Ως η διοργάνωση των καινοτομιών μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό FxPro Ράλλυ Κύπρος αλλά και η Love Cyprus Golden Stage. Λεπτομέρειες των δυο αγώνων παρουσιάστηκαν σήμερα Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία, παρόντων όλων των εμπλεκόμενων.
«Πριν μήνες, σε συνάντηση με τη Eurosport, δεσμευτήκαμε για τη διοργάνωση ενός εντυπωσιακά καινοτόμου αγώνα που θα έμενε στην μνήμη των εκατομμυρίων θεατών σαν ο κορυφαίος των κορυφαίων. Η προσπάθεια μας σ' αυτό ακριβώς αποβλέπει», ήταν το σχόλιο του προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, Αντώνη Μιχαηλίδη. «Πρόκειται για τον πρώτο διεθνή αγώνα του οποίου η επιφάνεια των ε.δ. είναι ανάμεικτη, δηλαδή η άσφαλτος εναλλάσσεται με χώμα», πρόσθεσε. 

«Η ζωντανή μετάδοση μεγάλου μέρους του FxPro Ράλλυ Κύπρος και όλης της Love Cyprus Golden Stage από το δίκτυο Eurosport, εγγυάται εκτενέστερη προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Αλέκος Ορουντιώτης. Με τρίωρη σύνδεση η Eurosport θα μεταδώσει την Love Cyprus Golden Stage, ενώ τέσσερις ε.δ. του ράλλυ θα μεταδοθούν ζωντανά από το δίκτυο, σε ένα τηλεοπτικό χρόνο ανεκτίμητης αξίας. Ο ΚΟΤ είναι ο επίσημος υποστηρικτής του αγώνα μαζί με την εταιρεία FxPro που είναι Title Sponsor. «Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συνδέουμε και φέτος το όνομά μας με ένα πανέμορφο ράλλυ», είπε ο εκπρόσωπος της FxPro, Τζιμ Μάνζακ.

Εκ μέρους της Petrolina, η Γεωργία Λευκαρίτη ανέφερε ότι «είναι μεγάλη μας χαρά που ο ΚΣΑ μας έδωσε την ευκαιρία να συμβάλουμε στη διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης». Η Petrolina είναι χορηγός και της επίλεκτης ομάδας κυπρίων οδηγών αλλά και ανάδοχος μιας ειδικής διαδρομής του αγώνα. «Είναι ξεχωριστή τιμή για την Κύπρο η επιλογή της από τη Eurosport για τη φιλοξενία της πρώτης Golden Stage», ήταν τα λόγια του Αλυτάρχη της Love Cyprus Golden Stage, Δημήτρη Ιωάννου.

Η Αλυτάρχης του FxPro Ράλλυ Κύπρος, Νάγια Κοντοπούλου (η πρώτη γυναίκα αλυτάρχης στα χρονικά του εθνικού μας αγώνα) αποκάλυψε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οδηγούς του IRC, του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος αλλά και Κύπριων για να τρέξουν στον αγώνα». Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, ήδη υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής και για την Love Cyprus Golden Stage, για την οποία η προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Την εμφάνιση της γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας Τάμτα στις 31 Οκτωβρίου στο «Χωριό του Ράλλυ» στη Γερμασόγεια, αποκάλυψε ο Ισίδωρος Κολώτας, της IS Focus, στρατηγικού συνεργάτη του ΚΣΑ σε θέματα μάρκετινγκ, προώθησης και διαφήμισης. «Έχουμε αναλάβει οτιδήποτε δεν αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι», επισήμανε.

Love Cyprus Golden Stage

Ανεξάρτητη και αυτοτελής διοργάνωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, θα μεταδοθεί ζωντανά στο δίκτυο της Eurosport φτάνοντας σε 170 εκατομμύρια σπίτια, σε μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με επίγειες, εναέριες αλλά και on board κάμερες. Οι νικητές θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 150.000 ευρώ. Πρόκειται για μια διαδρομή όπου το χώμα θα εναλλάσσεται με άσφαλτο, μήκους 25km. «Φιλοδοξούμε να προσδώσουμε κάτι διαφορετικό στο άθλημα. Προσδοκούμε να προσελκύσουμε οδηγούς απ' όλο τον κόσμο, από όλα τα πρωταθλήματα», ανέφερε ο Αλυτάρχης της Love Cyprus Golden Stage, Δημήτρης Ιωάννου.

Δεν θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου, όμως όσοι θέλουν να πάνε μόνοι τους να παρακολουθήσουν τη διαδρομή θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να περπατήσουν 4-5 χιλιόμετρα, καθώς η κυκλοφορία οχημάτων θα αποκοπεί πολύ μακριά, αφού η διαδρομή αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου. Θα υπάρχουν προκαθορισμένοι χώροι στάθμευσης και δρομολογημένα λεωφορεία θα μεταφέρουν τον κόσμο στους χώρους θέασης. Το κόστος για στάθμευση, μεταφορά και καθαριότητα του χώρου είναι πέντε ευρώ. Η διαδρομή θα ανακοινωθεί μια βδομάδα πριν τον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν. Α: S 2000, B: Group N4(4WD), C: A&N - A7 -δικίνητα οχήματα.

Διαμοιρασμός επάθλων
Γενική Κατάταξη:
1ος 30.000 ευρώ
2ος 20.000
3ος 10.000
4ος 5.000
5ος 3.000
Κατηγορίες Α, Β:
1ος 10.000 ευρώ
2ος 8.000
3ος 6.000
4ος 5.000
5ος 3.000
Κατηγορία C:
1ος 10.000 ευρώ
2ος 5.000
3ος 3.000
Τα χρήματα προκύπτουν από την χορηγία του ΚΟΤ που είναι ανάδοχος της διαδρομής.

Επίλεκτη ομάδα Κυπρίων «Petrolina»

Τέσσερα κυπριακά πληρώματα αποτελούν την ομάδα που θα ντυθεί στα χρώματα της Petrolina, ενώ στα αυτοκίνητα τους θα υπάρχουν λογότυπα και των υπόλοιπων χορηγών του εθνικού μας αγώνα. Οι Νίκος Θωμά/ Άγγελος Λοϊζίδης θα αγωνιστούν με το Peugeot 207 S2000, που θα προετοιμάσει ιταλική ομάδα Rallye Munaretto και είναι προσφορά της Eurosport. Οι Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης/ Παναγιώτης Σιάλος θα αγωνιστούν με το Mitsubishi Lancer Evo IX του Τιγγιρίδη, λαμβάνοντας βοήθεια 10.000 ευρώ από τον ΚΣΑ, καθώς θεωρούνται ισάξιο πλήρωμα με τους Θωμά/ Λοϊζίδη. Σημαντική βοήθεια θα λάβουν και οι Χαράλαμπος Τιμοθέου/ Πάμπος Λαός, οι οποίοι θα εμφανιστούν με Mitsubishi Lancer Evo X. Αλλά και ο νεαρός (υποψήφιος Pirelli Star Driver) Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος θα τρέξει με συνοδηγό τον έμπειρο Σάββα Λαό, οδηγώντας το Mitsubishi Lancer Evo ΙX - με το οποίο ο Νίκος Θωμά κέρδισε πέρσι το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Θωμά, Τιγγιρίδης και Τιμοθέου είναι οι πρωταθλητές Κύπρου τα τρία τελευταία χρόνια.

Lemesos Super Special Stage

Θα είναι η εναρκτήρια ε.δ. το βράδυ της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου (20:30) αλλά και η τελευταία ε.δ. το βράδυ της Παρασκευής, 5 Νοεμβρίου (19:30). Θα στηθεί ασφάλτινη πίστα μήκους 2.49km στο λιμάνι Λεμεσού αλλά και εξέδρες χωρητικότητας 5.000 θεατών. Τα πληρώματα θα μπαίνουν στη διαδρομή ανά ζεύγη. «Πρόκειται για την ατραξιόν της διοργάνωσης, κάτι που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο», ανέφερε η Αλυτάρχης του FxPro Ράλλυ Κύπρος, Νάγια Κοντοπούλου. Κλασσικά αυτοκίνητα, επιδείξεις ντριφτ, μαζορέτες και άλλες καλλιτεχνικές εκπλήξεις θα περιλαμβάνει η υπερειδική διαδρομή του αγώνα, παρουσιάστρια της οποίας θα είναι η Κύπρια της Αγγλίας, Χριστίνα Νικολαΐδη. Το κοινό μπορεί να βρει πληροφορίες για τα εισιτήρια της υπερειδικής διαδρομής στο www.cyprusrally.com.cy, όπου υπάρχουν και λεπτομέρειες για τις θεαματικές βραδιές στο «Χωριό του Ράλλυ», το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 31 Οκτωβρίου.

McRae Vision & Trophy

To FxPro Cyprus Rally θα έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Colin McRae Vision, θα ενισχυθεί με εξοπλισμό αξίας 10.000 ο οργανισμός «Ελπίδα» που δραστηριοποιείται στο θέμα της καταπολέμησης του καρκίνου σε μικρά παιδιά. Για τον σκοπό αυτό η FxPro θα δώσει αναμνηστικά στους διοργανωτές, τα οποία θα πωληθούν με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στον οργανισμό «Ελπίδα». Ακόμα, στο τέλος του FxPro Ράλλυ Κύπρος θα απονεμηθεί το Colin McRae Trophy, στον πιο θεαματικό οδηγό του αγώνα. «Ας ετοιμαστούν όσοι δεν πάνε για τη νίκη, να είναι θεαματικοί και, που ξέρετε, μπορεί να πάρουν αυτό το έπαθλο», είπε ο Αντώνης Μιχαηλίδης.

Gala Dinner

Tο βράδυ της Κυριακής, 7 Νοεμβρίου θα γίνει στο ξενοδοχείο Le Meridien στη Λεμεσό η ετήσια τελετή βράβευσης του IRC κατά τη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τα έπαθλα και της Love Cyprus Golden Stage. Το Gala Dinner θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί από την Eurosport αργότερα.

Τέλος ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του αγώνα, FxPro, ΚΟΤ, Πετρολίνα, Skoda, CYTA, Coca-Cola, Δήμος Γερμασόγειας, Δήμος Λεμεσού, ΣΕΜΟ, Four Seasons, Le Meridien και Αdboard.

Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείτε όλη τη δράση στο www.cyprusrally.com.cy και www.goldenstagerally.com .