01hanninen.jpg
O 2oς γύρος του IRC, το ασφάλτινο Rally Islas Canarias, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το επίπεδο συναγωνισμού στον θεσμό συνεχώς πηγαίνει πιο ψηλά και πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποια μπορεί να είναι η εξέλιψη ενός αγώνα. 4 πληρώματα διεκδίκησαν στα ίσια την νίκη στις Κανάριους Νήσους με τις διαφορές μεταξύ τους κατά την διάρκεια του αγώνα να κόβουν την ανάσα! Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι Hanninen/Markkula με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 που κατάφεραν στις 4 ε.δ. της 2ης μέρας του αγώνα, να αναρριχηθούν στην κορυφή από την 3η θέση της γενικής!  

Ενημέρωση

Μετά το τέλος της 1ης μέρας, οι Kopecky/Stary με το έταιρο εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν και κατάφεραν να βρεθούν 1οι γενικής με βραχεία κεφαλή καθώς τα επόμενα 3 πληρώματα βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 10'', ο 1ος από τον 4ο. Η πρώτη ε.δ. της 2ης μέρας είδε το Τσέχικο πλήρωμα να χάνει αρκετό χρόνο (ο Κοpecky έριξε την ευθύνη στις όχι καλές σημειώσεις), τον Hanninen να κερδίζει την ε.δ. και πλέον την κατάταξη να δείχνει 1ους τους Neuville/Gilsoul με το Peugeot 207 S2000 της Kronos Racing με την διαφορά από τον 1ο Νeuville με τον 3ο πλέον Koepcky να είναι μόλις 1''! 

Στην επόμενη ε.δ. και πάλι ο Hanninen είναι ταχύτερος, με τον Kopecky να γράφει επίσης πολύ καλό χρόνο και τον Neuville να κάνει τετ-α-κε (εξαιτίας υπερβολικής φθοράς των ελαστικών) χάνοντας αρκετά δεύτερα αλλά παραμένοντας στο παιχνίδι της νίκης. Πλέον ο Hanninen είναι 1ος με τον Κοpecky να ακολουθεί 0''1 πίσω του και τον Νeuville στα 4''6 πίσω του.

Στην επανάληψη της 1ης ε.δ. της ημέρας ο Kopecky και πάλι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ρυθμό κορυφής με αποτέλεσμα η διαφορά από τον Hanninen που κέρδισε και πάλι την ε.δ. να ανέβει στα 3''9 ενώ ο Neuville μειώνει την απόσταση από τον Kopecky στα 2''7.

Και έτσι φτάσαμε στην τελευταία ε.δ. του αγώνα, όπου ο Kopecky εξαπέλυσε επίθεση καταφέρνοντας όμως μόνο να μειώσει την διαφορά στο 1''5 από τον Hanninen που με την νίκη αυτή που πήρε μπαίνει δυνατά και πάλι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Skoda αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αγώνων που θα δώσει το παρόν ο περσυνός πρωταθλητής του θεσμού.

Η 3η θέση των Neuville/Gilsoul είναι μάλλον η καλύτερη τους εμφάνιση στον θεσμό καθώς έδειξαν ότι έχουν πλέον και την ταχύτητα να διεκδικήσουν νίκες "με όλους μέσα". Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Loix/Miclotte με το 3o εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 που υποστηρίζει η Skoda Βελγίου. Έμειναν κοντά στα πληρώματα που ανέβηκαν στο πόντιουμ επιλέγωντας μια τακτική αναμονής. Κινήθηκαν γρήγορα τερματίζοντας 16''7 πίσω από τους νικητές και πήραν πολύτιμους βαθμούς εν όψει της συνέχειας του θεσμού. 

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα στην σούπερ ε.δ. του αγώνα στην οποία επικράτησαν, οι Wilks/Pugh με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot UK δεν μπήκαν ποτέ στην διεκδίκηση κάτι καλύτερου από την 5η θέση της γενικής για την οποία βέβαια κατάφεραν να επικρατήσουν τόσο των Mikkelsen/Floene με το Skoda Fabia S2000 της Skoda UK αλλά και των νικητών του 1ου αγώνα της χρονιάς, Bouffier/Panseri με το εργοστασιακό Peugeot 207 S2000. Τα 3 πληρώματα είχαν και αυτά μάχη με τον 5ο Wilks να έχει διαφορά από τον 7ο Bouffier περίπου 12''.

8οι γενικής τερμάτισαν οι Magalhaes-Grave με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot Portugal οι οποίοι άφησαν πίσω τους τόσο τους Basso-Dotta που έκαναν την 1η τους εμφάνιση με το εργοτασιακό Proton Satria S2000 αλλά και τους Gardemeister/Suominen στην επίσης 1η τους εμφάνιση με ένα Skoda Fabia S2000. Τα 2 τελευταία πληρώματα μάλιστα είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις 0''4!

1oι στην κατηγορία 2WD τερμάτισαν οι τοπικοί Vinyes/Mercader με ένα Suzuki Swift S1600 με 2ους τους team-mate τους στην ομάδα της Suzuki Ισπανίας, Antxustegi/Suarez με ίδιο αυτοκίνητο.

Ο αγώνας προσμετρούσε και στο πρωτάθλημα Ισπανίας όπου εκεί επικράτησαν οι Fuster/Avino με την θηριώδης Porsche 911 GT3 εμπρός από τους περσυνούς νικητές του SWRC Pons/Haro που φέτος θα ακολουθήσουν το τοπικό πρωτάθλημα με ένα Ford Fiesta S2000.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, επίσης σε ασφάλτινες ε.δ., το Τour de Corse, στις 12-14 Μαίου, όπου εκεί και πάλι θα υπάρξει εκτεταμένη live κάλυψη του αγώνα από το Eurosport

Video

IRC - Rally Islas Canarias 2011

IRC - Rally Islas Canarias 2011

IRC - Rally Islas Canarias 2011