01salo.jpg
O 3oς γύρος του Φιλανδικού πρωταθλήματος Ράλλυ ήταν το Vaakuna Ralli στην περιοχή του Mikkeli και διεξήχθη σε χιονισμένες επιφάνειες με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν αρκετές φορές του -20 βαθμούς Κελσίου. Όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού δώσαν το παρόν αλλά αυτοί που έκλεψαν για ακόμα μια φορά την παράσταση ήταν οι περσυνοί πρωταθλητές, Salo/Salminen με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X της Mitsubishi Finland. Έκαναν έναν αλάνθαστο αγώνα, κέρδισαν τις 4 από τις 7 ε.δ. του αγώνα και δεν έδωσαν το δικαίωμα σε κανένα άλλο πλήρωμα να τους αμφισβητήσει. Έτσι αυξάνουν ελαφρώς και το προβάδισμα τους στην βαθμολογία και πλέον δείχνουν ότι και φέτος αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

02lindroos.jpg

03tuohino.jpg

04nikara.jpg

05lappi.jpg

06pinomaki.jpg

40'' πίσω από τους νικητές τερμάτισαν οι Lindroos/Kilpelainen με το Subaru Impreza WRX N16 της ΤMR. Oδήγησαν πολύ γρήγορα αλλά στο χιόνι δείχνουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των νικητών. Βέβαια στο χώμα, στο 2ο μισό του πρωταθλήματος, αναμένεται να ασκήσουν ακόμα περισσότερη πίεση στον Salo όπου πέρσυ πήραν και την πρώτη τους νίκη σε επίπεδο γενικής. Παραμένουν 2οι στην βαθμολογία σε απόσταση βολής από τους πρωτοπόρους.

Το πόντιουμ του αγώνασυμπλήρωσαν οι Tuohino/Pietilainen με το Ford Fiesta S2000. Κινήθηκαν σβέλτα με αποτέλεσμα η θέση στο πόντιουμ να έρθει μάλλον εύκολα ενώ και αυτοί στο χώμα αναμένεται να είναι ακόμα πιο κοντά στην διεκδίκηση μιας νίκης. Και αυτοί βρίσκονται πολύ κοντά στους πρώτους της βαθμολογίας μόλις 7 βαθμούς πίσω τους.

Το πλήρωμα που πάλι έδειξε εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας (επιπέδου νίκης) αλλά και πάλι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους ήταν οι Nikara/Nikara με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. Οι νικητές του 1ου αγώνα της χρονιάς ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα κερδίζοντας την 1η ε.δ.. Στην επόμενη όμως είχαν μια έξοδο (το φίλτρο αέρα "βούλωσε" με χιόνι) με αποτέλεσμα να χάσουν περίπου 2 λεπτά και να πέσουν εκτός 10άδας. Στην συνέχεια πίεσαν αρκετά, ανέβηκαν στην 7η θέση μετά και την προτελευταία ε.δ., ενώ με έναν "διαστημικό" χρόνο στην τελευταία ε.δ. κατάφεραν να κερδίσουν άλλες 3 θέσεις και να ανέβουν 4οι γενικής. 

Σχεδόν 16'' πίσω τους τερμάτισαν οι Vihavainen/Piira με Mitsubishi Lancer RS Evolution X που κινήθηκαν με σταθερό ρυθμό παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία SM2 (για αυτοκίνητα με κίνηση σε 2 τροχούς), οι Lappi/Ferm με το Citroen C2 R2 Max κατάφεραν και πάλι να εντυπωσιάσουν (τερμάτισαν 12οι γενικής!) και να κάνουν το 3 στα 3 στην κατηγορία δείχνοντας ότι φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Σχεδόν 22'' πίσω τους τερμάτισαν οι περσυνοί πρωταθλητές της κατηγορίας, Pinomaki/Kaskinen με Renault Clio R3 ενώ άλλα 2'' πίσω τους βρέθηκαν οι Κinnunen/Korhonen με ένα Honda Civic R3. 

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή και οι Βωβός/"ΕΛ-ΕΜ" με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX της Baltic Rally Rent, οι οποίοι όμως τελικά δεν συμμετείχαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του οδηγού.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το SM O.K. Autoralli στην περιοχή της Kouvola στις 5 Μαρτίου.

 

SM - Vaakuna Ralli 2011 - Final Results

http://www.rallism.fi/attachements/2011-02-21T15-02-56318.pdf

 

SM - Vaakuna Ralli 2011

 

SM - Vaakuna Ralli 2011

 

SM - Vaakuna Ralli 2011