r40banner_04.jpg

Simone Campedelli – To νέο “wonderboy” της Ιταλίας μιλά στο R40

  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 21:20
  • Γράφτηκε από τον/την Τάσος Τσιότρας - Φώτο: Αγγελόπουλος Πασχάλης
 Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, το R40 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον 20χρονο μόλις, Ιταλό, Simone Campedelli που φέτος συμμετέχει και βαθμολογείται στο PWRC με ένα Μitsubishi Lancer Evo9 προετοιμασμένο από την Ιταλική ομάδα Rubicone Corse. Aς δούμε τι μας είπε...
 R40: Simone, καταρχάς καλώς ήρθες στην Ελλάδα. Έχεις ήδη κάνει τις αναγνωρίσεις του αγώνα. Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου;

S.C: Ευχαριστώ πολύ. Ξεκινώντας από τις αναγνωρίσεις μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ οι δρόμοι. Έχει τα πάντα, γρήγορα κομμάτια, αργά κομμάτια, πολύ τεχνικά αλλά και πολύ δύσκολα οδοστρώματα σε πολλά σημεία. Γενικά είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας.

R40: Πως σκοπεύεις να αντιμετωπίσεις τον αγώνα;

S.C: Βασικά είναι ένας αγώνας που χρειάζεται εμπειρία. Εγώ συμμετέχω πρώτη φορά αλλά από ότι κατάλαβα είναι ένας αγώνας που δεν μπορείς να κινηθείς στο 100% σε όλη την διάρκεια του καθώς είναι σκληρός πολύ για το αυτοκίνητο και υπάρχει ανα πάσα στιγμή η πιθανότητα να χτυπήσεις κάπου και να χάσεις πολύ χρόνο ή ακόμα και να εγκαταλείψεις. Επίσης η ομάδα μας δεν έχει την οικονομική άνεση που έχουν άλλοι αγωνιζόμενοι στο PWRC και γι’ αυτό θα πρέπει να προφυλάξουμε το αυτοκίνητο εάν θέλουμε να τερματίσουμε. Πιστεύω πολλά θα κριθούν στις μεγάλες ε.δ. του αγώνα, ιδιαίτερα στους Αγ. Θεόδωρους που είναι πολύ μεγάλη. Δεν έχω οδηγήσει ξανά σε ε.δ μεγαλύτερη των 30-35 χλμ. Την 1η μέρα θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε πιο γρήγορα καθώς έχει καλύτερα οδοστρώματα από την 2η και την 3η μέρα.

R40: Mόλις επέστρεψες από το shakedown. Είσαι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο;

S.C: Ξεκινώντας το shakedown δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με το set up. Στο δύσκολο κομμάτι με τις μεγάλες πέτρες χάναμε συνέχως το εμπρός μέρος. Δεν απορροφούσε καθόλου και το αυτοκίνητο ήταν συνεχώς στον αέρα. Δεν είχα καλό feeling. Τώρα αλλάξαμε τις ρυθμίσεις και το αυτοκίνητο περνά πολύ καλά στα δύσκολα κομμάτια αν και έχουμε λίγο υποστροφή στα πιο πατημένα.

R40: Συμμετέχεις για 1η φορά στο PWRC. Ποιος ο στόχος σου για φέτος;

S.C: Aποφασίσαμε φέτος να κάνουμε κάποιους αγώνες με στόχο να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες. Ο συναγωνισμός είναι κορυφαίου επιπέδου με οδηγούς παγκόσμιας κλάσης που έχουν εμπειρία και από WRC αυτοκίνητα. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε στους αγώνες που συμμετέχουμε. Τώρα αν αυτό μπορούμε να το συνδυάσουμε και με καλά αποτελέσματα αυτό θα ήταν ιδανικό.

R40: Για το μέλλον έχεις κάνει κάποιες σκέψεις;

S.C: Tον επόμενο χρόνο έχουμε βάλει ως στόχο να συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες του PWRC. Aπό εκεί και πέρα, θέλω να εξελιχθώ σαν οδηγός ακόμα περισσότερο και όπως κάθε νέος αγωνιζόμενος όνειρο μου είναι να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται. Είμαι μόλις 20 ετών και πιστεύω πως έχω όλο το μέλλον μπροστά μου.

R40: Πριν λίγες μέρς σημείωσες την πρώτη σου νίκη σε επίπεδο γενικής στο Rally Coppa Liburna για το Trofeo Terra στην Ιταλία. Τί σημαίνει αυτό για σένα;

S.C: Απίστευτο συναίσθημα! Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε αγώνα στο Τrofeo Terra και με τόσο έντονο συναγωνισμό. Το να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε τόσο έμπειρα και καλά πληρώματα έχει κάνει θαύματα στην αυτοπεποίθηση μας και είναι ένα κίνητρο ακόμα για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο καθώς τώρα βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση στη βαθμολογία και ίσως να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω.

R40: Simone, καλή επιτυχία στον αγώνα και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ.

S.C: Και γω ευχαριστώ. Να ‘στε καλά.

Για την ιστορία ο Simone τερμάτισε στην 8η θέση της κατάταξης του PWRC ανάμεσα σε 14 πληρώματα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Στέλιο Φάκαλη της Vergina Inforally, υπεύθυνο του όλου project της συμμετοχής του Ιταλικού πληρώματος στο ράλλυ Ακρόπολις, που μας έφερε σε επαφή μαζί τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο οδηγό.