thumb_01andreucci.jpg  Η μάχη του φετινού CIR συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιάφερον όλων. Στο ασφάλτινο Rally del Friuli Αlpi Orientali, που αποτέλεσε τον 5ο γύρο του θεσμού, οι Andreucci-Andreussi με το Peugeot 207 S2000 κατάφεραν να πάρουν την 3η νίκη τους για φέτος και 2η συνεχόμενη μετά το San Marino, διατηρώντας το μικρό προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη μόνο εύκολα δεν ήρθε καθώς πιέστηκαν αρκετά από τους Rossetti-Chiarcossi με το εργοστασιακό Fiat Grande Punto S2000 που τερμάτισαν 11''4 πίσω τους και παραμένουν σε απόσταση αναπνοής στην βαθμολογία.

Ενημέρωση

Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς η βροχή έκανε την εμφάνιση της σε αρκετές ε.δ., ο Andreucci κατάφερε να δημιουργήσει ένα προβάδισμα της τάξης των 22''5 στο τέλος της 1ης μέρας, το οποίο κατάφερε να κοντρολάρει άψογα την 2η μέρα μην επιτρέποντας στον Rossetti να κάνει σκέψεις για την νίκη. Ο τελευταίος έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την νέα εξέλιξη του Punto που εμφανίστηκε για 1η φορά στον αγώνα (φαρδύτερο πλαίσιο) και πλέον αναμένει τον επόμενο αγώνα ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση στην βαθμολογία και να περάσει μπροστά.

Ακριβώς την ίδια σκέψη κάνουν και οι Basso-Dotta με το 2ο εργοστασιακό Fiat Grande Punto S2000 που παρά του ότι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 3η θέση στον αγώνα, γνωρίζουν ότι ο αγώνας που ακολουθεί, το Rally San Remo, είναι αγώνας που τους ταιριάζει απόλυτα και έχουν κερδίσει στο παρελθόν. Και αυτός έμεινε ευχαριστημένος από το νέο αυτοκίνητο.

Η 4η θέση της γενικής πήγε στους Kopecky-Stary με το Skoda Fabia S2000 της Skoda Italia. Eνώ η άσφαλτος είναι η "δυνατή" τους επιφάνεια δεν βρέθηκαν κοντά στη νίκη τερματίζοντας 2'41''5 πίσω από τους νικητές, αλλά επικράτησαν στην μάχη για την 4η θέση επί των Travaglia-Granai με το Peugeot 207 S2000. Οι τελευταίοι δέχτηκαν ποινή 1 λεπτού για αργοπορεία που τους έριξε προσωρινά στην 7η θέση. Στην συνέχεια όμως πίεσαν και κατάφεραν μόλις στην τελευταία ε.δ. να ανέβουν στην 5η θέση ενώ χωρίς την ποινή θα ήταν άνετα 4οι. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε ήδη ο Travaglia θα αποτελέσει τον 3ο εργοστασιακό οδηγό της Fiat για το Rally San Remo.

Οι Perico-Carrara με το Peugeot 207 S2000 πραγματοποίησαν ακόμα μια καλή εμφάνιση αν και μάλλον τους στεναχωρεί η απώλεια της 5ης θέσης για μόλις 0''1 στην τελευταία ε.δ. από τον Travaglia. Περίπου 20'' πισω τους τερμάτισαν οι Scandola-Pirollo με το Ford Fiesta S2000 της Motus που μάλλον προτιμούν το χώμα περισσότερο. Μάχη έγινε και για την 8η θέση της γενικής, όπου οι Cantamessa-Capolongo με Peugeot 207 S2000 επικράτησαν για μόλις 1''1 των Cunico-Pollet με ίδιο αυτοκίνητο.

Στην κατηγορία των 2WD είχαμε μεγάλη ανατροπή και πρωταγωνιστές δεν ήταν άλλοι από τους Kubica-Gerber με το Renault Clio S1600. O οδηγός της F1 για ακόμα έναν αγώνα έδειξε ότι μπορεί να διακριθεί και στα ράλλυ και μάλιστα στον αγώνα αυτό το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Μια έξοδος στην 2η ε.δ. του κόστισε περίπου 2'30'' σε σχέση με τους πρωτοπόρους της κατηγορίας. Αυτό όμως δεν τον πτόησε και γράφοντας απίστευτους χρόνους στις υπόλοιπες ε.δ. (έγραψε αρκετούς χρόνους στο Τop 8) κατάφερε να προσπεράσει τα πληρώματα εμπρός του και να πάρει μια συγκλονιστική νίκη στην τελευταία ε.δ., ενώ παράλληλα τερμάτισε 12ος γενικής! Πραγματικά εξαιρετική επίδοση από τον Πολωνό που τον βάζει για τα καλά στην μάχη του τίτλου για την κατηγορία. 9''6 πίσω τους τερμάτισαν οι Campana-De Castelli με Renault Clio R3 Maxi ενώ 3οι αναδείχτηκαν οι Αlbertini-Fenoli με ίδιο αυτοκίνητο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε τους Longhi-Baggio με Peugeot 207 S2000 και Chentre-Pogliano με ίδιο αυτοκίνητο που και τα 2 πληρώματα εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη στην 4η και 8η ε.δ. αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το επίσης ασφάλτινο Rally San Remo που προσμετρά και για το ΙRC, στις 24-26/9.

Φωτογραφίες

thumb_02rossetti.jpg  thumb_03basso.jpg  thumb_04kopecky.jpg  thumb_05travaglia.jpg 
thumb_06perico.jpg thumb_07scandola.jpg  thumb_08cantamessa.jpg  thumb_09cunico.jpg 
thumb_10biasiotto.jpg  thumb_11michelini.jpg  thumb_12kubica.jpg  thumb_13longhi.jpg 

Video

CIR - Rally del Fiuli Alpi Orientali 2010


CIR - Rally del Fiuli Alpi Orientali 2010

CIR - Rally del Fiuli Alpi Orientali 2010

CIR - Rally del Fiuli Alpi Orientali 2010

 

Aποτελέσματα

CIR - Rally del Friuli Alpi Orientali 2010 - Final Results