novikov_fiesta.jpg  O Evgeny Novikov σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας του αναμένεται να κάνει την επιστροφή του στο θεσμό του WRC και μάλιστα με αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας. Αυτό θα είναι ένα Ford Fiesta WRC της M-Sport ενώ αναμένεται να συμμετάσχει με πρόγραμμα 6 εώς 8 αγώνων υπό την αιγίδα της Stobart. Στο δεξί μπάκετ του Fiesta θα βρεθεί και ο γνωστός Βέλγος συνοδηγός Stephane Prevot.

thumb_novikov01.jpg

thumb_acropolis_novikov.jpg

thumb_novikov06.jpg

O Novikov έκανε τα πρώτα του βήματα στο WRC το 2008 όπου συμμετείχε με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX στο PWRC υπό την καθοδήγηση  μάλιστα της Ελληνικής Vergina Inforally (στο Ακρόπολις του 2008 τον γνωρίσαμε από κοντά με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε).

To 2009 τον είδαμε να κάνει το άλμα στην μεγάλη κατηγορία όπου συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες του WRC με μια Citroen C4 WRC εντυπωσιάζοντας σε περιπτώσεις με τους χρόνους τους αλλά και το πολύ επιθετικό στυλ οδήγησής του. Καλύτερο του αποτέλεσμα η 5η θέση γενικής στην Σαρδηνιά του 2009 ενώ την 1η νίκη σε ε.δ. την πέτυχε στο Ακρόπολις της ίδιας χρονιάς.

Φέτος αναμένεται να συμμετέχει στους εξής αγώνες του WRC:

Mεξικό, Σαρδηνία, Ακρόπολις, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουαλλία.

 

 

Novikov's crazy jump - Finland 2009