Ο πρόεδρος της ΛΑΒ, Θωμάς Βασιλειάδης Σε ένα μήνα ξεκινά το 15ο Ράλλυ Φίλιππος και η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας εργάζεται εντατικά ώστε να ετοιμάσει ένα καλό αγώνα από τις όλες πλευρές. Ο πρόεδρος της Λέσχης κος Θωμάς Βασιλειάδης σε μια μίνι συντέντεξη στα γραφεία της Λ.Α.Β, μίλησε για την σπουδαιότητα που έχει το 15ο Ράλλυ Φίλιππος για την ΛΑΒ αλλά και για τον Νομό Ημαθίας.  

Η ομάδα της ΛΑΒ που ετοιμάζει το 15ο Ράλλυ Φίλιππος
1. Σε ένα μήνα περίπου (11 και 12 Απριλίου) ξεκινά το 15ο Ράλλυ Φίλιππος που για πρώτη φορά εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτό για την Λ.Α.Β και γενικά για τον Νομό Ημαθίας

Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι λόγο του ότι η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο μέλος της έχει εργαστεί πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να ενταχθεί ο αγώνας Ράλλυ Φίλιππος στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, και επιτέλους τα κατάφερε. Βέβαια αυτό ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το πρώτο Δ.Σ του 1ου Ράλλυ Φίλιππος μέχρι και το σημερινό του οποίου τυγχάνει να είμαι πρόεδρος.
Θεωρώ ότι είναι το ανώτερο σκαλί διοργάνωσης που θα μπορούσε να πετύχει η Λέσχη της Βέροιας στο χώρο του αυτοκινήτου και αυτό βέβαια βοηθάει στο να προβληθεί πανελλήνια και ο Νομός Ημαθίας και περισσότερο η Βέροια που για 2 ημέρες θα είναι το επίκεντρο των φίλων του αυτοκινήτου.

2. Έχει αποδειχθεί ότι η Λ.Α.Β και εσείς προσωπικά έχετε μεγάλη εμπειρία στην άρτια διοργάνωση αγώνων. Η οργάνωση όμως ενός Πανελλήνιου αγώνα διαφέρει και πόσο δύσκολη είναι ;

Η Λέσχη της Βέροιας τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει την οργάνωση του Ράλλυ Φίλιππος σε τέτοιο επίπεδο αντάξιου ενός πανελληνίου αγώνα. Άρα αυτό δίνει πλεονέκτημα ώστε να μπορέσουμε η διοργάνωση του 15ου Φίλιππος να είναι όσο το δυνατόν αρτιότερη. Βέβαια οι προετοιμασίες της Λέσχης φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα έτσι ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες του πρωταθληματικού αγώνα. Σε αυτό συντελούν όχι μόνο τα Δ.Σ και τα μέλη της Λ.Α.Β αλλά και άλλες Λέσχες Αυτοκινήτου, οι τοπικές αρχές και οι φορείς του Νομού.

3. Μέχρι τώρα είστε ευχαριστημένοι από την υποστήριξη των αρμόδιων φορέων, των Χορηγών και των Μ.Μ.Ε;

Να ξεκινήσω πρώτα από τους φορείς του Νομού, στους οποίους επισημάναμε από την αρχή την σπουδαιότητα του αγώνα έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του. Κακά τα ψέματα αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες τις οποίες όμως καταφέραμε και καλύψαμε μια προς μια. Αυτό που επιθυμεί η Λ.ΑΒ είναι οι τοπικοί φορείς να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όσο αφορά τις χορηγίες, εδώ και δύο χρόνια η Λέσχη της Βέροιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει κεντρικό χορηγό το ΙΚΤΕΟ Βέροιας στο Μακροχώρι και Νάουσα του κου Μαυρίδη και Ψάρα. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι χορηγοί που βρίσκονται δίπλα στη Λέσχη αλλά θα θέλαμε να είναι όσο τον δυνατό περισσότεροι και ειδικά για τον φετινό αγώνα.
Για τα Μ.Μ.Ε θέλω να πω ότι είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας στον οποίο φέτος θα δώσουμε περισσότερη έμφαση για την καλύτερη προβολή του αγώνα δημιουργώντας ραδιοφωνικά σποτ, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου, με περισσότερους χορηγούς επικοινωνίας από τις προηγούμενες χρονιές κλπ. Σε αυτό θα βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε ηλεκτρονικά και μη καθώς επίσης και όλα τα Μ.Μ.Ε που ασχολούνται με τους αγώνες αυτοκινήτου.

4. Πριν καιρό είχατε κάποιο ατύχημα στις Δράμα και ευτυχώς βγήκατε σώος , τότε είχαν ειπωθεί διάφορα για την οργάνωση, τις τυχόν ελλείψεις κλπ. Τώρα είστε από την μεριά του οργανωτή. Ποιες κινήσεις κάνατε και ποιο ήταν το πρώτο μέλημά σας για να είναι ασφαλές το ράλι Φίλιππος ?

Για μένα πρωταρχικό ρόλο στη διεξαγωγή τόσο των προηγούμενων αγώνων Φίλιππος όσο και του τωρινού είναι η ασφάλεια των αγωνιζομένων και οι σωστές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Γι αυτό και η Λέσχη της Βέροιας από την αρχή της χρονιάς ενεργεί έτσι ώστε να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των ειδικών διαδρομών έτσι όπως ορίζουν οι νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί.
Το ατύχημα που είχα στη Δράμα συντέλεσε ώστε να ευαισθητοποιηθώ ακόμη περισσότερο στα θέματα ασφάλειας. Βέβαια θα ήθελα να επισημάνω σε όλους τους αγωνιζόμενους να τηρήσουν πιστά τα γνωστά σε αυτούς μέτρα ασφάλειας.

5. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν παράπονα για τις 2 ημέρες διεξαγωγής του αγώνα από τους κατοίκους της περιοχής για το κλείσιμο των δρόμων, για την οδηγική συμπεριφορά ορισμένων αγωνιζομένων κατά την μετάβαση τους από την μια ειδική στην άλλη. Τι θα λέγατε σε αυτούς τους ανθρώπους ;

Όντως στο περσυνό ράλλυ Φίλιππος υπήρξαν παράπονα από τους κατοίκους του Νομού για την οδηγική συμπεριφορά ορισμένων αγωνιζομένων, τα οποία έλαβε υπόψη της η Λέσχη και άμεσα ενήργησε στην ενημέρωση και συμμόρφωση των οδηγών. Φέτος αυτή η ενημέρωση των οδηγών θα γίνει νωρίτερα και με Δελτία Τύπου έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα. Καλώ λοιπόν όλους τους αγωνιζομένους να συμμορφωθούν στις απλές διαδρομές σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο Κ.Ο.Κ
Κατανοώ την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα, την θεωρώ όμως μικρή σε σχέση με την σπουδαιότητα που έχει ο αγώνας για την περιοχή μας. Άλλωστε υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση τόσο από την Λ.Α.Β όσο και από την τροχαία για τις παρεμβάσεις που γίνονται κατά την διάρκεια του αγώνα.
Επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που θα ήθελαν να επισημάνω είναι αυτό των θεατών, οι οποίοι παρασυρόμενοι από το θέαμα που προσφέρουν οι αγωνιζόμενοι, οδηγούν επικίνδυνα πριν και μετά τον αγώνα.

6. Ποιός είναι ο στόχος σας της ΛΑΒ για τα επόμενα χρόνια.;

Να παραμείνει στο επίπεδο διοργάνωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και να φέρει κοντά της νέα μέλη και φίλους που αγαπούν το αυτοκίνητο και τους αγώνες αυτοκινήτου με σκοπό να αναδείξει νέους αγωνιζόμενους.

7. Αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος της ΛΑΒ και να αρχίσει να αγωνίζεται τι πρέπει να γνωρίζει ;

Για να γίνει κανείς μέλος της Λέσχης δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στα γραφεία της Λέσχης που βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο Βέροιας στο γραφείο 10 και είναι ανοικτά από 17:00 έως 22:00μ.μ κάθε Τετάρτη.
Τώρα για να αρχίσει να αγωνίζεται κάποιος υπάρχουν 3 κατηγορίες αγώνων που μπορεί να συμμετέχει η πρώτη και η πιο απλή είναι οι αγώνες δεξιοτεχνίας στους οποίους κάποιος μπορεί να πάρει μέρος με ένα απλό αυτοκίνητο, στη συνέχεια έχουμε τους αγώνες 4x4 Trial που ο αγωνιζόμενος πρέπει να διαθέτει κάποιο αυτοκίνητο 4x4 και τέλος οι αγώνες ράλλυ οι οποίοι είναι πιο απαιτητικοί καθώς ο αγωνιζόμενος πρέπει να διαθέτει ένα κατάλληλα διαμορφωμένο αυτοκίνητο. 

(Πηγή Sportorama.gr - Χορηγός Επικοινωνίας 15ου Ράλλυ Φίλιππος)