Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. σας προσκαλεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 στο αμφιθέατρο Ι. Τσιούμης της Πολυτεχνικής Σχολής (Κτίριο Τοπογράφων Μηχανικών) , σε εκδήλωση με θέμα: «Ο Έλληνας μαχητής και νικητής της ερήμου, Βασίλης Ορφανός, μιλά για τις περιπέτειές του στο Rally Dakar».
Μετά από πρόσκληση του επικ. καθηγητή του Τμήματος Μηχ. Μηχανικών κ. Ανέστη Κάλφα παρών στην εκδήλωση και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναβάτης κ. Βασίλης Ορφανός, που έχει λάβει μέρος πέντε φορές στο δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, το Rally Dakar, πετυχαίνοντας μάλιστα μέχρι και νίκη στην κατηγορία 400cc το 2003. 
Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα αποτελείται από μια παρουσίαση της προσπάθειας του κ. Ορφανού, τις εμπειρίες από τις συμμετοχές του και θα ακολουθήσει επίδειξη των μοτοσυκλετών με τις οποίες συμμετέχει καθώς και μετρήσεις τους στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ., με τη συμμετοχή των εργαστηρίων: Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών, Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής , Στοιχείων Μηχανών και Μηχανολογικού Σχεδιασμού, καθώς και την συνεργασία της ομάδας Formula Student (art) του Α.Π.Θ.

Με εκτίμηση,
Φωτσιτζής Βασίλειος
Υπεύθυνος ομάδας Formula Student ΑΠΘ