arg3_latv.jpg Ποιος άλλος από τον Jari- Matti Latvala που διεκδικεί στα ίσα, και προς στιγμήν φαίνεται να κερδίζει την μάχη για το θρόνο στο Ράλλυ Αργεντινής, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier! Οι δύο οδηγοί της Volkswagen πίεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την νίκη στις γρήγορες ειδικές της Αργεντινής στις οποίες σήμερα επικρατούσαν βροχερές συνθήκες και ομίχλη κατά τόπους. Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος του ομόσταυλου του σε όλες, αυξάνοντας την μεταξύ τους διαφορά στα 31,2 δευτερόλεπτα εκμεταλλευόμενος μικροπροβλήματα του Ogier. O Γάλλος έχασε χρόνο όταν είχε τετακε στην είσοδο ενός νεροφαγώματος ενώ στη συνέχεια το μπροστά αριστερό του ελαστικό έχασε το πέλμα του, τραυματίζοντας το αριστερό φτερό του Polo. Στη συνέχεια, επηρεάστηκε ο κινητήρας του Volkswagen ο οποίος μπήκε σε λειτουργία ασφαλείας με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλα δευτερόλεπτα.
arg3_ogier.jpg Στην τρίτη θέση παραμένει ο Kris Meeke (Citroen DS3 WRC) σχεδόν τέσσερα λεπτά πίσω από την κορυφή, οδηγώντας σε ρυθμό εκμάθησης των ειδικών, μπροστά από δύο οδηγούς που επέστρεψαν με Rally2 και σημειώνουν κορυφαίους χρόνους. Τόσο ο Mikkelsen με το τρίτο Polo, όσο και ο Neuville με Hyundai i20 WRC κέρδισαν σήμερα από μία ειδική και εντυπωσιάζουν τους πολυάριθμους Αργεντίνους που παρακολουθούν τον αγώνα, ξεπερνώντας τους Kubica, Evans και Prokop (και οι τρεις με Fiesta WRC), που κινούνται σαφώς σε αργότερους ρυθμούς. Με Rally2 επέστρεψαν και οι Ostberg (Citroen DS3 WRC) και Hirvonen (Ford Fiesta WRC) οι οποίοι θα κυνηγήσουν την τελευταία ημέρα του αγώνα τον πρωτοπόρο της κατηγορίας WRC2 Nasser Al-Attiyah (Fiesta RRC) για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών.

Ο μοναδικός οδηγός της μεγάλης κατηγορίας που εγκατέλειψε οριστικά τον αγώνα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το αυτοκίνητο του σε κάθε ειδική που συμμετείχε, είναι ο Dani Sordo. Αυτή είναι η τρίτη εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα για τον Ισπανό στους 3 αγώνες που συμμετείχε!!! Τέσσερις ειδικές απομένουν για να δούμε αν ο Latvala θα καταφέρει να νικήσει για 2η φέτος ή ο μεγάλος του αντίπαλος Sebastien Ogier θα ανατρέψει τα δεδομένα!

arg3_meeke.jpg

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

1. J-M. Latvala-M. Anttila (VW Polo R WRC) 1.57.36,3
2. S. Ogier- J. Ingrassia (VW Polo R WRC) +31,2
3. K. Meeke- P. Nagle (Citroen DS3 WRC) +3.47,0
4. A. Mikkelsen- M. Markkula (VW Polo R WRC) +5.43,0
5. T. Neuville- N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +6.40,9
6. R. Kubica- M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +7.14,4
7. E. Evans- D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +7.52,0 ημέρας:
8. M. Prokop-J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +8.20,9