thumb_01hanninen.jpg
Ο 5ος γύρος του Τσέχικου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ήταν το Rally Bohemia, το οποίο προσμετρούσε και για το Πολωνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η λίστα συμμετοχών να είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα καθώς το παρόν έδωσαν όλοι οι αστέρες και των 2 χωρών. Σε αυτό αν προσθέσουμε και την εργοστασιακή συμμετοχή της Skoda με το νέο Skoda Fabia S2000 Evolution II με πλήρωμα τους Hanninen-Markkula καθώς η περιοχή που διεξάγεται ο αγώνας είναι πολύ κοντά στην έδρα της Skoda Motorsport τότε το επίπεδο συναγωνισμού ανεβαίνει αρκετά. Και αυτοί που ξεχώρισαν ήταν το Φιλανδικό πλήρωμα της Skoda που οδηγώντας πολύ γρήγορα έφτασαν σε μια νίκη που μάλλον ανεβάζει την ψυχολογία τους σημαντικά στην άσφαλτο εν όψει του Rally Barum που έρχεται στα τέλη του Αυγούστου για το IRC.

Ενημέρωση


Η νίκη δεν ήταν εύκολη για τους Φιλανδούς καθώς οι Bouffier-Panseri με ένα Peugeot 207 S2000 ήταν κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικοί και πίεσαν όσο μπορούσαν για τη νίκη. Τελικά δεν τα κατάφεραν τερματίζοντας περίπου 20'' πίσω από τους νικητές, κερδίζοντας 3 από τις 16 ε.δ. του αγώνα.

Καλή εμφάνιση στην 3η θέση της γενικής για τους Prokop-Tomanek με το Ford Fiesta S2000 που συμμετείχαν στον αγώνα ως προετοιμασία για το Ράλλυ Γερμανίας για το SWRC. Παράλληλα κέρδισαν και την κατάταξη για το Τσέχικο Πρωτάθλημα μετά από μάχη με τους Kresta-Gross με το Peugeot 207 S2000. Οι τελευταίοι κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη για το τοπικό Πρωτάθλημα αλλά κάποια μικρολάθη τους κόστισαν σε χρόνο και έτσι τερμάτισαν 16''2 πίσω από τον Prokop.

5oι γενικής και 3οι Τσέχοι τερμάτισαν οι Pech-Uhel με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX ενώ τους ακολούθησαν οι Solowow-Baran με το Ford Fiesta S2000 που συμμετέχουν τακτικά στον αγώνα τα τελευταία χρόνια. 7οι γενικής τερμάτισαν οι, νικητές του Ράλλυ Πολωνίας για το ERC, Κajetanowicz-Baran με το Subaru Impreza WRX N16 που μάλλον στην άσφαλτο δεν βρίσκονται στο στοιχείο τους, ενώ τους ακολούθησαν οι Τarabus-Trunkat με Skoda Fabia S2000 (δεν συμμετείχαν με το Ford Fiesta S2000 καθώς αυτό υπέστη σοβαρές ζημιές σε τεστ που πραγματοποίησαν λίγες μέρες πριν τον αγώνα).

Στα 2WD τη νίκη πήραν οι Blatak-Wagner με ένα Citroen C2 S1600 που κέρδισαν την Α/6 τερματίζοντας 21οι γενικής.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις θα βρούμε, τους Valousek-Hruza που και αυτοί χρησιμοποίησαν την τελευταία εξέλιξη του Skoda Fabia S2000 αλλά εγκατέλειψαν στην 15η ε.δ. από έξοδο ενώ ήταν 3οι και μέσα στο παιχνίδι της 2ης θέσης, και τους Kuzaj-Parry επίσης με Skoda Fabia S2000 που εγκατέλειψαν στην 7η ε.δ. από έξοδο.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Rally Barum, που προσμετρά στο IRC αλλά και το ERC, στις 27-29 Αυγούστου.



Video



MMCR - Rally Bohemia 2010


MMCR - Rally Bohemia 2010


MMCR - Rally Bohemia 2010


MMCR - Rally Bohemia 2010