thumb_01donchev.jpg  To Rally Sliven αποτέλεσε τον 5ο γύρο του Βουλγάρικου πρωταθλήματος ράλλυ, ενώ προσμετρούσε και στο European East Cup. Επίσης ήταν και ο προκριματικός γύρος για τον τελικό του Pirelli Star Driver για πληρώματα από την Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Έτσι οι συνήθεις ύποπτοι πρωταγωνιστές της γείτονος χώρας αυτή την φορά αναμενόταν να είχαν αυξημένο συναγωνισμό ο οποίος όμως τελικά δεν ήρθε από κάπου. Οι Donchev/Yordanov πήραν την νίκη που τους θέτει και πάλι 1ους στην βαθμολογία του πρωταθλήματος αλλά μάλλον αυτή οφείλεται και στην αρκετή τύχη που είχαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Κινήθηκαν γρήγορα πάντως κυρίως το 1ο μισό της 1ης μέρας ενώ όταν "τελείωσαν" οι πιθανοί ανταγωνιστές για την νίκη, απλά έκαναν crusing μέχρι τον τερματισμό.

Ενημέρωση

Η 2η θέση της γενικής πήγε στους, γνωστούς μας από παλαιότερο Ράλλυ Χαλκιδικής, Tempestini-Pulpea με το Peugeot 207 S2000. Ο οδηγός που ζει μόνιμα πλέον στην Ρουμανία και κυρίως αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα αποτελεί έναν από τους regulars του European East Cup κάθε χρόνο, ενώ και σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια. Δεν κατάφερε να γράψει τους χρόνους των πρωτοπόρων και τερμάτισε περίπου 6 λεπτά πίσω από τους νικητές.

Το πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Ganchev-Koev με το Fiat Punto KC. Κατάφεραν να γράψουν πολύ καλούς χρόνους και ήταν όντως το ταχύτερο 2WD πλήρωμα ενώ επιβλήθηκαν ανάμεσα σε δυνατό συναγωνισμό για την ατυπη νίκη στην κατηγορία ενώ φυσικά κέρδισαν και την Α/6.

34''6 πίσω τους, τερμάτισαν οι Stratiev/Borisov με το Citroen C2 R2 Max. Ήταν η πρώτη φορά που φέτος δεν επικράτησαν στην Α/6 αλλά πλέον χρειάζονται ελάχιστους βαθμούς για να κερδίσουν τον τίτλο. 2οι στην Α/6 και 5οι γενικής τερμάτισαν οι επίσης Ρουμάνοι, Cosma-Dorca με ακόμα ένα Citroen C2 R2 Max. Αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα που δεν τους επέτρεψαν να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα, ενώ και αυτοί μάλλον μένουν ευχαριστημένοι με την συγκομιδή βαθμών από τον αγώνα για το European East Cup.

Mια θέση πίσω τους τερμάτισαν οι νικητές της N/3, Denev-Daskalov με το Renault Clio RS Ragnotti που είχαν μάχη για την 6η θέση με τους νικητές της Ν/2, Hristov-Basmadjiev με Citroen Saxo VTS, και επικράτησαν σε αυτή για μόλις 3''9.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Iliev-Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 που έδειξαν ότι πολύ δύσκολα θα χάναν την νίκη αν δεν εγκατέλειπαν μετά το τέλος της 12ης ε.δ. από κινητήρα καθώς ήταν μακράν το ταχύτερο πλήρωμα ως εκείνο το σημείο και βρισκόταν 1οι γενικής με διαφορά που άγγιζε τα 30'', τους Gyoshev-Spasov με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που παρά το μέτριο ξεκίνημα τους στον αγώνα στην συνέχεια πίεσαν πολύ αλλά στην 8η ε.δ. είχαν έξοδο και σταμάτησαν την προσπάθειά τους, και τους Τούρκους Bostanci-Gucenmez με Ford Fiesta R2 που συμμετείχαν στον αγώνα για τα προκριματικά του PSD αλλά ενώ βρισκόταν 5οι γενικής και 3οι Α/6 στην τελευταία ε.δ. είχαν έξοδο με αρκετά χλμ στο κοντέρ ευτυχώς χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Rally Stari Stolici. 

Φωτογραφίες

thumb_02tempestini.jpg  thumb_03ganchev.jpg  thumb_04stratiev.jpg  thumb_05cosma.jpg 
thumb_06denev.jpg  thumb_07iliev.jpg  thumb_08gyoshev.jpg  thumb_09bostanci.jpg 

Video

BG - Rally Sliven 2010


BG - Rally Sliven 2010

BG - Rally Sliven 2010