thumb_01meeke.jpg
O προτελευταίος γύρος του CIR, ήταν το Rally Costa Smeralda. Oι χωμάτινες ε.δ. της Σαρδηνίας φιλοξένησαν τους πρωταγωνιστές του θεσμού, και όχι μόνο, και στο τέλος τους είχαμε την ανάδειξη των φετινών πρωταθλητών! Η νίκη του αγώνα πήγε μάλλον εύκολα στους "guest" της Peugeot Italia, τους περσυνούς πρωταθλητές του ΙRC, Μeeke-Nagle, που οδήγησαν πολύ γρήγορα το 2o Peugeot 207 S2000 της Racing Lions. Η ομάδα της Peugeot κατάφερε να πανυγυρίσει και τον τίτλο των οδηγών του CIR με τους Andreucci-Andreussi επίσης με Peugeot 207 S2000, που τερμάτισαν 3οι κατακτώντας τους βαθμούς που χρειαζόταν ώστε να σφραγίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ενημέρωση

thumb_02kopecky.jpg

thumb_03andreucci.jpg

thumb_04basso.jpg

thumb_05travaglia.jpg

thumb_06rossetti.jpg

thumb_07navarra.jpg

H oμάδα της Peugeot Italy σε μια προσπάθεια να "απομακρυνθεί" και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αποφάσισε να δώσει για τον αγώνα ακόμα ένα 207 S2000 στους περσυνούς πρωταθλητές του IRC, Meeke-Nagle, ενέργεια που αποδείχτηκε λίρα εκατό! Ο Μeeke, με την εμπερία που απέκτησε στο φετινό ράλλυ Σαρδηνίας με το οποίο υπήρχαν αρκετές παρόμειες ε.δ., από την 1η ε.δ έδειξε ότι ήρθε για να διεκδικήσει και τη νίκη εκτός από το να προσφέρει βαθμούς στην ομάδα. Εκμεταλλευόμενος και την σειρά εκκίνησης κατάφερε να κερδίσει τις 4 πρώτες ε.δ. (και συνολικά τις 5 από τις 7 του αγώνα) δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη διαφορά από τους 2ους που ξεπέρασε το λεπτό. Στην συνέχεια απλά έπρεπε να φέρει το αυτοκίνητο στον τερματισμό χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρει για τη νίκη πράγμα το οποίο εύκολα κατάφερε κάνοντας αυτό ακριβώς που ήταν το ζητούμενο εξ' αρχής. Όχι μόνο κατάφερε να πάρει βαθμούς αλλά κατάφερε να δώσει στην ομάδα και τους βαθμούς της νίκης.

Εμπερία σε αυτές της ε.δ. (επίσης λόγω της συμμετοχής του στο ράλλυ Σαρδηνίας) είχαν και οι Kopecky-Stary με το Skoda Fabia S2000. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα, είχαν μεγάλη μάχη για την 2η θέση με τον Andeucci αλλά στο τέλος επικράτησαν καθώς ο τελευταίος μάλλον ποτίμησε τους σίγουρους βαθμούς της 3ης θέσης και την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Οι Andreucci-Andreussi λοιπόν, με την 3η θέση στον αγώνα που πήραν, είναι οι φετινοί πρωταθλητές Ιταλίας! Άξιοι κατακτητές του τίτλου, με έναν αγώνα να απομένει, καθώς συνολικά ήταν οι ταχύτεροι σε όλες τις επιφάνειες και ως τώρα κατάφεραν να κερδισουν τους 4 από τους 7 αγώνες που συμμετείχαν (1000 Miglia, San Marino, Friuli, και San Remo). Πολύ σημαντικό κριτήριο αποτέλεσε και η αξιοπιστία του Peugeot 207 S2000 που προετοίμασε για αυτούς η Racing Lions καθώς τερμάτισαν σε όλους τους αγώνες που ξεκίνησαν ως τώρα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την 2η θέση γενικής στο ράλλυ Σαρδηνίας για το IRC. Απλά, συγχαρητήρια για τον 5ο συνολικά τίτλο τους στο CIR!

Η 4η θέση της γενικής πήγε στους Travaglia-Granai που θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς με το Fiat Grande Punto S2000 το οποίο οδήγησαν και στο San Remo. Kινήθηκαν σβέλτα γράφοντας καλούς χρόνους και καταφέρνοντας να αφήσουν πίσω τους το εργοστασιακό πλήρωμα της Fiat, τους Basso-Dotta με ακόμα ένα Fiat Grande Punto S2000. Οι τελευταίοι, σαφώς καλύτεροι στην άσφαλτο, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τους χρόνους των πρώτων και έκαναν έναν μάλλον μέτριο αγώνα που φυσικά τους κόστισε τις όποιες ελπίδες τους για τον τίτλο. 

Μια θέση πίσω τους τερμάτισαν οι πολύ έμπειροι Manfrinato-Zanella με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX ενώ την πρώτη 7άδα συμπλήρωσαν οι Ricci-Pfister με Subaru Impreza WRX N14.

Πρώτοι 2WD και 10οι γενικής τερμάτισαν οι Sandrin-De Col με Renault Clio S1600 ενώ τους ακολούθησαν στην 12η θέση οι Brunello-Ferrara με Ford Fiesta R2.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Rossetti-Chiarcossi με το 2ο εργοστασιακό Fiat Grande Punto S2000 που στην διεκδίκηση της νίκης που θα τους έφερνε μέσα στην μάχη του τίτλου είχαν έξοδο στην 2η ε.δ. του αγώνα και σταμάτησαν εκεί την προσπάθειά τους χάνοντας φυσικά και την μάχη του τίτλου, και τους Navarra-Cerrai με το Ford Fiesta S2000 που εγκατέλειψαν από σπασμένο ψυγείο στην 3η ε.δ. ενώ βρισκόταν 3οι γενικής.

Τελευταίος αγώνας του φετινού CIR, το ασφάλτινο Rally di Como.

Video

CIR - Rally Costa Smeralda 2010


CIR - Rally Costa Smeralda 2010

CIR - Rally Costa Smeralda 2010