thumb_jordan01loeb.jpg  Ο 3ος γύρος του WRC, το Rally Jordan, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια "παρτίδα σκάκι"! Και αυτό γιατί τις 2 πρώτες ημέρες του αγώνα, τα πληρώματα και οι ομάδες αναλώθηκαν στο ποιος θα ακολουθήσει την "σοφότερη" τακτική ώστε να ξεκινά σε καλή θέση για την τελευταία ημέρα και να έχει περισσότερες πιθανότητες για την νίκη, με αποτέλεσμα να δούμε αρκετά περίεργες συμπεριφορές μέσα στις ε.δ. (αλλά και εκτός αυτών) με τα πληρώματα κυρίως να κόβουν ταχύτητα ώστε να "χάσουν" χρόνο για να εκκινούν την επομένη μέρα στην θέση που θέλουν. Εν τέλει, η νίκη κατέληξε στους συνήθεις ύποπτους, Loeb-Elena με την Citroen C4 WRC (εκκινούσαν 1οι την τελευταία ημέρα...), που βάζουν πλώρη για ακόμα έναν τίτλο ενώ παράλληλα φτάνουν στις 56 νίκες στον θεσμό.

Ενημέρωση



Οι Γάλλοι απέδειξαν ότι τελικά, όταν έχει ένα πλήρωμα την ταχύτητα που πρέπει, δεν χρειάζεται να ασχολέιται με τέτοιου έιδους τακτικές καθώς την 3η μέρα ξεκινούσαν 1οι και κέρδισαν τις 4 από τις 8 ε.δ. της ημέρας διατηρώντας την διαφορά που είχαν στο τέλος της 2ης.

Περίπου 35'' πίσω τους τερμάτισαν οι Latvala-Anttila με το Ford Focus WRC. Μετά την εγκατάλειψη των ομόσταυλών τους, Hirvonen-Lehtinen, έμειναν μόνοι τους στο κυνήγι της νίκης ακόμα μια φορά όμως χωρίς αποτέλεσμα. Παρά την καλύτερη σειρά εκκίνησης την 3η μέρα, δεν κατάφεραν ούτε να μειώσουν την διαφορά από το Γαλλικό πλήρωμα παραμένοντας στην 2η θέση μέχρι το τέλος.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι P.Solberg-Mills με την Citroen C4 WRC πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, που ίσως χωρίς κάποια μικροπροβλήματα να τους επέτρεπε να κάνουν βλέψεις για ακόμα πιο ψηλά. Ακολούθησαν οι Sordo-Marti με την 2η εργοστασιακή Citroen C4 WRC ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Wilson-Martin με Ford Focus WRC και Οgier-Ingrassia με Citroen C4 WRC.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το επίσης χωμάτινο Rally Turkey στις 16-18 Απριλίου.