thumb_curitiba01meeke.jpg Oλοκληρώθηκε και ο 2ος γύρος του Intercontinental Rally Challenge, αυτή τη φορά στις χωμάτινες ε.δ. της περιοχής της Curitiba στην Βραζιλία. Οι περσυνοί πρωταθλητές του θεσμού, Meeke-Nagle με το Peugeot 207 S2000 που προετοιμάζει η Kronos Racing για λογαριασμό της Peugeot UK, όπως και στον περσυνό αγώνα, κατάφεραν να κερδίσουν όλες τις ε.δ. της πρώτης μέρας, δημιουργώντας μια σημαντική διαφορά της τάξης των 32'' και έτσι την 2η μέρα απλώς είχαν να "κοντρολάρουν" αυτήν τη διαφορά γράφοντας χρόνους στην πρώτη 3άδα. Έτσι με αυτή τους νίκη επανέρχονται δυναμικά στην διεκδίκηση του τίτλου μετά την εγκατάλειψη στον 1ο αγώνα της χρονιάς, στο Rally Monte Carlo.

Ενημέρωση


Όπως ήταν αναμενόμενο, oι Wilks-Pugh με το Skoda Fabia S2000 της Skoda UK, θα ήταν σαφώς πιο γρήγοροι σε αυτόν τον αγώνα με τις ε.δ. σε χωμάτινες επιφάνειες που είναι περισσότερο στην προτίμηση τους. Έτσι λοιπόν γράφοντας πολύ καλούς χρόνους κατάφεραν να βρεθούν στην 2η θέση της γενικής χωρίς στην ουσία να απειληθούν από τους αντιπάλους τους ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του οδηγού στο τέλος της 1ης μέρας έχασαν αρκετό χρόνο από λάθος επιλογή ελαστικών και ότι χωρίς αυτήν ίσως να είχαν περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν τη νίκη.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Hanninen-Markkula με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. O αγώνας του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως "αγώνας ανάκαμψης" καθώς στην 1η ε.δ. του αγώνα είχαν ένα κλατάρισμα που τους κόστισε πάνω από λεπτό με αποτέλεσμα να χάσουν κάθε ελπίδα για τη νίκη. Στην συνέχεια πίεσαν, κερδίζοντας μάλιστα όλες τις ε.δ. της 2ης μέρας και σε συνδυασμό με ένα κλατάρισμα που είχαν οι Kopecky-Stary με το 2ο εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 κατάφεραν να πάρουν την 3η θέση. Το Τσέχικο πλήρωμα έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση, τερματίζοντας 4οι τελικά, μπαίνοντας στους βαθμούς ξανά μετά την 5η θέση του Monte Carlo, βαθμοί που ίσως φανούν υπερπολύτιμοι όταν το πρωτάθλημα μεταφερθεί στους ασφάλτινους αγώνες όπου θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν νίκες.

Ικανοποιημένοι πρέπει να είναι και οι Magalhaes-Magalhaes με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot Portugal όπου στην πρώτη τους εμφάνιση στον αγώνα κατάφεραν και πάλι να βρεθούν στους βαθμούς μετά το Monte Carlo και σίγουρα με την "μετακίνηση" του πρωταθλήματος στην Ευρώπη θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα υψηλότερες θέσεις στη γενική ενώ στην χώρα τους, την Πορτογαλία, όπου φιλοξενεί 2 αγώνες στην συνέχεια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και την νίκη.

Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν, οι E.Sheer-Pavinatto με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX, oι Oliveira-Giraudet με ένα Peugeot 207 S2000, και το 1ο πλήρωμα 2WD, oι Τulio-Valandro με ένα VW Gol.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους O.Sheer-Jablonski με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX, και τους Peredo-Bustos με ίδιο αυτοκίνητο.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 19-21/3, με το επίσης χωμάτινο Rally Argentina.

Aποτελέσματα




IRC - Rally International de Curitiba - Final Results
http://www.ewrc-results.com/final.php?event=562