Βαλκανικό Κύπελλο
Με το Βαλκανικό Κύπελλο στην πίστα καρτ Drive Park της Θεσσαλονίκης θα πέσει αυτό το Σαββατοκύριακο η αυλαία για την αγωνιστική σεζόν του καρτ στην Ελλάδα. 90 οδηγοί από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια, την Σερβία και φυσικά την χώρα μας θα συμμετάσχουν σε ένα αγώνα που είχε αρχικά προγραμματιστεί σαν μια ξεχωριστή γιορτή στο τέλος της χρονιάς. Όμως μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του SEEKZ το Βαλκανικό Κύπελλο θα αποτελέσει για όλες τις κατηγορίες τον 5ο και φυσικά τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος. Επίσης, με αυτόν τον γύρο θα αναπληρωθεί ο χαμένος αγώνας της Σπάρτης για την κατηγορία KZ2 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.  
KF2 Παρά τη βαθμολογική διάσταση που τελικά απέκτησε το Βαλκανικό κύπελλο διατήρησε το χαρακτήρα γιορτής για το καρτ, γεγονός που πιστοποιείται από την τεράστια αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα λίστα συμμετοχών. Την παράσταση κλέβει η κατηγορία Μίνι όπου 31 πιτσιρικάδες θα στηθούν στο grid για να διεκδικήσουν την νίκη, ενώ δυο από αυτούς, o Ρουμάνος Marcu Dionisios (137 βαθμοί) και ο Έλληνας Στράτος Κυρλαγκίτσης (132 βαθμοί), θα δώσουν μάχη και για τον τίτλο του SEEKZ. Ο Marcu έχει ήδη δυο νίκες φέτος στο Drive Park από την συμμετοχή του στον 4ο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος όμως ο Κυρλαγκίτσης έρχεται με ανεβασμένο ηθικό μετά την νίκη του στο Kartodromo. Μαζί με τους δυο μονομάχους του τίτλου πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι Αλέξανδρος Ντριο και Χρήστος Σαγανάς, ενώ υπολογίσιμη ποσότητα αναμένεται να είναι ο τρεις φορές νικητής στο SEEKZ φέτος Mihnea από την Ρουμανία.

Μάχη τίτλου θα έχουμε και στην KF3 ανάμεσα στον Σκοπιανό Risto Vukov (135 βαθμοί) και τον Έλληνα Νίκο Κομνό (127 βαθμοί). Οι δυο οδηγοί έχουν κατακτήσει από δυο νίκες και ήταν κυριολεκτικά αχώριστοι στην κορυφή της βαθμολογίας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αντίθετα ο επίσης δυο φορές νικητής Ρουμάνος Tomi Dragan θα περιοριστεί σε ρόλο ρυθμιστή αφού έχει χάσει κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα μετά την απουσία του από τον 4ο γύρο στο Kopfez. Σύμμαχος στην προσπάθεια του Κομνού για τον τίτλο αναμένεται να είναι ο ομόσταυλος του Φίλιππος Καλέσης που προέρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση στο φινάλε του Πανελληνίου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία θα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής, μετά την Μίνι, με 25 συμμετοχές γεγονός αρκετά ελπιδοφόρο για το μέλλον του καρτ στην περιοχή μας.

Ελπίδες για Ελληνικό τίτλο υπάρχουν και στην KF2 με τον Αντώνη Μπουραντά (79 βαθμοί) να κυνηγάει την μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Βούλγαρο Stefano Lovchaliev (108 βαθμοί). Ο Lovchaliev ξεκίνησε φουριόζος την χρονιά με πέντε συνεχόμενες νίκες, όμως ο Μπουραντάς από τον 3ο γύρο στο Βουκουρέστι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του κερδίζοντας δυο φορές και ψαλιδίζοντας τη διαφορά. Στο κυνήγι της νίκης αναμένεται να βρεθεί ο 3ος της βαθμολογίας του SEEKZ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καθώς και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας που πρωταγωνιστούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και έλειψαν από τους φετινούς αγώνες του SEEKZ με πρώτο τον νέο πρωταθλητή Ελλάδας Παύλο Ξυνό. Μαζί του ο απόλυτος κυρίαρχος στο Kartodromo Βασίλης Κοτέογλου και ο νικητής στην επίσκεψη του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Drive Park Στέφανος Τσερανίδης.

Τέλος, στην ΚΖ2 θα κριθεί ο τίτλος τόσο στο Ελληνικό όσο και στο πρωτάθλημα Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το προβάδισμα μπορεί να το έχει ο Γιώργος Κατσίνης (80 βαθμοί) όμως ο Παρασκευάς Σκιντζής (64 βαθμοί) έδειξε στον προηγούμενο γύρο έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε στραβοπάτημα του αντιπάλου του. Από την άλλη, ο τίτλος στο SEEKZ είναι καθαρά Βουλγαρική υπόθεση με πρωταγωνιστές τον νικητή φέτος στο πρωτάθλημα μονοθεσίων International Formula Masters Vladimir Arabadjiev (100 βαθμοί) και τους Georgiev (95 βαθμοί), Marinov (92 βαθμοί). Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το ντεμπούτο δυο νεαρών Ελλήνων στην μεγάλη κατηγορία: ο λόγος για τους Γιώργο Τσερανίδη και Μιχάλη Χαλκίοπουλο που προέρχονται από την KF3 και KF2 αντίστοιχα.