thumb_01donchev.jpg
Προτελευταίος γύρος του Βουλγάρικου πρωταθλήματος ράλλυ, ήταν το Rally Τvarditsa στο οποίο ανεδείχτηκαν και οι φετινοί πρωταθλητές! Οι Donchev-Yordanov με το Peugeot 207 S2000 ήταν αυτοί που "άντεξαν" στην μεγάλη μάχη που έγινε μέχρι και λίγο μετά τα μέσα του αγώνα όπου και η διαφορά που δημιούργησαν από τους διώκτες τους ήταν πλέον πολύ δύσκολα αναστρέψιμη. Έτσι έφτασαν στην μεγάλη αυτή νίκη που τους χαρίζει και μαθηματικά τον 2ο συνεχόμενο τίτλο στο γειτονικό πρωτάθλημα. 

Ενημέρωση

thumb_02iliev.jpg

thumb_03isaev.jpg

O αγώνας ξεκίνησε πολύ δυνατά καθώς τόσο οι Gyoshev-Spasov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX όσο και οι Iliev-Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 έδειξαν ότι ήθελαν και αυτοί να έχουν λόγο για την νίκη που θα τους διατηρούσε στην διεδίκηση του τίτλου. Αρχικά ο Gyoshev κέρδισε τις 2 πρώτες ε.δ. περνώντας μπροστά για 6'' δέκατα ενώ στην επόμενη ε.δ. ήταν σειρά του Donchev να πάρει βραχεία κεφαλή με τον Iliev να παραμένει πολύ κοντά σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων. Στην 4η ε.δ. ο Gyoshev βγήκε "εκτός μάχης" καθώς είχε 2 διαδοχικά κλαταρίσματα που συνολικά του κόστισαν περισσότερο από 7 λεπτά αφού τα άλλαξε και τα 2 πέφτοντας προσωρινά εκτός δεκάδας και τερματίζοντας τελικά 10ος! Ο Iliev στην συνέχεια πίεσε μειώνοντας την διαφορά από τον Donchev περίπου στα 5''. Αλλά στην 5η και 6η ε.δ. ο Donchev "καθάρισε" την υπόθεση νίκη γράφωντας 2 πολύ καλούς χρόνους και αυξάνοντας την διαφορά στα 19'' ενώ επικράτησε και στην τελευταία ε.δ. ανεβάζοντας την τελική διαφορά στα 34'' από τον Iliev.

To πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Isaev-Kordev με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που έκαναν έναν μάλλον ήσυχο αγώνα καθώς όυτε απειλήθηκαν αλλά και ούτε απείλησαν για το κάτι παραπάνω.

Για την 4η θέση υπήρξε μάχη στην οποία επικράτησαν οι K.Todorov-Batakliev με το Mitsubishi Lancer RS Evolution VII έναντι των I.Marinov-Sivov με Μitsubishi Lancer RS Evolution IX για μόλις 6''2.

Άνετα 1οι 2WD τερμάτισαν οι νικητές της Α/6 Stratiev-Borisov (6oι γενικής) με Citroen C2 R2 Max ενώ τους ακολούθησαν οι νικητές της Ν/3 Gerdgikov-Kitanov (7οι γενικής) με Renault Clio RS Ragnotti και οι Stratieva-Milanova (8ες γενικής) με το Citroen C2 R2 Max.

Tελευταίος αγώνας του θεσμού, το προηγουμένως "αναβληθέν" Rally Hebros.

 

Video

BG - Rally Tvarditsa 2010