01gross.jpg

O 2ος αγώνας του Λεττονικού πρωταθλήματος είχε ακόμα πιο ισχυρές συμμετοχές και ακόμα πιο έντονο συναγωνισμό. Ο αγώνας κρίθηκε στην τελευταία ε.δ. και πιο συγκεκριμένα για μόλις 0''93. Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν οι Gross/Molder με το νέο τους απόκτημα, ένα Ford Focus WRC. Δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και έμειναν αρκετά δεύτερα πίσω μετά τις 2 πρώτες νυχτερινές ε.δ.. Στην συνέχεια όμως ανέβασαν ρυθμό, πέρασαν 1οι δημιουργώντας μια διαφορά των 23'', 2 ε.δ. πριν το τέλος. Κάπου εκεί πίστεψαν ότι η διαφορά αυτή θα ήταν αρκετή και μάλλον έκοψαν ρυθμό περισσότερο από όσο έπρεπε και έτσι οι πολύ έμπεροι και ταχύτατοι αντίπαλοί τους κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στα μόλις 0''93.

02tanak.jpg

03a.neiksans.jpg

04feldmanis.jpg

05vorobjovs.jpg

Ο λόγος για τους, γνωστούς μας από το περσυνό PWRC και PSD, Εσθονούς, Τanak/Sikk που συμμετείχαν στον αγώνα εν όψει προετοιμασίας για το φετινό SWRC στο οποίο θα συμμετέχουν. Παρά το "κατώτερο" αυτοκίνητο, ένα Ford Fiesta S2000 κατάφεραν να προηγηθούν μετά τις 2 πρώτες νυχτερινές ε.δ.. Μετά μάλλον λόγω αυτοκινήτου δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Gross, αλλά όταν αυτός έκοψε ρυθμό μετά την διαφορά που άνοιξε, λίγο έλειψε να κάνουν μια πολύ μεγάλη ανατροπή και να πάρουν τη νίκη. Σαφώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Εσθονίας και αναμένεται να μας απασχολήσουν αρκετά στο φετινό SWRC.

Oι νικητές του προηγούμενου αγώνα του θεσμού, A.Neiksans/Dzirkals με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X αυτή την φορά περιορίστηκαν στην μάχη με αυτοκίνητα της ίδιας κλάσης όπου εκεί για ακόμα μια φορά έδειξαν την ταχύτητα τους. Ήταν το ταχύτερο πλήρωμα με Super N και τερμάτισαν 18''3 εμπρός από τα 2 πληρώματα που έδωσαν μεγάλη μάχη για την 4η θέση της γενικής.

Εκεί λοιπόν αρχικά προηγήθηκαν οι Vorobjovs/Zicans με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution X αλλά η διαφορά τους από τους Feldmanis/Jesse με ίδιο αυτοκίνητο καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα δεν ξεπέρασε τα 10''. Έτσι οι τελευταίοι με μια επίθεση στις 2 τελευταίες ε.δ. κατάφεραν να επικρατήσουν για την 4η θέση για μόλις 0''83!

 

 

Sarma Rally 2011 - Final Results

 

 

Sarma Rally 2011

 

Sarma Rally 2011