thumb_01loix.jpg
To ντεμπούτο του νέου Skoda Fabia S2000 Evolution II δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο. Η Skoda Μotorsport, με την βοήθεια της Skoda Βελγίου, εμπιστεύτηκε στους Loix-Μiclotte ένα από τα 3 νέα αυτοκίνητα που κατέβασε στον αγώνα, οι οποίοι έφτασαν στη νίκη για 6η φορά στο Ypres Rally Westhoek που ήταν ο 6ος γύρος του IRC αλλά και ο 4ος του ERC. Σε έναν αγώνα που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε χρόνους μην αφήνοντας περιθώρια διεκδίκησης της νίκης στα υπόλοιπα πληρώματα. Τον θρίαμβο της νέας εξέλιξης του Fabia ολοκλήρωσαν οι Kopecky-Stary που με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 τερμάτισαν στην 2η θέση, 21''4 πίσω από τους νικητές. 

Ενημέρωση


Ο Loix κατάφερε να κερδίσει 9 από τις 19 ε.δ. του αγώνα, ενώ το μόνο πλήρωμα που κατάφερε να τους προβληματίσει ήταν οι περσυνοί πρωταθλητές και νικητές του αγώνα, Meeke-Nagle, με το Peugeot 207 S2000. Βρέθηκαν πολύ κοντά στους νικητές αλλά μέχρι την 8η ε.δ. όπου στην προσπάθεια τους να επανακτήσουν την 1η θέση της γενικής είχαν έξοδο και σταμάτησαν εκεί.

Βέβαια και οι Kopecky-Stary προσπάθησαν πολύ καθώς κέρδισαν 7 ε.δ. όλες την 2η ημέρα του αγώνα και ίσως άν είχαν τις ίδιες επιδόσεις και την 1η μέρα να κατάφερναν να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους νικητές. Επίσης αυτοί ήταν που κέρδισαν και την κατάταξη για το ERC, ενώ με τους βαθμούς που πήραν για το IRC βρίσκονται πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας και μπαίνουν για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η 3η θέση της γενικής για τους Neuville-Klinger με το Peugeot 207 S2000 της Kronos Racing. Aν και βρέθηκαν αρκετά πιο πίσω από το παιχνίδι της νίκης κατάφεραν να ξεχωρίσουν εμπρός από μια αρμάδα από αυτοκίνητα S2000 που έλαβαν μέρος στον αγώνα με πληρώματα πολύ γνωστά και πολύ υψηλού επιπέδου. Το ότι ο νεαρός Βέλγος αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του χώρου είναι ήδη γνωστό και σίγουρα στο μέλλον θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο.

Μια θέση πίσω τους τερμάτισε ακόμα ένα τοπικό πλήρωμα, αυτό των Casier-Caesemaeker με ένα Skoda Fabia S2000. Εκμεταλλεύτηκαν την εμπερία τους στον αγώνα και κατάφεραν για 2η συνεχόμενη χρονιά να πάρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το ίδιο ακριβώς κατάφεραν και οι Mikkelsen-Floene με το Ford Fiesta S2000. Η άσφαλτος δεν είναι το δυνατό τους σημείο αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν αρκετά ψηλά στην γενική ενώ αντιμετώπισαν και κάποια μικροπροβλήματα με το αυτοκίνητο.

Οι Magalhaes-Magalhaes με το Peugeot 207 S2000 παρά την απειρία τους στους περισσότερους αγώνες του θεσμού, κατάφεραν για ακόμα έναν αγώνα να τερματίσουν μέσα στους βαθμούς, στην 6η θέση της γενικής. Έτσι συμπληρώνουν το 6 στα 6 μέσα στους βαθμούς που μόνο αυτοί και οι Kopecky-Stary το έχουν καταφέρει.

7οι γενικής και 2οι στην κατάταξη του ERC τερμάτισαν οι Solowow-Baran με το Ford Fiesta S2000. Κινήθηκαν με τον γνωστό γρήγορο ρυθμό χωρίς λάθη και πήραν σημαντικούς βαθμούς για την συνέχεια. Μια θέση πίσω τους και 3οι για το ERC τερμάτισαν οι Betti-Scalvini με το Peugeot 207 S2000.

Εξαιρετική εμφάνιση για τους γνωστούς μας από το JWRC, Abbring-Mombaerts, που οδήγησαν πολύ γρήγορα το Renault Clio R3 Maxi και πήραν τη νίκη στα 2WD τερματίζοντας παράλληλα και 11οι γενικής. Τους ακολούθησαν μια θέση πίσω στη γενική οι Campana-De Castelli με ίδιο αυτοκίνητο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα, εκτός από τους Meeke-Nagle, θα βρούμε επίσης, τους Ηanninen-Markkula με το 2ο εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 που είχαν έξοδο στην 4η ε.δ. ενώ βρισκόταν 4οι γενικής, τα 2 εργοστασιακά Proton Satria S2000 με πληρώματα τους Atkinson-Prevot και A.McRae-Hayes που εγκατέλειψαν στην 4η και 5η ε.δ. αντίστοιχα από κινητήρα, τους Sarrazin-Renucci με το Peugeot 207 S2000 που εγκατέλειψαν από έξοδο στην 1η ε.δ., και τους Princen-Eelbode με Renault Clio R3 Maxi που εγκατέλειψαν στην 4η ε.δ από μηχανική βλάβη ενώ βρισκόταν 1οι 2WD γράφοντας εντυπωσιακούς χρόνους.



Video



IRC/ERC - Geko Rally Ypres 2010


IRC/ERC - Geko Rally Ypres 2010


IRC/ERC - Geko Rally Ypres 2010


IRC/ERC - Geko Rally Ypres 2010


Aποτελέσματα



IRC/ERC - Geko Rally Ypres 2010 - Final Results
http://www.irc-results.com/2010/irc/ypres/19all.php