thumb_01loix.jpg  Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι θίασοι του IRC αλλά και του ERC έκαναν το καθιερωμένο πέρασμα τους από της νήσους Madeira της Πορτογαλίας και τις ασφάλτινες ε.δ. της περιοχής. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο χαρακτηρίστηκε από τον έντονο συναγωνισμό για την νίκη, η οποία κατέληξε στα χέρια των Loix-Miclotte με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Η Skoda, με την βοήθεια της Βέλγικης αντιπροσωπείας τους έδωσε ακόμα μια ευκαιρία μετά την νίκη τους στο Ypres και αυτοί μόνο χαμένη δεν την άφησαν να πάει! Κατάφεραν να πάρουν την 2 συνεχόμενή τους νίκη, στα ίσια, απέναντι σε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό!

Ενημέρωση

Μέχρι τα μέσα της 1ης μέρας εναλλάχτηκαν αρκετές φορές στην κορυφή με τους Rossetti-Chiarcossi με το Fiat Grande Punto S2000, με την μάχη να παίζεται στα δέκατα! Στην 7η ε.δ. και αφού οι Βέλγοι πέρασαν μπροστά για 3η φορά δεν ξανακοίταξαν πίσω! Κερδίζοντας τις περισσότερες ε.δ. του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη και μάλιστα να αντέξουν στην πίεση τόσο του Rossetti που εγκατέλειψε από έξοδο στην 12 ε.δ αλλά και των Meeke-Nagle με το Peugeot 207 S2000 που εγκατέλειψαν στην 17η ε.δ. από διαρροή λαδιού.

Έτσι στην 2η θέση της γενικής, 37''8 πίσω από τους νικητές, τερμάτισαν οι Kopecky-Stary με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Και αυτοί βρέθηκαν σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα σε μάχη με τον Meeke αρχικά για την 3η θέση και μετά για την 2η θέση στην οποία εδραιώθηκαν μετά την εγκατάλειψη του Βρετανού. Επίσης κατέκτησαν και την νίκη για την κατάταξη του ERC.

Το θριαμβευτικό 1-2-3 για την Skoda συμπλήρωσαν οι Hanninen-Markkula με το 3ο εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Οι Φιλανδοί δεν ρίσκαραν στις ε.δ. του Madeira καθώς διατηρούν μια σημαντική διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος του IRC την οποία και σχεδόν διατήρησαν με αυτό τους το αποτέλεσμα.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους τοπικούς Nunes-Calado που οδήγησαν πολύ γρήγορα ένα Peugeot 207 S2000 και κατάφεραν να πάρουν την 4η θέση της γενικής, μόλις 16''9 πίσω από τον Hanninen. Εκμεταλλεύτηκαν την εξαιρετική γνώση των ε.δ. που έχουν και έδειξαν ότι μπορούν να τα "βάλουν" με τους big boys του θεσμού.

Άλλο μισό λεπτό πίσω τους, στην 5η θέση της γενικής, τερμάτισαν οι επίσης τοπικοί Sa-Silva που και αυτοί οδήγησαν ένα Peugeot 207 S2000. Έχουν αναδειχτεί πολλαπλές φορές πρωταθλητές Madeira και φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη η καλή τους εμφάνιση.

Αρκετά λεπτά πιο πίσω βρέθηκαν οι πρώτοι συνδυασμοί με Super N, με τους Freitas-Figueiroa και J.Magalhaes-Pereira να οδηγούν τα Mitsubishi Lancer RS Evolution X τους στην 6η και 7η θέση της γενικής αντίστοιχα.

Ένα πλήρωμα που τράβηξε αρκετά βλέμματα κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν και οι τοπικοί Silva-Janela που οδήγησαν εκπληκτικά ένα Renault Clio R3 Maxi. Ήταν μακράν ο ταχύτερος 2WD συνδυασμός ενώ κατάφεραν να τερματίσουν 8οι γενικής εμπρός από πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα!

Μόλις 3 αυτοκίνητα τερμάτισαν στην κατάταξη του ERC, με τους C.Fontana-Arena με Peugeot 207 S2000 να τερματίζουν 2οι στην κατάταξη και 12οι γενικής, ενώ 3οι στην κατάξη και 17οι γενικής τερμάτισαν οι L.Fontana-Casazza με ίδιο αυτοκίνητο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα, εκτός των προαναφερθέντων Rossetti και Meeke, θα βρούμε, τους νικητές του προηγούμενου αγώνα στις Azores, Magalhaes-Magalhaes με το Peugeot 207 S2000, oι οποίοι αναμενόταν να διεκδικήσουν τη νίκη στον εντός έδρας για αυτούς αγώνα, οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν νωρίς, μόλις στην 3η ε.δ. από έξοδο, τους Sousa-Silva με Ford Fiesta S2000 που εγκατέλειψαν στην 5η ε.δ. όταν το Fiesta έπιασε φωτιά (πρόβλημα που επαναλαμβάνεται για 4η φορά σε Fiesta από την αρχή της χρονιάς), και τους Campos-Monteiro με ίδιο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στην ίδια ε.δ. από μηχανική βλάβη.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το επίσης ασφάλτινο Barum Czech Rally Zlin στην Τσεχία.

 

 

Φωτογραφίες

thumb_02hanninen.jpg  thumb_03kopecky.jpg  thumb_04nunes.jpg  thumb_05sa.jpg 
thumb_06freitas.jpg  thumb_07j.magalhaes.jpg  thumb_08silva.jpg  thumb_09peres.jpg 
thumb_10moura.jpg  thumb_11bruyneel.jpg  thumb_12c.fontana.jpg  thumb_13rossetti.jpg 
thumb_14meeke.jpg  thumb_15magalhaes.jpg  thumb_16sousa.jpg   thumb_17campos.jpg

 

Video

IRC/ERC - Rali Vinho da Madeira 2010

IRC/ERC - Rali Vinho da Madeira 2010

IRC/ERC - Rali Vinho da Madeira 2010

IRC/ERC - Rali Vinho da Madeira 2010

 

Aποτελέσματα

IRC/ERC - Rali Vinho da Madeira 2010 - Final Results