thumb_italralli01salo.jpg Στον 4ο γύρο του Φιλανδικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, οι Salo-Stenberg με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X της Ralliart Finland ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Από το ξεκίνημα του αγώνα τέθηκαν επικεφαλής, έγραψαν πολύ καλούς χρόνους, και κατάφεραν να φτάσουν στην 2η νίκη τους για φέτος (κέρδισαν και την 1η μέρα του Arctic). Eπίσης πέρασαν μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και πλέον περιμένουν να ανοίξει ο καθαρά χωμάτινος κύκλος του πρωταθλήματος τον Ιούνιο, 

Ενημέρωση


Η 2η θέση του αγώνα, 27''2 πίσω από τους νικητές, κατέληξε σε ένα από ελπιδοφόρα πληρώματα της χώρας για το μέλλον. Οι περσυνοί πρωταθλητές της κατηγορίας 2WD (SM2), Lindroos-Lampinen, έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, και οδηγώντας πολύ γρήγορα το Subaru Impreza WRX N15 που τους εμπιστεύτηκε η ομάδα του Tommi Makinen, κατάφεραν να πάρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, επικρατώντας απένταντι σε 2 πολύ πιο έμπειρα πληρώματα στην μάχη για την θέση. Μάλιστα το καλοκαίρι που το πρωτάθλημα θα μεταφερθεί σε χωμάτινες επιφάνειες αναμένεται να είναι ακόμα πιο γρήγοροι και γιατί όχι να διεκδικήσουν και κάποια νίκη.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Μiettinen-Lukka με το Skoda Fabia S2000. Και αυτοί διεκδικήσαν την 2η θέση την οποία τελικά έχασαν για μόλις 3''7 ενώ άλλα 7''5 πίσω τους τερμάτισαν οι Katajamaki-Hirvijarvi με το 2ο Mitsubishi Lancer RS Evolution X της Ralliart Finland. Oι τελευταίοι με την 4η θέση που πήραν πέρασαν 2οι στην βαθμολογία.

Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Kakko-Plosila με Mitsubishi Lancer RS Evolution X και Νikko-Suutarinen με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Στην κατηγορία 2WD (SM2), το σερί των Pinomaki-Kaskinen με το Renault Clio R3 Max αυξήθηκε στις 4 νίκες και με τις εγκαταλείψεις στον αγώνα των κυριοτέρων αντιπάλων τους για τον τίτλο, πλέον θα πρέπει να "αυτοκτονήσουν" για τον χάσουν. Με 4 σερί νίκες έχουν δημιουργήσει μια τεράστια διαφορά στην βαθμολογία και πιθανόν ήδη να έχουν αρχίσει τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονία. Στην 2η θέση της κατηγορίας τερμάτισαν οι Lappi-Ferm με Honda Civic Type-R ενώ τους ακολούθησαν οι Manty-Kivilahti με ίδιο αυτοκίνητο.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, σε καθαρά χωμάτινες ε.δ. αυτή τη φορά, στις 12/6 με το SM OK Auto Ralli στην περιοχή της Kouvola.

Video



SM Hartikainen Itaralli 2010