Έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση του Ιταλικού πρωταθλήματος Formula 3 είναι ο Στέφανος Καμιτσάκης! Ο 22χρονος ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στην Adria ένα μαγικό ταξίδι που περιλαμβάνει αναμετρήσεις στις οκτώ καλύτερες πίστες της γειτονικής χώρας με σκοπό να παλέψει για τον τίτλο και φυσικά να εξασφαλίσει μια θέση στην ημέρα δοκιμών που προσφέρει η Scuderia Ferrari στους τρεις καλύτερους οδηγούς του θεσμού. Παρά την έλλειψη εμπειρίας στην κατηγορία ο Έλληνας οδηγός πρωταγωνίστησε στις δοκιμές προετοιμασίας που έγιναν τον τελευταίο μήνα σημειώνοντας σταθερά κορυφαίους χρόνους. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε την προσοχή του Intrepid Driver Program που αναλαμβάνει από φέτος το ρόλο του βασικού χορηγού για τον Στέφανο.  




Το Intrepid Driver Program έχει στις τάξεις του σπουδαίους νεαρούς οδηγούς όπως το νέο αστέρι της Toro Rosso Sebastien Buemi, τους πρωταγωνιστές του Renault World Series Miguel Molina, Jamie Alguersuari και τον νικητή του πρώτου φετινού αγώνα της Ιταλικής Formula Renault Tyler Duek.

Όπλο του Καμιτσάκη θα είναι ένα Dallara 309 προετοιμασμένο από την RC Motorsport του Cristiano Giardina και εξοπλισμένο με τον ενιαίο κινητήρα της FIAT που χρησιμοποιείται από πέρυσι αποκλειστικά στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για το γνωστό μηχανικό σύνολο των 1.995 κ.εκ. που κινεί τα εργοστασιακά Grande Punto S2000 του IRC. Στην έκδοση Formula 3 αποδίδει 220 ίππους στις 7,000 στροφές ενώ η ροπή αγγίζει τα 236 Nm στις 5,750 στροφές. Σε τεχνολογικό επίπεδο η είσοδος στο πρωτάθλημα της Γαλλικής Mygale απείλησε το μονοπώλιο της Dallara στην αγορά και ανάγκασε τους δυο κατασκευαστές σε μια ξέφρενη κούρσα εξέλιξης κυρίως στον τομέα της αεροδυναμικής που μοιάζει με αυτή της Formula 1. Σε επίπεδο ομάδων η μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή των Prema και RC Motorsport, ονόματα με μεγάλη ιστορία στο θεσμό και σημαντική διεθνή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 και το Renault World Series. Η RC μετρά ήδη τέσσερις τίτλους στην Ιταλική F3 και έχει επενδύσει όλες τις ελπίδες της για τον πέμπτο στον Καμιτσάκη.

Στο grid παρέα με τον Έλληνα οδηγό θα στηθούν ακόμη 20 νεαροί από την Ιταλία, την Ισπανία και το Μεξικό. Όπως ήταν αναμενόμενο το έπαθλο της ημέρας δοκιμών με την Scuderia Ferrari συγκέντρωσε την προσοχή σπουδαίων ταλέντων με κυριότερο τον εκλεκτό της Ισπανικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου Daniel Campos Hull. Ο 20χρονος από τη Βαρκελώνη μετακομίζει στην Ιταλία με την ομάδα της Prema μετά από ένα χρόνο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 και μια εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα του Μακάο. Πολύ έμπειρος είναι και ο έτερος αλλοδαπός του grid, ο Μεξικάνος οδηγός της ακαδημίας Telmex Pablo Sanchez Lopez. Ο 19χρονος επιστρέφει στο Ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Alan Racing μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης το 2007 και την συμμετοχή του πέρυσι στο Renault World Series και στη Formula Master. Τέλος, σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα GP2 Asia έχει και ο 19χρονος Ιταλός Michael Dalle Stelle που θα ηγηθεί της ομάδας Europa Corse.

Από το περυσινό grid όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί επιστρέφουν και φέτος εκτός φυσικά από τον πρωταθλητή Mirko Bortolotti και τον μεγάλο του αντίπαλο Edoardo Piscopo που αποφοίτησαν στη Formula 2. Ο 3ος της βαθμολογίας Salvatore Cicatelli μεταπήδησε στην Minardi by Corbetta, ο 4ος Francesco Castellacci στην Prema, ο 5ος Giovanni Nava παραμένει στην πρωταθλήτρια Lucidi Motors και ο 6ος Marco Zipoli θα είναι το πρώτο βιολί της Team Ghinzani. Στο grid επίσης με τα χρώματα της BVM - Target θα βρεθεί ο βασικός αντίπαλος του Καμιτσάκη στην Formula Azzura, Edoardo Liberati, ενώ στη λίστα των rookies που ανήκει ο Καμιτσάκης ξεχωρίζουν και τα ονόματα των κορυφαίων της περσινής Ιταλικής Formula Renault Michele Faccin, Sergio Campana και Daniel Zampieri.

Το πρόγραμμα του Ιταλικού πρωταθλήματος F3:
9-10 Μαΐου, Adria
6-7 Ιουνίου, Magione
20-21 Ιουνίου, Mugello
18-19 Ιουλίου, Misano
1-2 Αυγούστου, Varano
5-6 Σεπτεμβρίου, Imola
19-20 Σεπτεμβρίου, Vallelunga
17-18 Οκτωβρίου, Monza

Η λίστα συμμετοχών του Ιταλικού πρωταθλήματος F3:

Lucidi Motors
Giovanni Nava, Francesco Prandi, Sergio Campana

Prema Powerteam
Francesco Castellacci, Daniel Campos (ESP)

BVM - Target Racing
Daniel Zampieri, Edoardo Liberati

Gloria Pro Team
Giulio Glorioso, Federico Glorioso

RC Motorsport
Στέφανος Καμιτσάκης (GRE)

RP Motorsport
Kevin Ceccon

Team Ghinzani
Marco Zipoli, Alessandro Cicognani

Minardi by Corbetta
Salvatore Cicatelli, Michele Faccin

Alan Racing
Angelo Comi, Pablo Sanchez (MEX)

Europa Corse
Michael Dalle Stelle, Matteo Meneghello

(Δελτίο Τύπου)