thumb_01.jpg  To Sata Rally Acores αποτέλεσε τον 7ο γύρο του Ιntercontinental Rally Challenge. Oι πανέμορφες χωμάτινες ε.δ. στις Αζόρες αποδείχτηκαν μεγάλη πρόκληση για τα πληρώματα ενώ για 2η συνεχόμενη χρονιά προσέφεραν φανταστικό φινάλε στον αγώνα. Οι 3 τελευταίες ε.δ. του αγώνα έφεραν τα πάνω κάτω στην γενική καθώς μετά από την κάθεμια από αυτές είχαμε διαφορετικό πλήρωμα να προηγείται στην γενική. Η νίκη τελικά κατέληξε στους Magalhaes-Magalhaes με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot Portugal που είναι και η πρώτη τους σε διεθνή επίπεδο. 

Ενημέρωση



Το Πορτογαλικό πλήρωμα βρισκόταν στο παιχνίδι της νίκης καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Άριστοι γνώστες των ε.δ., πράγμα που αποδείχτηκε πολύ σημαντικό στην έκβαση του αγώνα. Πήραν τη νίκη σε ένα πολύ σημαντικό σημείο της σεζόν καθώς σύμφωνα με φήμες στην ομάδα υπάρχουν προβλήματα με το budget καθώς αυτό ολοκληρώνεται με τους 2 αγώνες της Πορτογαλίας (Acores και Madeira). Eυχόμαστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την σεζόν καθώς έχουν δείξει, εκτός από καλά δείγματα ταχύτητας, και εξαιρετικά δείγματα αξιοπιστίας αφού έχουν τερματίσει στους βαθμούς και στους 7 φετινούς αγώνες που σε κάποιους από αυτούς είχαν μηδενική εμπειρία.

Η 2η θέση της γενικής πήγε στους περσυνούς πρωταθλητές του θεσμού, Meeke-Nagle με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot UK. Συνεχίζουν την μέτρια φετινή τους σεζόν καθώς ούτε σε αυτόν τον αγώνα κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και η 2η θέση μάλλον οφείλεται περισσότερο στις ατυχίες των ανταγωνιστών τους παρά στην δικιά τους επίδοση. Θεωρητικά όμως ακόμα έχουν ελπίδες για τον τίτλο, λιγοστές βέβαια, καθώς στην τελική βαθμολογία προσμετρούν τα 7 καλύτερα αποτελέσματα της σεζόν.

Η 3η θέση μάλλον αφήνει απογοητευμένους τους Hanninen-Markkula με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Μέχρι και την προτελευταία ε.δ. βρισκόταν 1οι γενικής με διαφορά σχεδόν 20'' από τους 2ους αλλά η 18η ε.δ. δεν είχε την έκβαση που ήθελαν. Ένα κλατάρισμα τους κόστισε περίπου 2 λεπτά ρίχνοντας τους προσωρινά 4ους και δεν τους άφησε πλέον περιθώρια για την νίκη. Παρόλα αυτά παραμένουν 1οι στην βαθμολογία του θεσμού και το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην 4η θέση της γενικής, αλλά αρκετά λεπτά πιο πίσω από την πρώτη 3άδα, τερμάτισαν οι Mikkelsen-Floene με το Ford Fiesta S2000. Ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των πρώτων. Πρόσθέτουν πάντως σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθειά τους για μια θέση στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας.

Απο τα υπόλοιπα τοπικά πληρώματα ξεχώρισαν οι Moura-Eiro με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που τερμάτισαν στην 5η θέση της γενικής, ενώ μια θέση πιο πίσω ακολούθησαν οι Pascoal-Castro με Peugeot 207 S2000. Καλή εμφάνιση και για τους Sousa-Silva με το Ford Fiesta S2000 που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα καθόλη την διάρκεια του αγώνα τερματίζοντας στην 10η θέση.

Στην κατάταξη των 2WD επικράτησαν οι Tulio-Valandro από την μαρκυνή Βραζιλία τερματίζοντας στην 13η θέση της γενικής.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα συγκαταλέγονται οι Kopecky-Stary με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 που ενώ μετά το τέλος της προτελευταίας ε.δ. πήραν την πρωτοπορεία στην γενική, 6''4 εμπρός από τον Magalhaes, στην τελευταία ε.δ. έκαναν το λάθος έχοντας μια έξοδο που φυσικά τους οδήγησε εκτός αγώνα και χάνοντας έτσι μια νίκη μέσα από τα χέρια τους που θα τους έβαζε ακόμα πιο δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου. Παραμένουν όμως 2οι στην βαθμολογία αρκετά κοντά στον πρωτοπόρο Hanninen. Kαλούς χρόνους έγραψαν και οι Peres-Ferreira με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που εγκατέλειψαν στην τελευταία ε.δ. από μηχανική βλάβη.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, και πάλι σε Πορτογαλικό έδαφος, με το ασφάλτινο Rali Vinho Madeira στις 6-8 Αυγούστου που επίσης προσμετρά και στο Eυρωπαικό Πρωτάθλημα Ράλλυ.




Φωτογραφίες


thumb_02.jpg  thumb_03.jpg thumb_04.jpg  thumb_05.jpg 
thumb_06.jpg  thumb_07.jpg  thumb_08.jpg  thumb_09.jpg
thumb_10.jpg thumb_11.jpg thumb_12.jpg thumb_13.jpg

Video



IRC - Sata Rally Acores 2010


IRC - Sata Rally Acores 2010


IRC - Sata Rally Acores 2010


IRC - Sata Rally Acores 2010



Aποτελέσματα



IRC - Sata Rally Acores 2010 - Final Results
http://www.ewrc-results.com/final.php?event=566