thumb_valas01valousek.jpg
O 1ος αγώνας του Τσέχικου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Valasska Rally, ολοκληρώθηκε με την μεγάλη νίκη-ανατροπή των Valousek-Hruza στην τελευταία ε.δ. του αγώνα. Οδήγησαν εξαιρετικά το νέο τους αυτοκίνητο, ένα εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 (φέτος θα είναι η επίσημη συμμετοχή της Skoda στο πρωτάθλημα), κερδίζοντας τις 4 από τις 12 ε.δ. του αγώνα. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ δυνατός για τη νίκη καθώς 3 πληρώματα έφτασαν να την διεκδικούν μέχρι και την τελευταία ε.δ.. Εκεί το πλήρωμα της Skoda, έγραψε έναν "απίστευτο" χρόνο και κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά των 2''3 από τους Pech-Uhel και να πάρουν τη νίκη για 7''6.

Ενημέρωση


Όπως μας δήλωσε ο ίδιος ο Valousek: "Eίμαι πολύ ευχαριστημένος από την νίκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε με το ίδιο οδήγημα και αποτελέσματα καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Κάναμε ένα μόνο λάθος κατά την διάρκεια του αγώνα όπου είχαμε μια "στιγμή" με πολλά χλμ στο κοντέρ, αλλά μόνο αυτό. Το αυτοκίνητο δούλεψε υποδειγματικά και θέλω να ευχαριστήσω την Skoda Auto αλλά και την Delimax τον κύριο χορηγό μας για την ευκαιρία που μας έδωσαν φέτος."

Αυτό δεν μπορεί να στερήσει όμως από τους Pech-Uhel την εκπληκτική εμφάνιση που έκαναν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, με το σαφώς υποδυέστερο Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. Ήταν οι μόνοι που μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των S2000 και κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορεία μέχρι και την πρότελευταία ε.δ.. Στην τελευταία ε.δ., αν και είχαν ένα μικροπρόβλημα με τον κινητήρα (o Pech στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ήταν ήττα στα ίσια και δεν οφείλεται η ήττα τους στο μικροπρόβλημα που αντιμετώπισαν), οδήγησαν στο όριο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσουν πίσω τους τον Valousek. Μακάρι κάποια στιγμή να δούμε και τον Pech με αυτοκίνητο S2000 καθώς πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους οδηγούς της χώρας εδώ και πολλά χρόνια!

Στο παιχνίδι της νίκης που κράτησε μέχρι και την τελευταία ε.δ., βρέθηκαν και οι περσυνοί πρωταθλητές, Kresta-Gross με το Peugeot 207 S2000. Μετά και την προτελευταία ε.δ. βρισκόταν 3οι με απόσταση 11''5 από τους πρώτους, ενώ είχαν δεχτεί και ποινή 10'' για jump start. Μπήκαν στην τελευταία ε.δ. για να διεκδικήσουν τη νίκη, πιέζοντας το 207 στα όρια του, αλλά δυστυχώς ο κινητήρας δεν άντεξε και τους ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Πολύ καλό το αποτέλεσμα της 3ης θέσης μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Tarabus-Trunkat στην πρώτη τους εμφάνιση με το νέο Ford Fiesta S2000 που προετοιμάζει η oμάδα Jipocar του Martin Prokop. O οδηγός έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και στην συνέχεια αναμένεται να κάνει ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Μάχη έγινε και για την 4η θέση της γενικής μεταξύ επίσης 3 πληρωμάτων. Εκεί βρέθηκαν μέχρι και την πρότελευταία ε.δ. οι Orsak-Vajik με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX αλλά στην τελευταία ε.δ. είχαν έξοδο και εγκατέλειψαν. Έτσι η θέση πέρασε στα χέρια των Odlozilik-Odlozilik με το Skoda Fabia S2000 που επικράτησαν των περσυνών δευτεραθλητών Ευρώπης, Solowow-Baran με το Peugeot 207 S2000, για μόλις 4''.

Στην 6η θέση τερμάτησαν οι περσυνοί πρωταθλητές Ευρώπης 2WD, Tlustak-Skaloud, που φέτος αγωνίζονται με νέο αυτοκίνητο, ένα Skoda Fabia S2000, ενώ τους ακολούθησαν οι Petak-Benesova με Peugeot 207 S2000 και Arazim-Gal με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Πολύ καλό αποτέλεσμα για τους Blatak-Wagner που στην πρώτη τους εμφάνιση με ένα Citroen C2 S1600 (μέχρι τώρα αγωνιζόταν με αυτοκίνητο της κλάσης Ν/2) κατάφεραν να κερδίσουν την Α/6, να πάρουν τη νίκη στην άτυπη κατηγορία των 2WD τερματίζοντας παράλληλα στην 19η θέση της γενικής. 2οι 2WD και 2οι Α/6 τερμάτισαν οι γνωστοί μας από το περσυνό Ράλλυ ΕΛΠΑ, Cerny-Kohout με Citroen C2 R2 Max, που χωρίς την ποινή των 2'20'' που δέχτηκαν για αργοπορεία λόγω προβλήματος στον κινητήρα ίσως να είχαν μια άνετη νίκη στην κατηγορία.

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε εκτός των ήδη αναφερθέντων, τους Jakes-Jakes με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που εγκατέλειψαν από έξοδο στην 5η ε.δ. ενώ βρισκόταν στην πρώτη 7άδα, και τους Kneifel-Blazek με το Suzuki Ignis S1600 που εγκατέλειψαν στην 6η ε.δ. από σπασμένο τροχό ενώ ήταν 1οι 2WD.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Mogul Sumava Rally, στις 15-17/4.




Video



Valasska Rally 2010


Valasska Rally 2010


Valasska Rally 2010


Valasska Rally 2010


Η "στιγμή του Valousek"