thumb_kuwait01q.alqassimi.jpg
Ο 2ος γύρος του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής, το Kuwait Rally, ολοκληρώθηκε με την 2η σερί νίκη του Ford Fiesta S2000 στον θεσμό, αυτή την φορά με πλήρωμα, τους γνωστούς μας από το WRC, Q.Al Qassimi-Orr. Ο οδηγός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα oδήγησε πολύ γρήγορα το Ford Fiesta S2000 της Autotek (κέρδισε τις 11 από τις 13 ε.δ. του αγώνα) και κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά στο τέλος της 1ης μέρας, την οποία όμως αύξησε σημαντικά την 2η μέρα, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη που τον βάζει στο παιχνίδι για την κατάκτηση του τίτλου.

thumb_kuwait02alketbi.jpg
thumb_kuwait03alsuwaidi.jpg
thumb_kuwait04a.alqassimi.jpg
thumb_kuwait05alrajhi.jpg
thumb_kuwait06almarri.jpg
thumb_kuwait07finishramp.jpg
Στην 2η θέση της γενικής τερμάτισαν οι Al Ketbi-Al Kendi με ένα Skoda Fabia S2000. Μετά τις ατυχίες του πρώτου αγώνα στο Qatar, και στο Kuwait υπήρξαν μικροπροβλήματα, κυρίως με την εισαγωγή του αέρα στον κινητήρα, τα οποία βέβαια δεν τους εμπόδισαν να πάρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Αl Suwaidi-Beech με ένα Subaru Impreza WRX N12B ενώ τους ακολούθησαν οι A.Al Qassimi-Lancaster με ένα Subaru Impreza WRX N15.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Al Rajhi-Baumel με το Peugeot 207 S2000 (θα τους δούμε στο SWRC στην Ιορδανία) της Kronos Racing που για 2ο συνεχόμενο αγώνα, παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα καθώς στην πρότελευταία ε.δ. του αγώνα εγκατέλειψαν με πρόβλημα στον κινητήρα του 207, και τους Αl Marri-Arena με το Subaru Impreza WRX N15 που εγκατέλειψαν στην 1η ε.δ του αγώνα από διαρροή λαδιού.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 1-3/4 με το Jordan Rally που προσμετρά και στο WRC.



MERC FIA - Kuwait Rally 2010 - Final Results
http://timing.sporttraxx.com/races/kuwait-2010/final/#overall