207thumb.jpg
Η πρωταθλήτρια κατασκευαστών στο Intercontinental Rally Challenge του 2007, 2008 και 2009 πούλησε το 100ό 207 Super 2000. Η Peugeot Sport σχεδίασε και εξέλιξε το αυτοκίνητο κάτω από την ηγεσία του Bertrand Vallat. Tο αυτοκίνητο έκανε ντεμπούτο το 2007 και έχει κερδίσει 3 τίτλους οδηγών στο IRC, αρκετά εθνικά αλλά και διεθνή πρωταθλήματα αλλά και νίκες σε διάφορους αγώνες μεταξύ αυτών και 23 νίκες στο IRC και ίσως οι επιτυχίες θα αυξηθούν χάρη στις τελευταίες εξελίξεις που γίνονται για τους αγώνες στους οποίους θα πάρει μέρος το 2012.

Κάποιες από τις αλλαγές που έγιναν είναι ότι είναι πιο φαρδύ κατά 20mm, για να συμμορφωθεί στους νέους κανονισμούς, με αποτέλεσμα να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην άσφαλτο αλλά και στο χώμα. Eπίσης έχει τροποποιηθεί το αμάξωμα για την καλύτερη ροή αέρα γύρω από τους τροχούς, έτσι ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη ψύξη των φρένων. Επίσης μια σειρά εξελίξεων γίνονται στο σασσί και στον κινητήρα, οι οποίες θα δοκιμαστούν σύντομα.

Την προηγούμενη χρονιά ο Bryan Bouffier οδηγώντας ένα 207 της Peugeot France κέρδισε το Rallye Monte Carlo ενώ ο Thierry Neuville που την προσπάθειά του υποστήριξε η Peugeot Βελγίου- Λουξεμβούργου, κατέκτησε την πρώτη θέση στους αγώνες του Γύρου της Κορσικής και του San Remo.

Ο διευθυντής πωλήσεων του αγωνιστικού τμήματος της Peugeot Sport, Frederic Bertand δήλωσε: '' Eίναι σπάνιο για ένα μοντέλο να γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία. Το 2012 είναι η έκτη χρονιά παρουσίας του αυτοκινήτου και ακόμη διατηρεί το πακέτο για να κερδίζει αγώνες. Θα παρακολουθούμε και θα συμβουλεύουμε τους πελάτες μας καθώς πολλοί από αυτούς έχουν σαν στόχο την κατάκτηση των πρωταθλημάτων που θα συμμετάσχουν'' .

THIERRY NEUVILLE - SAN REMO 2011 - PEUGEOT 207 S2000