r40banner_07.jpg

Τravis, εσύ, SUPERSTAR!!!

  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 10:19
  • Γράφτηκε από τον/την Tάσος Τσιότρας, Φωτογραφίες: Α.Αποστολίδης
Τravis Pastrana Μετά την ολοκλήρωση του shakedown, μας δώθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με το ανερχόμενο αστέρι του PWRC, Τravis Pastrana, που φέτος συμμετέχει στον θεσμό με ένα Subaru Impreza WRX N12 προετοιμασμένο από το Subaru World Rally Team USA με την βοήθεια της Vermont Sportscar. Στο δεξί μπάκετ του πληρώματος, ο πολύ έμπειρος συνοδηγός (και πρώην συνοδηγός του αξέχαστου Colin McRae), Derek Ringer. O Pastrana είναι επίσης μεγάλος σταρ των X-Games (διαγωνισμοί extreme sports) στις ΗΠΑ και με τις μηχανές που οδηγεί έχει πραγματοποιήσει «απίστευτα» ακροβατικά και πλέον αποτελεί έναν «μύθο» στην χώρα του και όχι μόνο. Τι δουλειά έχει στο PWRC; Ας δούμε τι μας είπε.
Στο service της Subaru Rally Team USA
SUBARU Impreza WRX Sti
ShakedownR40:  Τravis, καλώς ήρθες στην Ελλάδα. Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τα ράλλυ;

Τravis Pastrana (T.P.):  Κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του WRC και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Από μικρός ασχολήθηκα με οτιδήποτε έχει σχέση με off-road δραστηριότητες. Κυρίως με τις μηχανές, αλλά σύντομα άρχισα να παρακολουθώ ράλλυ και μου αρέσουν πολύ. Έχουν πολλές ομοιότητες με το motocross, θα ‘λεγα κάτι σαν motocross με roll-cage!

R40:  Γιατί επέλεξες να συμμετέχεις συγκεκριμένα στον θεσμό του PWRC;

T.P.:  Όπως είπα και πριν, παρακολουθώ το WRC εδώ και αρκετά χρόνια. Ο λόγος είναι ότι θέλω να συμμετέχω σε αυτό και το PWRC είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συλλέξουμε εμπειρίες από τις ε.δ του WRC, να μάθουμε να κάνουμε σωστές σημειώσεις, και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε στις ΗΠΑ.

R40:  Πως συγκρίνεις την προβολή των Χ-Games με αυτήν του WRC;

T.P.:  Kαμία σχέση. Τα X-Games στις ΗΠΑ θα μπορούσα να πω ότι είναι το 3ο σπορ σε δημοτικότητα ενώ ακόμα ο κόσμος δεν γνωρίζει καλά το WRC.

R40:  Πόσο δημοφιλές είναι το WRC στις ΗΠΑ δηλαδή;

T.P.:  Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτόν τον σκοπό! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τηλεοπτικός χρόνος καθόλου. Ακόμα και οι λίγοι fan που υπάρχουν δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον θεσμό στην τηλεόραση.

R40:  Πιστέυεις ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διοργανώσουν σύντομα έναν αγώνα για το WRC;

T.P.:  Nαι, αλλά όχι σύντομα! Υπάρχουν καταπληκτικές ε.δ. που θα μπορούσαν να προσφέρουν άφθονο θέαμα. Και οργανωτικά δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Απλά δεν πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αρκετά μεγάλο ακόμα.

R40:  Ράλλυ Ακρόπολις. Οι πρώτες σου εντυπώσεις μετά και τις αναγνωρίσεις αλλά και το shakedown.

T.P.:  Πολύ ζεστός και σκληρός αγώνας. Eίναι αρκετά δύσκολο να κινηθείς στον ρυθμό που θέλεις καθώς ο αγώνας είναι πολύ σκληρός για τα ελαστικά και τις αναρτήσεις. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες αλλά και να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

R40:  Yπάρχει περίπτωση να σε δούμε φέτος με το νέο μοντέλο, το Impreza WRX N14;

T.P.:  Nαι αλλά μόνο στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, όχι στο PWRC. Eίμαστε 2οι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της χώρας μου και θέλουμε να επικεντρώσουμε εκεί τη προσπάθεια μας. Στο PWRC συμμετέχουμε για απόκτηση εμπειριών προς το παρόν.

R40:  Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τ.P.:  Φέτος θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στη χώρα μας. Σίγουρα όμως θέλω να συνεχίσω και στο PWRC καθώς οι εμπερίες που συλλέγουμε είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες για την συνέχεια.

Αυτά τα αρκετά ενδιαφέροντα μας είπε ο πολύ συμπαθής οδηγός που με πολύ κέφι μας μίλησε και μας απάντησε τις απορίες μας. Αληθινός σταρ, καθώς έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων και με τη συμπεριφορά του. Χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τη συνέντευξη τον πετύχαμε να κάνει σούζες με το ποδήλατο του και ξαναρχίσαμε για λίγο τη συζήτηση όπου αστειευόμενοι τον ρωτήσαμε αν έχει σκοπό να κάνει κάποιο ακροβατικό με το Subaru σύντομα και αυτός μας απάντησε ότι προτιμά και εύχεται πάντα να είναι πάνω στο δρόμο χωρίς ποτέ να χρειαστεί να οδηγήσει με «περίεργες γωνίες».

Travis, ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα ξαναπούμε σύντομα στο μέλλον...