Από την πίστα της Βαρκελώνης θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Formula BMW ο Γιώργος Κατσίνης. Ο 17χρονος οδηγός της Eifelland Racing θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε αυτό τον σημαντικό θεσμό που υποστηρίζει τους αγώνες της Formula 1 στην γηραιά ήπειρο. Το πρόγραμμα της χρονιάς περιλαμβάνει οκτώ διπλούς αγώνες από τους οποίους οι επτά θα διεξαχθούν παράλληλα με κάποιο Ευρωπαϊκό Grand Prix, ενώ ο όγδοος θα γίνει στα πλαίσια του ιστορικού Masters της Formula 3 στην πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία.  






Συνολικά 27 ταλαντούχοι νεαροί από 14 χώρες θα βρεθούν στο grid με επικρατέστερες δυνάμεις τους Ισπανούς και τους Βρετανούς που θα έχουν πέντε εκπροσώπους, ενώ από κοντά ακολουθούν οι Γάλλοι με τέσσερις. Το πόσο σημαντικό στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θεωρείται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι φανερό από τις συμμετοχές οδηγών από μακρινές χώρες όπως η Μαλαισία, η Βραζιλία και η Κίνα.

Ο Κατσίνης είναι επίσης ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε υποτροφία από την BMW Motorsport και φέρει τον τίτλο του BMW Junior. Σαν μέλος των εργοστασιακών junior οδηγών της BMW θα λάβει μέρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε διάφορες εκδηλώσεις της Γερμανικής εταιρίας. Έτσι στη Βαρκελώνη το μενού περιλαμβάνει γνωριμία με την ομάδα της BMW Sauber F1 και τους οδηγούς Nick Heidfeld και Robert Kubica. Αργότερα θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το εργοστάσιο της BMW Sauber F1 στο Hinwil της Ελβετίας καθώς και να παρευρεθεί σε άλλους αγώνες που συμμετέχει επίσημα η BMW όπως το WTCC. Επίσης, ο Κατσίνης θα βρίσκεται κάτω από την στενή παρακολούθηση των εκπαιδευτών της BMW Motorsport και στο τέλος κάθε ημέρας αγώνων θα αναλύει μαζί τους την απόδοσή του. Παράλληλα θα παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρίας που περιλαμβάνει σεμινάρια σχετικά με τεχνικές οδήγησης, τακτική, μηχανολογία, φυσική κατάσταση, διατροφή και σχέσεις με τα μέσα επικοινωνίας.

Αγωνιστικά πρωταρχικός στόχος του Κατσίνη είναι να παλέψει για τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, διάκριση που θα του επιτρέψει να παραμείνει BMW Junior και το 2010. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να επικρατήσει έναντι αντιπάλων με εξαιρετικές επιτυχίες στα καρτ όπως ο Βρετανός πρωταθλητής Ασίας και 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WSK Jack Harvey, ο Ολλανδός πρωταθλητής Γερμανίας Jack Te Braak, ο επίσης Ολλανδός Robin Frijns που τερμάτισε 3ος στο Ευρωπαϊκό και 2ος στο Γαλλικό πρωτάθλημα και ο πρωταθλητής Σουηδίας Timmy Hansen. Παράλληλα ο Κατσίνης θα επιδιώξει να πλασαριστεί όσο γίνεται ψηλότερα στη γενική κατάταξη και γενικότερα να συγκεντρώσει εμπειρίες που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει τον τίτλο το 2010. Για τον φετινό τίτλο φαβορί είναι ο Δανός BMW Junior της Mucke Motorsport Michael Christensen, ο Ισπανός άσος της Red Bull Daniel Juncadella που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Eurointernational και το δίδυμο της Eifelland David Mengesdorf από τη Γερμανία και Jazeman Jaafar από την Μαλαισία.

Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στηρίζει η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ καθώς και η Aldom building automation and aluminium systems.

Το πρόγραμμα του Formula BMW Europe:
8-10 Μαΐου, Ισπανικό Grand Prix – Barcelona
12-14 Ιουνίου, Formula 3 Masters, Zandvoort
19-21 Ιουνίου, Βρετανικό Grand Prix – Silverstone
10-12 Ιουλίου, Γερμανικό Grand Prix – Nurburgring
24-26 Ιουλίου, Ουγγρικό Grand Prix – Budapest
21-23 Αυγούστου, Ευρωπαϊκό Grand Prix – Valencia
28-30 Αυγούστου, Βελγικό Grand Prix – Spa Francorchamps
11-13 Σεπτεμβρίου, Ιταλικό Grand Prix – Monza 

Η λίστα συμμετοχών του Formula BMW Europe:

Josef Kaufmann Racing
Kazeem Manzur (GBR), Facundo Regalia (ESP), Robin Frijns (NED) R

Eifelland Racing
Jazeman Jaafar (MAS), Γιώργος Κατσίνης (GRE) R, David Mengesdorf (GER)

Fortec Motorsport
William Buller (GBR), Jack Harvey (GBR) R, Antonio Martinez (ESP) R

Eurointernational
Daniel Juncadella (ESP), Luiz Felipe Nasr (BRA), Olivier Lombard (FRA) R

Mücke Motorsport
Michael Christensen (DEN), Timmy Hansen (SWE) R, Jack Te Braak (NED) R

DAMS
Jim Pla (FRA), Javier Tarancon (ESP), Come Ledogar (FRA)

Raikkonen Robertson Racing
Rupert Svendsen-Cook (GBR), Gary Thompson (IRE), Gregoire Demoustier (FRA)

FMS International
Doru Sechelariu (ROM), Kevin Gilardoni (ITA), Ramon Pineiro (ESP)

Motaworld Racing
Ollie Millroy (GBR), Mikkel Mac (DEN) R, Hu An Zhu (CHN)

(Δελτίο Τύπου)