01magalhaes.jpg

To Rally Vinho da Madeira αποτέλεσε τον 6ο γύρο του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η οργάνωση με αποτέλεσμα να χάσει ο αγώνας την θέση του στο IRC, όπου προσμετρούσε και εκεί, κατάφερε για ακόμα μια χρονιά να κλέψει τις εντυπώσεις. Οι Magalhaes/Grave με το Peugeot 207 S2000 της Peugeot Sport Portugal πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση φέτος, σε έναν αγώνα που γνωρίζουν άριστα, και μετά την ατυχία της περσυνής χρονιάς όπου ο αγώνας τους τέλιωσε νωρίς μετά από μια εντυπωσιακή έξοδο, πήραν μια εύκολη μάλλον νίκη με σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους στον αγώνα.  

Ενημέρωση

Η μάχη για την νίκη κρίθηκε νωρίς καθώς ο καταιγιστικός ρυθμός του Magalhaes την 1η μέρα του έδωσε πλεονέκτημα σχεδόν ενάμιση λεπτού στο τέλος αυτής, διαφορά που του επέτρεψε να κόψει ρυθμό την 2η μέρα και απλά να κινηθεί με ασφάλεια ως το τέλος του αγώνα όπως και έγινε. Συνολικά κέρδισε τις 7 από τις 19 ε.δ. του αγώνα, όλες την 1η μέρα.

57''6 πίσω του τερμάτισε άλλο ένα τοπικό πλήρωμα, οι Sa/Calado με ακόμα ένα Peugeot 207 S2000. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με το αυτοκίνητο κινήθηκαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους σχετικά άνετα τους Rossetti/Chiarcossi με το Fiat Grande Punto S2000 που τερμάτισαν 3οι γενικής, αλλά πήραν την νίκη για την κατάταξη του ERC. Πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο για τους υπόλοιπους διεκδικητές να μπορέσουν να τους προλάβουν και μάλλον οι Ιταλοί βρίσκονται πολύ κοντά σε ακόμα έναν Ευρωπαικό τίτλο.

Στην 4η θέση της γενικής βρέθηκαν οι Μ.Nunes/Calado με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution X που ήταν και οι ταχύτεροι με αυτοκίνητο Super N, ενώ τους ακολούθησαν οι Α.Νunes/Castro με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ 6οι βρέθηκαν οι Betti/Barone με το Peugeot 207 S2000 που πήραν την 2η θέση για την κατάταξη του ERC. 3οι για την ίδια κατάταξη τερμάτισαν οι Tlustak/Skaloud με το Skoda Fabia S2000 στην 10η θέση της γενικής τερματίζοντας πίσω από πολλούς τοπικούς με Super N.

1oι 2WD στον αγώνα και 13οι γενικής τερμάτισαν οι Serrado/Santos με Peugeot 206 S1600, ενώ στην αντίστοιχη κατάταξη για το ERC επικράτησαν οι Turk/Loznar με Peugeot 206 XS στην 21η θέση γενικής.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε τους Oleksowicz/Obrebowski που εγκατέλειψαν στην 14η ε.δ. από ηλεκτρικά.

Video

ERC - Rally Vinho da Madeira 2011

ERC - Rally Vinho da Madeira 2011

 

Aποτελέσματα

ERC - Rally Vinho da Madeira 2011 - Final Results

http://www.ewrc-results.com/final.php?event=2651