01papadokonstantakis.jpg Οι δυνατές μάχες που κρίθηκαν στα δευτερόλεπτα, παρά τις λίγες συμμετοχές, αλλά και οι πολλές εγκαταλείψεις ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 11ου Rally Χανίων, πρώτου αγώνα της χρονιάς για το κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης. Είχαν δηλώσει συμμετοχή 25 πληρώματα, εκκίνησαν 22 και κατάφεραν να τερματίσουν μόλις οι μισοί. Οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος με Mitsubishi Carisma Evo VI, τέθηκαν επικεφαλής από την 1η ειδική, κέρδισαν τη 2η και την 4η και στέφθηκαν νικητές του αγώνα έστω και στο νήμα.

02pitsakis.jpg

03peroulakis.jpg

04kardamakis.jpg

05perakis.jpg

06mihailakis.jpg

Στη 2η θέση βρέθηκαν οι Μανόλης Πιτσάκης – Γιώργος Πολυζώης, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο το Mitsubishi Lancer Evo VIII πιέζοντας αφόρητα τους Παπαδοκωσταντάκη – Κλαριδόπουλο, κέρδισαν την 3η και την 5η ειδική και η διαφορά τους με τους πρωτοπόρους στο τέλος, μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου!

Οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic τερμάτισαν 3οι, παρόλο που στη 2η ειδική έχασαν πολύτιμο χρόνο όταν έφτασαν τους Φραγκονικολάκη – Μπασιούκα που είχαν πρόβλημα, ενώ και στο δεύτερο μισό της τελευταίας ειδικής έκοψαν αρκετά ρυθμό αφού αντιμετώπισαν πρόβλημα με την τροφοδοσία.

Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Λευτέρης Καρδαμάκης – Λευτέρης Σαρρής με Toyota Yaris, που οδήγησαν οριακά και χωρίς λάθη. Μοναδικό τους λάθος μια εσφαλμένη εκκίνηση στην 5η ειδική που τους στοίχισε 10 δευτερόλεπτα «καπέλο», παρόλα αυτά άφησαν πίσω τους στην 5η θέση για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, τους Αντρέα Περάκη – Κώστα Κουρουγκιαούρη με Peugeot 206.

Στην 6η θέση βρέθηκαν οι Στέλιος Μιχαηλάκης – Νίκος Λιγοψυχάκης, που ταλαιπωρήθηκαν σε όλο τον αγώνα, αφού έκοψε δύο φορές το ένα πίσω ημιαξόνιο του Subaru Impreza.

Οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Αντώνης Μαριόλος με Peugeot 206 τερμάτισαν 7οι, ενώ από την αρχή του αγώνα είχαν δυνατή μάχη με διαρκείς εναλλαγές στη θέση, με τους Παναγιώτη Γκολέ – Νίκο Αραβιστάνη, οι οποίοι στο 2ο χιλιόμετρο της τελευταίας ειδικής είχαν μια έξοδο, ανώδυνη γι’ αυτούς επώδυνη όμως για το Citroen AX.

Οι Αθηναίοι Γιάννης Τασιόπουλος – Φαίη Τσιγαρίδη με Citroen Saxo τερμάτισαν 8οι, 9οι οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris, 10οι με πολλά προβλήματα οι Νίκος Κακεπάκης – Δημήτρης Βιτσαξάκης με Citroen Saxo και 11οι οι Γιώργος Δήμου – Γιάννης Παπαδάκης με Nissan Micra.

Πολλές και αξιοσημείωτες οι εγκαταλείψεις, οι Άγγελος Σφίγγας – Μιχάλης Πατεράκης με Peugeot 106 Rallye ταλαιπωρήθηκαν από πρόβλημα στη μετάδοση και εγκατέλειψαν στη μέση της τελευταίας ειδικής. Οι Δημήτρης Καζάνας – Αλέξανδρος Ζερβός με Seat Ibiza Kit Car, χτύπησαν σε μία πέτρα στα τελειώματα της 3ης ειδικής και έσπασαν κάρτερ, ενώ μέχρι τότε ήταν στην 5η θέση. Στη δεύτερη ειδική εγκατέλειψαν οι Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 Rallye από μετάδοση και οι  Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306 από σκασμένο κολάρο ψυγείου.

Την προσπάθεια της Α. Λ. Α. Χανίων στήριξαν οι “ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ AUTO – MOTO”, “ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ Sport”, “EcoEnergy”, “PIRELLI & Driver Team – ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑΚΗΣ Ν. & ΣΙΑ ΟΕ” και η “ANEK LINES”.

Τον επόμενο αγώνα για το κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης θα διοργανώσει και πάλι η Α.Λ.Α. Χανίων στις 26 Ιουνίου, σε διαδρομή που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Tελικά Αποτελέσματα