Loeb Όσο και να περνούν τα χρόνια, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι νικητές του ADAC Rallye Deutschland. Oι Loeb-Elena με την εργοστασιακή Citroen C4 WRC έφτασαν στην 8η συνεχόμενη νίκη τους στον αγώνα. Ένα ρεκόρ κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό! Από την 1η ε.δ. τέθηκαν επικεφαλής, και στην συνέχεια πραγματοποιώντας χρόνους στο Top 2 σε κάθε ε.δ. του αγώνα (κέρδισαν 9 από αυτές), εκτός από την τελευταία SSS, δημιούργησαν μια διαφορά στο τέλος του αγώνα σχεδόν ενός λεπτού! Πλέον για να χαθεί αυτός ο Παγκόσμιος τίτλος (ο 7ος συνεχόμενος) για το Γαλλικό πλήρωμα θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα στους εναπομείναντες 4 αγώνες, εκ των οποίων οι 2 είναι σε ασφάλτινες επιφάνειες.

Ενημέρωση

Οι Sordo-Vallejo επανήλθαν σε αυτόν τον αγώνα στην 2η εργοστασιακή Citroen C4 WRC και παρά την αλλαγή συνοδηγού για τον Sordo (ο Diego Vallejo αντικατέστησε τον Marc Marti) κατάφεραν να προσαρμοστούν μεταξύ τους πολύ γρήγορα και να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά σε ασφάλτινες επιφάνειες, να κρατήσουν πίσω τους όλους τους υπόλοιπους εκτός του Loeb. Tα κατάφεραν πολύ καλά σε αυτό αν και βρέθηκαν πιο μακρυά σε χρόνους από τους νικητές από ότι ίσως να περίμεναν.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Ogier-Ingrassia με την Citroen C4 WRC του Junior Team. Πλέον δείχνουν ότι έχουν την ταχύτητα να πρωταγωνιστούν και στην άσφαλτο. Ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μετά την Φιλανδία που τους διατηρεί στην 2η θέση της βαθμολογίας των Οδηγών.

Οι Latvala-Anttila με το εργοστασιακό Ford Focus WRC προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά αυτό δεν ήταν κάτι παραπάνω από την 4η θέση της γενικής. Παρά το ότι η ομάδα της Ford δεν κατάφερε για ακόμα έναν ασφάλτινο αγώνα να βρεθεί σε μια από τις θέσεις του πόντιουμ, ο Latvala ήταν αυτός που πάλι πρόσφερε τους όποιους βαθμούς στην ομάδα.

Στην 5η θέση της γενικής τερμάτισαν τελικά οι P.Solberg-Patterson με την Citroen C4 WRC. Tην 1η μέρα του αγώνα είχαν ένα κλατάρισμα που αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να αλλάξουν μέσα στην ε.δ. και έτσι έχασαν αρκετό χρόνο και θέσεις. Πλέον αναμένουν τους 2 χωμάτινους αγώνες που απομένουν ώστε να καταφέρουν να πάρουν μια νίκη που τόσο πολύ δείχνουν ότι θέλουν και χρειάζονται για την συνέχεια της καριέρας τους. 

Μεγάλη μάχη εξελίχθηκε την τελευταία ημέρα του αγώνα για την 6η θέση της γενικής, στην οποία τελικά επικράτησαν οι Wilson-Martin με το Ford Focus WRC της Stobart Motorsport για μόλις 3''8 επί των Raikkonen-Lindstrom με την Citroen C4 WRC του Junior Team. Toυς ακολούθησαν οι Al Qassimi-Orr με Ford Focus WRC και οι Van Eldik-Buysmans με ένα Subaru Impreza WRC S14.

Την πρώτη 10άδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι Sandell-Axelsson με το Skoda Fabia S2000 που μετά από μεγάλη μάχη και τις 3 μέρες του αγώνα πήραν τη νίκη στο SWRC από τους Prokop-Tomanek με Ford Fiesta S2000 για μόλις 4''7. Εξαιρετικές επιδόσεις και από τα 2 πληρώματα που οδήγησαν οριακά τα αυτοκίνητα τους. Την 3η θέση στην κατηγορία πήραν οι PG Andersson-Friedriksson με το SKoda Fabia S2000 που όμως βρέθηκαν πάνω από 3 λεπτά πίσω από τους νικητές. Και αυτοί είχαν μεγάλη μάχη με τους Brynildsen-Menkerud με ίδιο αυτοκίνητο που τερμάτισαν 2''6 πίσω τους.

Στο PWRC επίσης δεν έλειψαν οι μάχες και κυρίως αυτή για τη νίκη στην κατηγορία μεταξύ των Araujo-Ramalho με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X και των Paddon-Kennard με ίδιο αυτοκίνητο. Τελικά οι πρώτοι επικράτησαν για 24''4. 3οι στην κατηγορία τερμάτισαν οι Flodin-Bergsten με Subaru Impreza WRX N16. 

Στο JWRC το τοπίο ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς σχεδόν από την πρώτη μέρα του αγώνα. Oι Weijs Jnr-Degandt με το Citroen C2 S1600 είδαν τους κύριους αντιπάλους τους είτε να εγκαταλείπουν είτε να αντιμετωπίζουν προβλήματα και πήραν μια τελικά άνετη νίκη εμπρός από τους Burkart-Kachel με Suzuki Swift S1600 και Kruuda-Jarveoja με ίδιο αυτοκίνητο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις θα βρούμε, τους Hirvonen-Lehtinen με το εργοστασιακό Ford Focus WRC που εγκατέλειψαν στην 17η ε.δ. από μετάδοση, και τους Duval-Giraudet που επέστρεψαν στον θεσμό με ένα Ford Focus WRC της Stobart αλλά είχαν έξοδο στην 14η ε.δ. ενώ βρισκόταν 5οι γενικής.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το χωμάτινο Rally Japan. 

 

Video

WRC - ADAC Rallye Deutschland 2010


 

WRC - ADAC Rallye Deutschland 2010

 

WRC - ADAC Rallye Deutschland 2010

 

WRC - ADAC Rallye Deutschland 2010

 

Aποτελέσματα

WRC - ADAC Rallye Deutschland 2010 - Final Results