Στην απαιτητική πίστα του Magione συνεχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο την πορεία του στο Ιταλικό πρωτάθλημα Formula 3 ο Στέφανος Καμιτσάκης. Μετά την νίκη του στην πρεμιέρα της Adria, ο οδηγός της RC Motorsport στοχεύει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα που θα τον εδραιώσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Εκεί ήδη συνωστίζονται έξι οδηγοί που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι κύριοι διεκδικητές του φετινού τίτλου αλλά και των τριών θέσεων που οδηγούν στο Fiorano για μια ημέρα δοκιμών με την Scuderia Ferrari.  
 Επικεφαλής είναι ο 19χρονος Daniel Zampieri της BVM Target που συγκέντρωσε 27 βαθμούς στην Adria κυρίως χάρη στην pole position και φυσικά την νίκη στον πρώτο αγώνα που βαθμολογείται πιο γενναιόδωρα από ότι ο δεύτερος στον οποίο επικράτησε ο Καμιτσάκης. Τον Zampieri ακολουθεί ο Ισπανός Daniel Campos Hull της Prema που επίσης κέρδισε έξτρα βαθμούς από τους ταχύτερους γύρους που σημείωσε στους δυο αγώνες της πρεμιέρας. Πίσω από τον προστατευόμενο της RACC βρίσκεται ο δευτεροετής Marco Zipoli της Team Ghinzani και ο rookie Sergio Campana της Lucidi Motors, παλιός γνώριμος από τα καρτ του Καμιτσάκη που κλείνει την πεντάδα. Τους πρωτοπόρους συμπληρώνει ο 19χρονος Μεξικάνος Pablo Sanchez με το σασί της Mygale που προετοιμάζει η Alan Racing.

Η πίστα του Magione βρίσκεται κοντά στην Perugia και είναι μια από τις μικρότερες του πρωταθλήματος με μήκος 2.507 μέτρα. Γενικά η χάραξη της δεν ευνοεί τα προσπεράσματα γεγονός που κάνει τις κατακτήτριες δοκιμές εξαιρετικά κρίσιμο κομμάτι του Σαββατοκύριακου. Στις δοκιμές προετοιμασίας που έγιναν εκεί τον Μάιο ο Καμιτσάκης ήταν εξαιρετικά γρήγορος με μεταχειρισμένα ελαστικά, όμως δεν είχε αντίστοιχη απόδοση με καινούργια ελαστικά. Έτσι οι μηχανικοί της RC προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές στη γεωμετρία της μπροστινής ανάρτησης που όμως θα τεσταριστούν για πρώτη φορά στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Σημαντικό ρόλο αναμένεται επίσης να παίξει και ο καιρός που προβλέπεται άστατος, με μεγάλη πιθανότητα βροχής ειδικά το Σάββατο. Στο grid θα στηθούν 17 μονοθέσια με σημαντικότερες αλλαγές την αντικατάσταση του Michele Faccin από τον Riccardo Cinti στην Corbetta Competizioni και την απουσία του Michael Dalle Stelle που αποχώρησε από την Europa Corse.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

Θέση Οδηγός Βαθμοί
1 Daniel Zampieri 27
2 Daniel Campos Hull 22
3 Marco Zipoli 21
4 Sergio Campana 20
5 Στέφανος Καμιτσάκης 19
6 Pablo Sanchez 17
7 Francesco Castellacci 7
8 Kevin Ceccon 7
9 Giovanni Nava 4
10 Michele Faccin 1
11 Alessandro Cicognani 1