Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης Με τον καιρό να ταλαιπωρεί τους πάντες και να είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας στην όλη εξέλιξη του, πραγματοποιήθηκε το 9ο Rally Χανίων, 1ος αγώνας της χρονιάς για το Παγκρήτιο Κύπελλο Rally Sprint, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου.
Τριάντα πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή, εικοσιτέσσερα πέρασαν τη ράμπα της εκκίνησης το Σάββατο το βράδυ και μόλις δεκαέξι κατάφεραν να επιστρέψουν στον ίδιο χώρο την Κυριακή το απόγευμα.
Σταύρος Σταυρουλάκης – Γιώργος Μεγαλακάκης
Κυριάκος Μιχαηλάκης – Γιώργος Ανδριαννάκης
Μανόλης Κυριανιτάκης – Γιώργος Χριστοδουλάκης
Μανόλη Αλεξάκη – Γιώργο Αρετάκη
Γιάννης Τασιόπουλος – Φαίη Τσιγαρίδη
Κώστας Ορφανουδάκης – Λευτέρης Σαλμανής
Λευτέρης Αλυγιζάκης – Λευτέρης Σαρρής
Τερματισμός
Την Κυριακή, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβρεχε δυνατά, ενώ στην ειδική Βαντές πυκνή ομίχλη κάλυπτε μεγάλο μέρος της διαδρομής, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των αγωνιζομένων.
Τον αγώνα διοργάνωσαν και παρά τις δυσκολίες, έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία για άλλη μία φορά, οι άνθρωποι της Α.Λ.Α. Χανίων.

Οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic TypeR, οδήγησαν στο όριο, κέρδισαν τις πέντε από τις έξι ειδικές και στέφθηκαν επάξια νικητές του αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά τη διαφορά ασφαλείας που είχαν χτίσει από τους διώκτες τους μετά την 3η ειδική που τέθηκαν επικεφαλής, δεν έκοψαν καθόλου ρυθμό μέχρι το τέλος.

Πίσω τους στη μάχη της 2η θέσης επικράτησαν οι νικητές της ομάδας Ε΄, Σταύρος Σταυρουλάκης – Γιώργος Μεγαλακάκης με Suzuki Swift GTI, ενώ την έκπληξη έκαναν οι Κυριάκος Μιχαηλάκης – Γιώργος Ανδριαννάκης με Peugeot 106 Rallye που τερμάτισαν 3οι και 4οι βρέθηκαν οι Μανόλης Κυριανιτάκης – Γιώργος Χριστοδουλάκης με VW Golf GTI που όμως είχαν τετακέ στη 2η ειδική.

Οι Μανόλης Αλεξάκης – Γιώργος Αρετάκης με Mitsubishi Lancer Evo ταλαιπωρήθηκαν από πολλά προβλήματα, κυρίως με το στήσιμο και τα ελαστικά, ενώ χρεώθηκαν και με 20 δευτερόλεπτα ποινή για καθυστερημένη άφιξη στο ΣΕΧ του τελευταίου Service park και περιορίστηκαν στην 5η θέση.

Στην 6η θέση βρέθηκε ένα πλήρωμα από την Αθήνα, οι Γιάννης Τασιόπουλος – Φαίη Τσιγαρίδη με Citroen Saxo, ακολούθησαν οι Κώστας Ορφανουδάκης – Λευτέρης Σαλμανής με Peugeot 106 Rallye που και αυτοί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα ελαστικά και στην 8η θέση βρέθηκαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Λευτέρης Σαρρής με Nissan Note.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κουντουράκης Αντώνης – Δρακάκης Κώστας με VW Golf GTI που ήταν 9οι και στη 10η θέση βρέθηκαν οι Τζιάκης Αντώνης – Σταθινάκης Νίκος με Peugeot 106 Rallye. Άτυχοι στάθηκαν οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος με Mitsubishi Carisma, που εγκατέλειψαν από πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης στην εκκίνηση της τρίτης ειδικής ενώ ήταν 1οι στην κατάταξη.

Ατυχότεροι μεταξύ των άτυχων όμως ήταν οι Κώστας Γιαννούτσος – Γιώργος Γεωργιλαδάκης με Alfa Romeo 75, που αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα στα τελευταία μέτρα της τελευταίας ειδικής, κατάφεραν να την τερματίσουν, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού. Χορηγοί του αγώνα ήταν οι: “BMW – Ι. Μυλωνάκης Α.Ε.” και “FOTARAS – Exhaust systems”.

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο Rally Sprint Κρήτης στις 21 Ιουνίου, με διοργάνωση από τον Α. Ο. Λασιθίου.