Ο πρώτος αγώνας του ΑRMA Ladies Cup 2009 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου στην πίστα Boston Kart του Κουλουρίου Λάρισας με τη συμμετοχή 7 οδηγών που κινήθηκαν πολύ ανταγωνιστικά.
Η περυσινή επαθλούχος, Ελευθερία Παπαθανασίου ήταν και η νικήτρια του πρώτου αγώνα του NISSAN ARΜΑ LADIES CUP ‘09, με την Φανή Μητροδήμου να ακολουθεί και πιο πίσω στην τρίτη θέση την Μπό Ζαφείροβιτς.





Αν η ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», έχει λογική αποδοχή, τότε όλοι στην ARMA RALLY TEAM, θα πρέπει να αισθανόμαστε μία ξεχωριστή χαρά, γιατί όχι μόνο είμαστε μέσα στον στόχο μας, αλλά βάζουμε και τις βάσεις για την επόμενη μέρα, όποια μορφή –αγωνιστική εννοείται- και να έχει αυτή!

Είναι προφανές, ότι με δεδομένη την ύπαρξη του θεσμού και τον προηγούμενο χρόνο, θα υπάρξουν συγκρίσεις στις επιδόσεις των κοριτσιών. Αυτό είναι και δική μας επιθυμία, αφού όλοι μέσα στην ΑRMA RALLY TEAM, είμαστε χρόνια τώρα εμποτισμένοι με την νοοτροπία της συνεχούς βελτίωσης των επιδόσεων, μέσα από τα αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι επτά κοπέλες της Arma Ladies Team (ALT), στον πρώτο αγώνα που έγινε την Κυριακή 29 Μαρτίου στην πίστα Boston Kart του Κουλουρίου, έδειξαν μία εμφανή ωριμότητα, με το αποτέλεσμα να αποδεικνύει εύκολα τον χαρακτηρισμό:
Κέρδισαν την κατηγορία τους, αλλά δεν είναι μόνο η νίκη. Είναι το γεγονός ότι όλες, κινήθηκαν μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο – σε επίπεδο χρόνου ταχύτερου γύρου- με ιδιαίτερα μικρές διαφορές μεταξύ τους!

Η περυσινή επαθλούχος, Ελευθερία Παπαθανασίου ήταν και η νικήτρια του πρώτου αγώνα του NISSAN ARΜΑ LADIES CUP ‘09, με την Φανή Μητροδήμου να ακολουθεί και πιο πίσω στην τρίτη θέση την Μπό Ζαφείροβιτς.

Ο ιδιοκτήτης και manager της ομάδας, Νίκος ARMA Χριστοδουλόπουλος, σχολίασε σχετικά με τον πρώτο αγώνα του ARΜΑ LADIES CUP ‘09:
«Το πιο σημαντικό για όλους εμάς εδώ στην ARMA RALLY TEAM, εκτός από την ευχαρίστηση και την διασκέδαση μέσα στους αγώνες, είναι να μορφώνουμε και ‘αγωνιστικούς’ χαρακτήρες. Ένα ‘βάρος’ που με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή καλλιεργούμε αγώνα με αγώνα. Έτσι μόνο ικανοποίηση μπορώ να αισθάνομαι όταν βλεπω τα αποτελέσματα της αγωνιστικής πειθαρχίας.
Σκεφτείτε ότι η νίκη της Παπαθανασίου, δεν είναι μόνο μέσα στο δικό μας εσωτερικό κύπελλο, αλλά σε όλη την κατηγορία των 1.400 κ.εκ.! Όταν με ένα υποδεέστερο σε κυβισμό αυτοκίνητο -Nissan Micra 1.200 κ.εκ.- κερδίζεις ισχυρότερους συνδυασμούς, λογικό είναι να μας κάνει ευχαριστημένους. Και περισσότερο τις ίδιες τις κοπέλες, οι οποίες ανέβασαν το επίπεδο του συναγωνισμού δείχνοντας και στους άντρες αντιπάλους τους ότι είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω στις δύο νέες κοπέλες που ήρθαν φέτος στην ομάδα μας (Μαρία Μαλέτσικα, Μαρία Μπάκαβου), οι οποίες έδειξαν γρήγορη προσαρμογή και με μόλις δύο προπονήσεις κατάφεραν να μπουν αμέσως στο κλίμα και τις απαιτήσεις του αγώνα, κοιτάζοντας στα μάτια τις ‘παλιές’.
Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα και στη συνέχεια της χρονιάς»

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ
1. Ε. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2:26:722 35.852
2. ΦΑΝΗ ΜΗΤΡΟΔΗΜΟΥ 2:29:458 36.574
3. ΒΟ ZAFIROVIC 2:30:329 36.935
4. ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΕΤΣΙΚΑ 2:30:977 36.918
5. ΧΡΥΣΑ ΜΠΕΗ 2:31:145 36.883
6. ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΒΟΥ 2:31:590 36.822
7. ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 2:32:030 36.897

(Δελτίο Τύπου)