Ο Robert Kubica είχε σοβαρό ατύχημα στην πρώτη ειδική διαδρομή του ράλλυ Ronde di Andorra στην Ιταλία με αποτέλεσμα πολλαπλά κατάγματα στο δεξί χέρι και πόδι. Ο Πολωνός οδηγός της Lotus Renault F1 team είναι σίγουρο ότι θα έχει μια μακριά περίοδο αποθεραπείας, χάνοντας έτσι τη φετινή σαιζόν στη Formula 1.
Ο γιατρός του μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε άμεσα, δήλωσε ότι η ζημιά στο χέρι του θα φανεί τις επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείει ακόμα και ένα χρόνο για πλήρη θεραπεία του δεξιού του χεριού.


Ο σοβαρός τραυματισμός του δεξιού χεριού έγινε γιατί το Skoda Fabia S2000 κατέληξε σε μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα και μέρος της μπαριέρας πέρασε μέσα στην καμπίνα του πληρώματος! Η σοβαρότητα της κατάστασης προκάλεσε φυσικά τη διακοπή του αγώνα, ενώ τα πληρώματα διάσωσης περίμεναν μια ώρα για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο οδηγό για να καταφθάσει ειδικός ιατρικός εξοπλισμός ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του. 

Ο Kubica μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Santa Corona της Pietra Ligure για να ακολουθήσει το χειρουργείο που κράτησε επτά ώρες. Ο καθηγητής Igor Rossello που τον χειρούργησε, ειδικός χειρούργος για άνω άκρα, είπε ότι αυτό που προβληματίζει είναι εάν θα είναι πλήρως λειτουργικό το χέρι του Πολωνού και θα περιμένουν μια εβδομάδα για να δουν τη ζημιά στα νεύρα του χεριού. Στο χειρουργείο παραβρέθηκε και ο ιατρός της F1, δρ. Riccardo Ceccarelli αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο.

Η είδηση για το ατύχημα του Kubica είχε άμεση επίδραση μέσω internet στον κόσμο της F1 αφού πολλοί οδηγοί έστειλαν τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση ενώ αναφέρθηκε ότι ο Alonso επισκέφτηκε το νοσοκομείο. Ο μάνατζερ της ομάδας, Eric Boullier, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για τον αντικαταστάτη και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η υγεία του Πολωνού αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ομάδα και τα σημερινά νέα ήταν σοκαριστικά.