O Petter Solberg οδήγησε τελικά το νέο αυτοκίνητο που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ της φετινής χρονιάς και δεν είναι άλλο από το DS3 WRC. Η έλλειψη προετοιμασίας και η αβεβαιότητα της χρηματοδότησης  για το φετινό πρωτάθλημα καθυστέρησε το Νορβηγό στο να έρθει σε συμφωνία με την Citroen Racing και ήταν αδύνατο η γαλλική ομάδα να του εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Rally Σουηδίας με το νέο αυτοκίνητο την επόμενη εβδομάδα.
Την λύση τελικά έδωσε ο πρωταθλητής Ολλανδίας του 2007 στην κατηγορία Ν, Peter van Merksteijn Jr έπειτα από συνομιλία με την Citroen Racing και συμφώνησε να δανείσει το δικό του DS3 WRC για τον αγώνα στην Σουηδία.



Ο Ολλανδός θα καθυστερήσει το ντεπούτο του με το Γάλλο κατασκευαστή το οποίο θα γίνει στον τρίτο αγώνα του θεσμού στο ράλλυ Πορτογαλίας, στα τέλη Μαρτίου.

O παγκόσμιος πρωταθλήτης του 2003 θα αγωνιστεί στους 13 αγώνες του 2011, και θα έχει την τεχνική υποστήριξη της Citroen Racing.
Το προηγούμενο Σάββατο βρέθηκε στην Σουηδία και οδήγησε το DS3 WRC καλύπτοντας 260χλμ,έχοντας στο πλευρό του τον Ιρλανδό Chris Patterson.

“Ήταν διασκεδαστικό να το οδηγείς,μου άρεσε πολύ.Μια ημέρα δοκιμής δεν είναι ποτέ αρκετή αλλά έκανα ότι μπορούσα.Είναι εύκολο στην οδηγησή του,είχε καλή ισορροπία και είναι ουδέτερο,κάτι που μου αρέσει.Θέλω να οδηγήσω ξανά το αυτοκίνητο πριν τον αγώνα για να ελέγξω κάποια πράγματα.Ελπίζω να βρεθώ στο πόντιουμ των νικητών.
Θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας αλλά για εμένα το θέμα είναι να κατανοήσω το αυτοκίνητο και να προετοιμαστώ για τις επόμενες δοκιμές και φυσικά για τον αγώνα στο Μεξικό.“