thumb_vaakuna01ketomaa.jpg
Ο 3oς γύρος του Φιλανδικού Πρωταθλήματος Ράλλυ ήταν το Vaakuna Ralli στην περιοχή του Μikkeli ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε καθαρά χιονισμένες επιφάνειες. Για πρώτη φορά φέτος στο θεσμό συμμετείχαν και οι περσυνοί πρωταθλητές Κetomaa-Sallinen με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution X που απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι το ταχύτερο πλήρωμα της χώρας σε τέτοιου είδους επιφάνειες. Ξεκίνησαν τους "πυροβολισμούς" νωρίς νωρίς στον αγώνα δημιουργώντας σημαντική διαφορά από τους "διώκτες" τους, και έφτασαν τελικά σε μια άνετη νίκη. 

Ενημέρωση



Aυτή τη φορά οι Salo-Stenberg με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X της Ralliart Finland δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των νικητών και για ακόμα έναν αγώνα έμειναν μακρυά από την νίκη. Βέβαια με αυτό τους το αποτέλεσμα πέρασαν 2οι στην βαθμολογία του πρωταθλήματος μόλις 1 βαθμό πίσω από τους Κatajamaki-Hirvijarvi που κατάφεραν να ανέβουν στο τελευταίο σκαλί του βάθρου με το δικό τους Mitsubishi Lancer RS Evolution X.

Μια θέση και περίπου 1 λεπτό πίσω τους βρέθηκαν οι Nikko-Suutarinen με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX ενώ την πρώτη 5άδα συμπλήρωσαν οι K.Sohlberg-Flythstrom με το Subaru Impreza WRX N15 της TMR.

Aκόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τους Pinomaki-Kaskinen τους έδωσε την 3η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα των 2WD και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τους ακολούθησαν οι Korhonen-Salminen με Honda Civic Type-R και Amberg-Haataja με ίδιο αυτοκίνητο.

Στην προσπάθεια των Bωβού-"ΕΛ ΕΜ" με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX της Baltic Rally Rent η τύχη δεν ήταν συνεργός. Και αυτό διότι στην απλή για την 1η ε.δ του αγώνα το κιβώτιο του αυτοκινήτου "παρέδωσε πνεύμα" με αποτέλεσμα η προσπάθεια τους να αποκτήσουν μια διαφορετική εμπερία στο χιόνι να μην έχει αίσιο τέλος. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε σε κάποιον αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Hartikainen Italralli στις 6/3.




Aποτελέσματα



Vaakuna Ralli 2010 - Final Results

http://tulossivu.autourheilu.fi/