Sebastien Loeb-Daniel Elena Μετά από πέντε χρόνια, το BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις εκκίνησε και πάλι από τον φυσικό του χώρο. Στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, 60 πληρώματα πέρασαν από τη ράμπα της αφετηρίας, θυμίζοντας στους παλιότερους σπουδαίες στιγμές του παρελθόντος και προσφέροντας στους νεότερους την δυνατότητα να μάθουν για εκείνες τις μοναδικές εποχές. Σε μια πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα, χιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου και των αγώνων κατέκλησαν το χώρο από νωρίς, για να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές του WRC.
Chris Atkinson-Stephane Prevot
Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen
Toni Gardemeister-Tomi Tuominen
Gigi Galli-Giovanni Bernacchini
Armodios Vovos-
AIGNER Andreas - WICHA Klaus
KETOMAA Jari - TEISKONEN Miika
HANNINEN Juho - MARKKULA Mikko
HATZITSOPANIS Pan. - ANDRIKOPOULOS Andreas
ATHANASSOULAS Labros - ZAKHEOS Nikos

Οι δηλώσεις των οδηγών λίγο πριν πάρουν εκκίνηση:

3       HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Το σημείο της εκκίνησης είναι πολύ ωραίο. Εδώ είχα εκκινήσει το πρώτο μου ράλλυ στην Ελλάδα. Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε»
 
1       LOEB Sebastien - ELENA Daniel
«Η εκκίνηση στην Ακρόπολη είναι πολύ καλή και με πολλούς θεατές. Ο αγώνας είναι δύσκολος φέτος. Κάποιες ειδικές είναι σκληρές, αλλά μου αρέσει. Η νίκη είναι ο στόχος μου, αλλά δε θα είναι εύκολο.»
 
6      ATKINSON Chris - PREVOT Stephane
«Η εκκίνηση σε αυτό εδώ το μέρος είναι πολύ ωραία. Είναι η πρώτη μας φορά με το καινούριο αυτοκίνητο και είναι συναρπαστικό. Ο αγώνας είναι σκληρός, περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρουμε ακόμη τι να περιμένουμε.»
 
4       LATVALA  Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Προτιμώ την εκκίνηση στην Ακρόπολη, από την υπερειδική όπως ήταν πέρυσι. Η ατμόσφαιρα είναι όμορφη και μου αρέσει να βλέπω πολλούς θεατές. Οι ειδικές είναι δύσκολες, αλλά ωραίες. Το Σάββατο είναι η δυσκολότερη μέρα, αλλά αυτή είναι η φύση του Ακρόπολις. Θέλω να τερματίσω στην τριάδα, αλλά θα παλέψω και για τη νίκη.»
 
2       SORDO Dani - MARTI Marc
«Μου αρέσει το τελετουργικό της εκκίνησης στο Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι δύσκολες και για τα αυτοκίνητα, και για τα ελαστικά, αλλά μου αρέσουν οδηγικά. Θα προσπαθήσω να επιτεθώ, με στόχο όπως πάντα την καλύτερη θέση.»
 
7       GALLI Gigi - BERNACCHINI Giovanni
«Μου αρέσει το μέρος της εκκίνησης, γιατί έχει πολλούς θεατές. Πέρασα καλά δίνοντας αυτόγραφα. Περιμένω με ανυπομονησία την αυριανή μέρα. Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι οδηγοί, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»
 
8       SOLBERG Henning - MENKERUD Cato
«Η εκκίνηση ήταν καλή. Ο αγώνας σκληρός, πιο σκληρός από πέρυσι. Θα δούμε τι πρόκειται να γίνει.»
 
5       SOLBERG Petter - MILLS Philip
«Η εκκίνηση από αυτό το μέρος είναι πολύ ωραία εμπειρία και η αίσθηση καλή, αλλά το κέντρο του αγώνα υστερεί. Θα το ήθελα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο αγώνας αναμένεται σκληρός.»
 
9       VILLAGRA Federico -PEREZ COMPANC Jorge
«Η αίσθηση κάτω από το βράχο της Ακρόπολης είναι πολύ ωραία. Οι ειδικές όμως πολύ δύσκολες για τα αυτοκίνητα, αν και το Ακρόπολις ήταν πάντα έτσι. Θα προσπαθήσω να πάρω βαθμούς στο πρωτάθλημα για την ομάδα μου»
 
16    WILSON Matthew - MARTIN Scott
«Μου άρεσε πολύ το τελετουργικό της εκκίνησης εδώ στην Ακρόπολη. Είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει πολλούς θεατές. Αυτή τη χρονιά το ράλλυ είναι δυσκολότερο από πέρυσι, αλλά όλα πάνε καλά. Θα προσπαθήσω να αποφύγω τα κλαταρίσματα και να πάρω την καλύτερη θέση που μπορώ.»
 
18    RAUTENBACH Conrad - SENIOR David
«Είναι σπουδαίο να εκκινείς σε ένα τόσο ιστορικό μέρος. Για τους θεατές κυρίως. Οι ειδικές αύριο είναι μια χαρά, ανυπομονώ. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε καλό ρυθμό, να κάνουμε χρόνους και να φθάσουμε στον τερματισμό. Θα ήταν τέλεια να τερματίσουμε στην οκτάδα.»
 
11     GARDEMEISTER Toni - TUOMINEN Tomi
«Η εκκίνηση στην Ακρόπολη είναι πάντα καλή. Είναι εύκολο, γιατί το κέντρο του αγώνα βρίσκεται στην Αθήνα, σε αντίθεση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε στη Λαμία. Το μέρος εδώ βρίθει από παράδοση, ας μην ξεχνάμε ότι και το ίδιο το όνομά του προέρχεται από εδώ. Ο αγώνας είναι σκληρότερος από ότι συνήθως. Στόχος μας είναι ο τερματισμός.»
 
14    AL QASSIMI Khalid - ORR Michael
«Η τελετή εκκίνησης γίνεται σε όμορφο μέρος στο κέντρο της πόλης και έχει πολύ κόσμο. Είναι καλό για τα μέσα ενημέρωσης και είναι και διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Ο αγώνας είναι δύσκολος με σκληρές ειδικές, εξαιτίας του πετρώδους εδάφους. Ο στόχος μου είναι να μην κάνω λάθη, γιατί το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.»
 
12     ANDERSSON Per-Gunnar - ANDERSSON Jonas
«Είναι ωραία να βρίσκεσαι σε ένα τόσο δημοφιλές μέρος με μεγάλο κοινό. Ο αγώνας είναι καλός. Όσο για αύριο, οι πρώτες δυο ειδικές είναι ΟΚ, η τρίτη είναι σκληρή. Θα εκκινήσουμε και βλέπουμε.»
 
15    AAVA Urmo - SIKK Kuldar
«Πιστεύω ότι η εκκίνηση εδώ είναι ωραία, λόγω του παραδοσιακού της χαρακτήρα. Έχει πολύ κόσμο και την προτιμώ από μια υπερειδική. Οι ειδικές είναι σκληρές, αλλά το Ακρόπολις είναι πάντα σκληρός αγώνας. Η Ελλάδα ολόκληρη είναι έτσι. Θέλω ένα καλό αποτέλεσμα, να τερματίσω στους βαθμούς, αλλά θα εξαρτηθεί και από τους άλλους.»
 
17    OSTBERG Mads - UNNERUD Ole Kristian
«Ανυπομονώ να τρέξουμε αύριο. Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, θα κάνουμε το παν για να βρούμε το σωστό ρυθμό.»
 
 
10    VOVOS Aris - ''EL-EM''
«Το γεγονός ότι το Ακρόπολις ξεκινά εδώ είναι πολύ ωραίο. Το φετινό ράλλυ είναι πολύ δύσκολο, γιατί οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Η μέρα της κρίσης θα είναι η δεύτερη. Απολαμβάνουμε ένα κορυφαίο, αλλά δύσκολο αυτοκίνητο, και την καλύτερη ομάδα με την οποία αγωνιστήκαμε ποτέ.»
 
46    KETOMAA Jari - TEISKONEN Miika
«Είναι ωραίο να έχουμε πολλούς θεατές στην εκκίνηση. Σήμερα ο καιρός ήταν ζεστός, ελπίζω να μην έχει τόση ζέστη αύριο. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και δεν έχω εμπειρία στον αγώνα. Στις ήπιες ειδικές θα πιέσουμε, αλλά στις σκληρές θα οδηγήσουμε φυλαγμένα, να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο.»
 
41    AIGNER Andreas - WICHA Klaus
«Η εκκίνηση έγινε σε ωραίο μέρος. Στο Gr. N αν δεν τερματίσεις με Superally είσαι στην κορυφή, άρα αυτός είναι ο στόχος μου. Καλό θα ήταν να συνδυαστεί ο τερματισμός και με μια θέση στο podium. Ο αγώνας είναι σκληρός για τα αυτοκίνητα.»
 
52    HANNINEN Juho - MARKKULA Mikko
«Η εκκίνηση πρέπει να ήταν πολύ ωραία για τους θεατές. Ο αγώνας είναι δύσκολος και μοιάζει αρκετά με τον περυσινό. Στόχος μου είναι να βρίσκομαι στην τριάδα την Κυριακή το απόγευμα.»
 
59    HATZITSOPANIS Pan. - ANDRIKOPOULOS Andreas
«Αυτή είναι η δέκατη συμμετοχή μου στο Ακρόπολις. Είναι μικρότερο, όσον αφορά το συνολικό μήκος των ειδικών, αλλά οι ειδικές είναι δυσκολότερες. Θα πάμε γρήγορα και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι καλό που η εκκίνηση γίνεται κάτω από την Ακρόπολη, αλλά δε νομίζω ότι έχει το πλήθος των θεατών που της αξίζει.»
 
60    ATHANASSOULAS Labros - ZAKHEOS Nikos
«Η αίσθηση είναι υπέροχη. Αξίζει να είμαστε εδώ, γιατί είναι ιστορικό μέρος. Ο αγώνας είναι παρόμοιος με τον περυσινό, αλλά λίγο πιο σκληρός με τις πέτρες μέσα στις ειδικές. Η ζέστη θα τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο για τα πληρώματα. Θα οδηγήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και θα είμαστε ευχαριστημένοι αν πετύχουμε χρόνους μέσα στη δεκάδα.»

Η 1η ημέρα εκκινεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου στις 08:15 π.μ. Το Ford Focus RS WRC ’07 των Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen θα «ανοίξει» την πρώτη ε.δ. της ημέρας (Σχηματάρι 1) στις 09:16. Το 1ο σκέλος περιλαμβάνει 7 ε.δ. συνολικού μήκους 110,08 χλμ. με τελευταία ε.δ. της ημέρας την υπερειδική στο Τατόι στις 18:30.