thumb_01salo.jpg
H αυλαία του φετινού πρωταθλήματος ράλλυ Φιλανδίας έπεσε με το Finnsco Ralli στην περιοχή της Hyvinkaa. To ότι οι Salo-Tuominen με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X της Ralliart Finland είχαν ήδη κατακτήσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα δεν τους εμπόδισε να πάρουν ακόμα μια νίκη και έτσι να κλείσουν την φετινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Εξ' αρχής βρέθηκαν επικεφαλής και γράφοντας πολύ καλούς χρόνους απομακρύνθηκαν μάλλον εύκολα από τους διώκτες τους φτάνοντας στη νίκη. Η μάχη στον αγώνα έγινε για το ποιο πλήρωμα θα κατακτούσε την 2η θέση τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα. 

Ενημέρωση

Εκεί υπήρξαν 3 πληρώματα που διεκδίκησαν την θέση. Μέχρι και τα μέσα του αγώνα οι Miettinen-Lukka με το Skoda Fabia S2000 βρισκόταν με βραχεία κεφαλή στην 2η θέση αλλά στην 1η ε.δ. της 2ης μέρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά από πρόβλημα στην μετάδοση του Fabia. Σειρά πήραν οι Lindroos-Lampinen με το Subaru Impreza WRX N2010 που πίεσαν πολύ και κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά πάνω από λεπτό από τους Katajamaki-Sallinen με Mitsubishi Lancer RS Evolution X και Vihavainen-Piira με ίδιο αυτοκίνητο αλλά στην πρότελευταία ε.δ. είχαν κλατάρισμα που τους κόστισε αρκετά σε χρόνο ρίχνωντας τους τελικά στην 5η θέση της γενικής. Με μια ε.δ. να απομένει ο Vihavainen έδειχνε το φαβορί για την 2η θέση καθώς βρισκόταν μπροστά από τον Katajamaki για 8''5. Όμως στην τελευταία ε.δ. ο Katajamaki έγραψε έναν απίστευτο χρόνο και κατάφερε εκτός από την 2η θέση στον αγώνα να πάρει και την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Vihavainen τερμάτισε τελικά 3ος στον αγώνα ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε 5ος δικαιώνοντας την επιλογή του να ανέβει κατηγορία την φετινή χρονιά.

Στην 4η θέση της γενικής τερμάτισαν οι Luostarinen-Pietilainen με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX μετά από μια καλή εμφάνιση ενώ δήλωσε ότι την επόμενη χρονιά δεν ξέρει αν θα συνεχίσει στον θεσμό. 5οι γενικής και 3οι στο πρωτάθλημα βρέθηκαν τελικά οι Lindroos-Lampinen. Οι περσυνοί πρωταθλητές της SM2 φέτος βρέθηκαν στο μπάκετ του Ιmpreza της TMR και μάλλον δικαίωσαν τον Tommi Makinen για την επιλογή του αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Στην SM2, μετά τον αποκλεισμό των Lappi-Ferm με Honda Civic Type R για επισκευές στο αυτοκίνητο σε χώρο μη επιτρεπόμενο, η νίκη πήγε στους Manty-Kilpeloinen επίσης με Honda Civic Type R ενώ τους ακολούθησαν οι Korhonen-Salminen με ίδιο αυτοκίνητο και Alanen-Hedman με Ford Fiesta R2.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις, εκτός από τους Miettinen-Lukka που προαναφέραμε, θα βρούμε, τους Τanak-Sikk που στον αγώνα οδήγησαν το Ford Fiesta S2000 του Kakko και εντυπωσίασαν με τους χρόνους τους μέχρι την στιγμή που εγκατέλειψαν, και τους φετινούς πρωταθλητές της SM2, Pinomaki-Kaskinen με Renault Clio R3 Maxi που εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη.

Video

SM - Finnsco Ralli 2010


SM - Finnsco Ralli 2010

SM - Finnsco Ralli 2010

SM - Finnsco Ralli 2010