Για τα όσα χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο των αγώνων αυτοκινήτου η Arma Rally Team, η επίσκεψή της στα γνώριμα εδάφη της Φθιώτιδας αποτελεί, παραδοσιακή πλέον συμμετοχή. Κάτι η γειτνίαση με την έδρα της ομάδας, κάτι οι Ακροπολικές καταβολές των Ειδικών Διαδρομών, κάτι η γνώση της φιλοσοφίας των δρόμων της Φθιώτιδας που χρησιμοποιούνται στους αγώνες, δίνουν στην συμμετοχή της ART στο 29ο Ράλι Φθιώτιδας, θα λέγαμε, πανηγυρικό χαρακτήρα.


Το Ράλι Φθιώτιδας λοιπόν, ο τέταρτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι 2009, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού τμήματος του νομού. Παρούσα φυσικά και η ARMA RALLY TEAM, με πλήρωμα τους «ARMA»-«ΑRΜΑΚΙ», οι οποίοι θα συμμετάσχουν για δεύτερη φορά φέτος με το νέο Nissan Micra K11, έχοντας φυσικά σαν άμεσο στόχο τη διεκδίκηση της νίκης στην πολυπληθή, αλλά και με έντονο συναγωνισμό κλάση Α5.

Ο manager της ART, Νίκος ARMA Χριστοδουλόπουλος, δίνει το στίγμα της προσπάθειας: «Μετά την Κόρινθο, στο Φθιώτιδος, θα είναι δεύτερή μας συμμετοχή με νέο Nissan Μicra Κ11 της ομάδας μας. Έχουμε βελτιώσει το αυτοκίνητο, όπου διαπιστώσαμε ότι χρειαζόταν παρέμβαση και αυτή τη στιγμή θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε μέχρι πιο σημείο μπορούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην κλάση Α5, η οποία παραδοσιακά για πολλά χρόνια συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου και δύσκολο συναγωνισμό. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς στην ART, και μας δημιουργεί το απαραίτητο ενδιαφέρον για να κάνουμε κάτι καλό. Οι δοκιμές μας έχουν ολοκληρωθεί και φυσικά έχουμε καταλήξει στην τακτική που θα ακολουθήσουμε στον αγώνα. Η Arma Rally Team είναι έτοιμη για μία ακόμα φορά να κάνει πολύ καλά αυτό που γνωρίζει ότι πρέπει να γίνεται στους αγώνες που συμμετέχει: όλοι, ανεξαιρέτως θέσης, να δίνουν το 100% των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τους στον αγώνα, ο οποίος πάντα –μην λησμονούμε- τελειώνει στην ράμπα του τερματισμού!» 

Σημαντικές δραστηριότητες του 29ου Ράλι Φθιώτιδας, θα είναι συγκεντρωμένες, στον χώρο των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.), όπου θα γίνει ο Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων, το Σάββατο 2 Μαΐου από ώρα 14:00-17:00, ενώ εκεί θα είναι το Service Park του αγώνα. H Γραμματεία θα λειτουργεί στα γραφεία της Α.Λ.Α.Λ. έως και την Παρασκευή 01/05/2009, στον χώρο του τεχνικού ελέγχου (Π.Ε.Λ.) το Σάββατο 02/05/2009 και την Κυριακή 03/05/2009, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, (Αινιάνων 6, 2ος όροφος), όπου θα βρίσκεται και το γραφείο Τύπου. Η πανηγυρική εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 2/5 στις 20:30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός στις 14:50, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαΐου. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές (Καρυά, Γραμμένη και Δίβρη), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από δύο φορές, συνολικού μήκους 95 χλμ. με συνολικό μήκος αγώνα 214 χλμ.

(Δελτίο Τύπου)