01avci.jpg
O τρίτος γύρος του ευρωπαικού πρωταθλήματος ράλι πραγματοποιήθηκε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και της γειτονικής πόλης Kocaeli. Ο αγώνας που αποτελεί το παλαιότερο διεθνές γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας περιελάμβανε 16 λείες χωμάτινες ειδικές διαδρομές, μήκους 237,82χλμ, με τις περισσότερες από αυτές να είναι ίδιες με αυτές του περσυνού αγώνα που μετρούσε στο WRC. Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Τούρκος Yagiz Avci.

Ενημέρωση

O Renato Travaglia με Ford Fiesta S2000, βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα μετά το πρώτο σκέλος αλλά όλα άλλαξαν στην αρχή της δεύτερης ημέρας όταν χτύπησε σε βράχο στην μέση του δρόμου και κατέστρεψε το ψυγείο και την ανάρτηση του Fiesta, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.
Ο τοπικός οδηγός της Castrol Ford Team Turkey, Yagiz Avci με Ford Fiesta S2000 πήρε την πρωτοπορία του αγώνα και εξασφάλισε διαφορά 40 δευτερολέπτων απο τους διώκτες του στο τέλος της δεύτερης ημέρας. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην διάρκεια του αγώνα και το τέλος του αγώνα τον βρήκε στην πρώτη θέση 25.7 δεύτερα εμπρός από τον Luca Betti.

Ο Ιταλός οδηγώντας Peugeot 207 S2000 εκμεταλεύτηκε την εγκατάλειψη του Τravaglia και τα δύο σκασμένα ελαστικά του Maciej Oleksowicz και βρέθηκε από την 4η στην 2η θέση γενικής. Δεν είχε λόγο να πιέσει για την νίκη καθώς ο Τούρκος οδηγός δεν βαθμολογείται στο ERC και έτσι ο Betti πήρε τους βαθμούς του νικητή για το θεσμό του ERC.

Την τρίτη θέση κέρδισαν οι Πολωνοί Maciej Oleksowicz/Οbrebowski με Ford Fiesta S2000. Είχαν σταθερό ρυθμό αλλά τα σκασμένα ελαστικά τους στέρησαν την δεύτερη θέση. Την τέταρτη θέση κέρδισε το δεύτερο πλήρωμα της Castrol Ford Team Turkey Bostanci/Vatansever με Ford Fiesta S2000 και τους ακολούθησαν οι Πολωνοί Ruta/Rozwadowski με Peugeot 207 S2000. Την εξάδα έκλεισαν oι Kazaz/Kurbanzade με Mitsubishi Lancer Evo X. Την κατηγορία των δικίνητων κέρδισαν οι γνωστοί Βούλγαροι Slavov/Filipov με Renault Clio R3 σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους καθ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί η επίδοση των Τούρκων Çukurova/Tezel με Skoda Fabia S2000, που ήταν το ταχύτερο πλήρωμα της τρίτης ημέρας του αγώνα αλλά η έξοδος που είχαν στην πέμπτη ειδική διαδρομή του αγώνα τους στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα της χώρας τους. Τέλος το μοναδικό  αμιγώς γυναικείο πλήρωμα, Çetinkaya/Güney με Fiat Grande Punto S2000 αυτή τη φορά, είχαν έξοδο στην έβδομη ειδική την στιγμή που ήταν στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. 

Επόμενος αγώνας για το ERC είναι το Geko Ypres Rally του Βελγίου στις 24 και 25 Ιουνίου.

Η βαθμολογία του ERC μετά από τον τρίτο αγώνα.

1 Luca Betti, 89pts
2 Luca Rossetti, 85
3 Maciej Oleksowicz, 63
4 Renato Travaglia, 35
= Szymon Ruta, 35
6 Antonin Tlust’ak, 27
7 Dimitar Iliev, 25
8 Alessandro Perico, 21
9 Todor Slavov, 12
10 Stefano Albertini, 9

Video

ERC - Bosphorus Rally 2011

ERC - Bosphorus Rally 2011

ERC - Bosphorus Rally 2011