Με το δεξί ξεκίνησε για τον Στέφανο Καμιτσάκη η αγωνιστική χρονιά του 2011 αφού μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη επαφή του στους αγώνες ράλλυ στο τέλος του περασμένου έτους στο Ραλλυ Παλλάδιο όπου είχε σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση γενικής ανάμεσα από δυνατές παρουσίες, έφτασε η στιγμή όπου δοκίμασε τις δυνάμεις του και σε μικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο). Αυτή την φορά όχι επί Ελληνικού εδάφους άλλα επί Κυπριακού, συμμετέχοντας στον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2011 το Ράλλυ Λεμεσού που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο. Ο Στέφανος πήρε μέρος με ένα Mitsubishi Evo ένατης γενιάς της Nikos Thomas Racing έχοντας στο δεξί του bucket τον κυπριακής καταγωγής Σάββα Λάο. 




Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερος λόγω της χρήσης χωμάτινων ελαστικών σε μικτές επιφάνειες που παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή τα χωμάτινα κομμάτια είχαν μετατραπεί σε λασπόλουτρα κάνοντας το έργο των οδηγών ακόμη πιο δύσκολο. Το συνολικό μήκος των τεσσάρων επαναλαμβανόμενων ειδικών του αγώνα έφταναν μόλις τα 90 χιλιόμετρα βασισμένα σε αργά κομμάτια με πολύ τεχνικές στροφές. Οι συμμετοχές άγγιζαν μόλις τις 18 εκ των οποίων οι δέκα από αυτές ήταν της ομάδας N.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Στέφανος βρέθηκε στην τέταρτη θέση γενικής, αλλά με το τέλος το πρώτου loop είχε σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση της γενικής. Στο δεύτερο loop εκμεταλλευόμενος την ποινή που δέχθηκε ο Τινγκιρίδης λόγω πρωπορίας σε ενα regrouping ανέβηκε στην πρώτη θέση όπου και έμεινε μέχρι το τέλος. Ο Τινγκιρίδης έχει καταθέσει ένσταση κατά της ποινής, οπότε μέχρι την εκδίκαση της ο Στέφανος είναι πρώτος στην προσορινή γενική κατάταξη.

Ευχαριστώ πολύ τον Σάββα (συνοδηγό του Στέφανου) για τις πληεροφορίες που μου έδωσε για την σύνθεση του άρθου ο οποίος δήλωσε οτι: "Ο Στέφανος είναι ενας ταλαντούχος νέος που έχει όλα τα φοντα να πρωτογονιστίσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια αγωνηστεί, για αυτό είμαι σίγουρος που το λέω."

Οι συμμετοχές: http://caa.com.cy/caa/wp-content/uploads/2010/07/staritng-list-rally-lemesou.jpg

Αναλυτικά αποτελέσματα: http://www.caa.com.cy/caa/?page_id=1618