thumb_01iliev.jpg  Το αναβληθέν Rally Stari Stolici αποτέλεσε τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος ράλλυ Βουλγαρίας. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το 1ο μισό της χρονιάς αλλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η οργάνωση εμπόδισαν την πραγματοποίηση του εκείνη την χρονική στιγμή. Τελικά οι οικονομικοί πόροι βρέθηκαν και ο αγώνας ξεκίνησε με 29 συμμετοχές οι οποίες πρόσφεραν δυνατές μάχες. Νικητές αναδείχτηκαν οι Iliev-Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 oι οποίοι κέρδισαν την πλειοψηφία των ε.δ., δημιουργώντας μια διαφορά σχεδόν του μισού λεπτού από τους υπόλοιπους διώκτες τους. Με αυτή τους τη νίκη παραμένουν έστω και μαθηματικά στην μάχη του τίτλου. 

Ενημέρωση

Η μεγάλη μάχη του αγώνα έγινε για την 2η θέση της γενικής. Εκεί οι Gyoshev-Spasov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX και οι Donchev-Yordanov με το Peugeot 207 S2000 πραγματικά τα έδωσαν όλα! Η διαφορά τους σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ξεπέρασε τα 10'' ενώ υπήρξαν και εναλλαγές στην 2η θέση. Τελικά ο Gyoshev κατάφερε να τερματίσει 2ος για μόλις 2''7 και να παραμείνει σχετικά κοντά στον Donchev όσον αφορά την υπόθεση τίτλος και περιμένει πιθανό "στραβοπάτημα" του τελευταίου στους 2 τελευταίους αγώνες ώστε να βρεθεί ακόμα πιο κοντά. Ο Donchev κινήθηκε γρήγορα χωρίς ρίσκα και βαδίζει προς τον επόμενο τίτλο του καθώς δεν χρειάζεται καν νίκες στους αγώνες που απομένουν.

Η 4η θέση της γενικής πήγε στους Isaev-Mirchev με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που μάλλον είχαν έναν "μοναχικό" αγώνα καθώς βρέθηκαν περίπου 47'' πίσω από την μάχη του πόντιουμ και αρκετά μπροστά από τους 5ους. Αυτοί ήταν οι Surilov-Vasilev που αποτέλεσαν και την ευχάριστη έκπληξη του αγώνα καθώς οδηγώντας ένα όχι τόσο σύγχρονο Renault Clio RS κατάφεραν να πάρουν την άτυπη νίκη στα 2WD και φυσικά την νίκη στην Ν/3. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να επικρατήσουν από σαφώς ισχυρότερα και πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα.

6οι γενικής και 1οι Α/6 τερμάτισαν οι Ganchev-Koev με το Fiat Punto KC. Στην αρχή βρέθηκαν κοντά στον Surilov και έδειξαν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την θέση αλλά κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν με το αυτοκίνητο τους ανάγκασαν να κόψουν ρυθμό ώστε να φτάσουν σίγουρα στον τερματισμό.

7οι γενικής τερμάτισαν οι K.Todorov-Batakliev με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution VII που τους παραχώρησε ο Iliev για τον αγώνα, ενώ ακολούθησαν οι 2οι N/3, Denev-Daskalov με Renault Clio RS Ragnotti, και οι I.Marinov-Sivov με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα συγκαταλέγονται οι Stratiev-Borisov με το Citroen C2 R2 Max που σταμάτησαν την προσπάθειά τους στην 5η ε.δ. από μηχανική βλάβη.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Rally Tvarditsa.

Φωτογραφίες

thumb_02gyoshev.jpg  thumb_03donchev.jpg  thumb_04isaev.jpg  thumb_05surilov.jpg 
thumb_06ganchev.jpg  thumb_07k.todorov.jpg  thumb_08denev.jpg  thumb_09marinov.jpg 
       

Video

BG - Rally Stari Stolici 2010