toni3.jpg
Ο Toni Gardemeister υπέγραψε συμβόλαιο με την Hankook και θα πάρει μέρος σε 8 αγώνες του IRC με ένα Skoda S2000 EVO 2. H πρώτη εμφάνιση του Φινλανδού θα είναι στο Rally Islas Canarias το ερχόμενο Σαβ/κο. Το Fabia θα προετοιμάζει η ομάδα του Gardemeister (TGS Worldwide) η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα την φετινή χρονιά.
toni4.jpg

 

"Ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά με την Hankook.Το Skoda έχει αποδείξει την αξία του στο IRC και τα ελαστικά έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και είμαι ικανοποιημένος με το πακέτο που έχουμε.Το IRC είναι ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες σκηνές δράσης στους αγώνες ράλι με εξαιρετικά έντονο ανταγωνισμό στην κατηγορία S2000.Έχοντας οδηγήσει στο παρελθόν για την Skoda γνωρίζω πως το αυτοκίνητο είναι καλό και ανυπομονώ να το οδηγήσω πριν τον αγώνα στα Κανάρια Νησιά."

O διευθυντής της Ηankook Motosport ,Mike Patterson τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με την επιλογή που έκανε ο Toni Gardemeister.
"Τα ελαστικά έχουν δοκιμαστεί εκτενώς στους αγώνες του IRC τα προηγούμενα χρόνια σε χώμα και άσφαλτο,σε στεγνή και βρεγμένη επιφάνεια και αυτό μας δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση. Οι ικανότητες του Toni και του συνοδηγού του ,Tapio Suominen,η εμπειρία της ομάδας του με τα λάστιχα της Hankook αποτελούν ένα πολύ καλό συνδυασμό."

Οι οκτώ αγώνες του προγράμματος:

 

Rally Canarias 14-16 Aπριλίου
Tour de Corse-Italy 13-15 Mαιου
Prime Yalta Rally-Ukraine 02-04 Ιουνίου
Geko Ypres Rally-Belgium 23-25 Ιουνίου
Barum Rally-Czech Republic 26-28 Aυγούστου
Mecsek Rally-Hungαry 09-11 Σεπτεμβρίου
Rally San Remo-Italy 22-24 Σεπτεμβρίου
Rally Scotland 14-16 Οκτωβρίου

Η TGS Worldwide σχεδιάζει να ετοιμάσει και ένα Fiesta R2 για νέους οδηγούς.
Ο Φινλανδός ανέφερε για αυτήν την απόφαση:
"Πιστεύουμε ότι θα είναι καλή αρχή για κάποιους ταλαντούχους οδηγούς, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στους αγώνες σε διεθνές επίπεδο και να κερδίσει νέες εμπειρίες.Η κατηγορία των 2WD στο IRC είναι ανοικτή για όλους τους οδηγούς που έχουν μικρούς προϋπολογισμούς και μπορούν να πάρουν τα μέγιστα οφέλη με την ομάδα μας "