Τα φετινά χρώματα στο Fabia S2000 του Sandell Ο Patrik Sandell μετά από αρκετές επιτυχημένες χρονιές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι οδηγώντας για τις Renault, Suzuki και Red Bull Rally Team αποφάσισε να συμμετάσχει στο Intercontinental Rally Challenge. Στο πλεύρο του θα βρίσκεται μετά από 7 χρόνια νέος συνοδηγός αλλά αρκετά έμπειρος καθώς πρόκειται για τον Staffan Parmander, πρώην συνοδηγό του Kenneth Eriksson.
O παγκόσμιος πρωταθλητής του JWRC το 2006 με Clio S1600 και δεύτερος πέρυσι στην κατηγορία των S2000 για την Red Bull Rally Team με Fabia S2000 θα έχει την υποστήριξη της Skoda Σουηδίας αλλά και τεχνική υποστήριξη από την Skoda Motorsport. Το Fabia S2000 Evo 2, θα προετοιμάζει η JM Racing.

Ο 28χρονος Σουηδός δήλωσε: "Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός της χρονιάς σύντομα διαπιστώσαμε ότι o θεσμός του IRC ήταν η ιδανική λύση για εμάς για αυτήν την χρονιά. Πάνω απ' όλα, ο συναγωνισμός στην κατηγορία S2000 είναι μεγαλύτερος απ' ότι στο SWRC. Αν συνεχίζαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίζαμε μια χούφτα οδηγών που μάχονται για τον τίτλο.Στο IRC θα είναι 10-15 οδηγοί που θα διεκδικούν την νίκη σε κάθε αγώνα."

Ο Σουηδός θα αντιμετωπίσει οδηγούς όπως οι Freddy Loix, Jan Kopecky,Andreas Mikkelsen, Guy Wilks, P.G Andersson, Brian Bouffier. Δεν είναι μόνο ο σκληρός ανταγωνισμός που ελκύει τον Sandell αλλά και το γεγονός ότι θα πάρει μέρος σε νέους αγώνες.

Ο Sandell θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στο IRC στον τρίτο αγώνα του θεσμού στο πασίγνωστο αγώνα της Κορσικής στις 13-15 Mαίου.