thumb_01hevia.jpg  Ο 8ος γύρος του ΕRC πραγματοποιήθηκε στις ασφάλτινες ε.δ. του Rally Principe de Asturias στην Ισπανία. Μόλις 32 πληρώματα ξεκίνησαν τον αγώνα ενώ από αυτά μόνο 3 ακολουθούν πρόγραμμα στον θεσμό. Oι τοπικοί Hevia-Inglesias δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν μια άνετη νίκη οδηγώντας πολύ γρήγορα το Skoda Fabia S2000 της τοπικής αντιπροσωπείας. Μόλις στην 2η ε.δ. του αγώνα πέρασαν μπροστά στην γενική και κερδίζοντας όλες τις ε.δ. του αγώνα (εκτός της 1ης) έμειναν εκεί μέχρι το τέλος δημιουργώντας μια μεγάλη διαφορά από τους 2ους, επίσης τοπικούς, Senra-Vazquez, στην 1η τους εμφάνιση με ένα Ford Fiesta S2000.

Ενημέρωση

Oι τελευταίοι έδειξαν ότι προσαρμόζονται αρκετά γρήγορα στο νέο τους αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας αξιοπρεπής χρόνους,χωρίς βέβαια να καταφέρουν να πλησιάσουν καν τους νικητές. Κατάφεραν όμως να αφήσουν αρκετά πίσω του, τους πολύ έμπειρους Fuster-Avino με ένα Skoda Fabia S2000. 

Η επίδοση του αγώνα μάλλον είναι η 4η θέση της γενικής για τους Antxustegui/Suarez με το Suzuki Swift S1600. Κινήθηκαν οριακά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν εκτός φυσικά της νίκης στην Α/6 να αφήσουν πίσω τους πολύ πιο ισχυρά αυτοκίνητα.

Η νίκη όσον αφορά την κατάταξη του ERC πήγε στους L.Fontana-Casazza με το Peugeot 207 S2000 της Grifone. O βετεράνος Ιταλός οδηγός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στον θεσμό, τερματιζοντας 5ος γενικής εμπρός από τους Tlustak-Skaloud που στον αγώνα οδήγησαν και πάλι το Peugeot 207 S2000 της ομάδας του Roman Kresta. Ακόμα μια μέτρια εμφάνιση για τους Τσέχους που τερμάτισαν 6οι και μόλις στην τελευταία ε.δ. κατάφεραν να επικρατήσουν για μόλις 2''4 των 2ων στην Α/6, Μonarri-Rozada με Renault Twingo R2!

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους C.Fontana-Arena με το 2o Peugeot 207 S2000 της Grifone oι οποίοι κέρδισαν την 1η ε.δ. του αγώνα αλλά εγκατέλειψαν στην 2η από έξοδο, τους Perez-Velasco με Peugeot 207 S2000 που εγκατέλειψαν στην 3η ε.δ. από μηχανική βλάβη, τους Vinyes-Mercader με Suzuki Swift S1600 που επίσης πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση μέχρι την 11η ε.δ. όπου εγκατέλειψαν ενώ βρισκόταν 3οι γενικής, και τους Arias-Arias με Renault Clio R3 Maxi που επίσης βρισκόταν στην μάχη των 2WD αλλά εγκατέλειψαν στην 6η ε.δ..

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το 34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ, στις 1-3 Οκτωβρίου, στις χωμάτινες ε.δ. της περιοχής της Ιτέας.

Οι συμμετοχές του 34oυ Ράλλυ ΕΛΠΑ:

http://www.elparally.gr/userfiles/CMSFiles/entry_list_in_starting_order.pdf

Φωτογραφίες

thumb_02senra.jpg  thumb_03fuster.jpg  thumb_04antxustegui.jpg 
thumb_05l.fontana.jpg  thumb_06tlustak.jpg  thumb_07c.fontana.jpg 
     

Video

ERC - Rally Principe de Asturias 2010

ERC - Rally Principe de Asturias 2010

Aποτελέσματα

ERC - Rally Principe de Asturias 2010 - Final Results