Super Special Stage Είναι η έβδομη χρονιά που το Rally México περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Η βάση του θα είναι η πόλη Leon που είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικό.Αυτό που κάνει τον αγώνα μοναδικό είναι ότι οι ειδικές διαδρομές πραγματοποιούνται σε υψόμετρο που φτάνει ακόμη και τα 2.737μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για ανθρώπους και μηχανές καθώς οι κινητήρες χάνουν περίπου 20 τοις εκατό από την ισχύ τους. 
Rally Guanajuato Mexico
Υπόγεια διάβάση στο Guanajuato
Loeb
Hirvonen
Ogier
Solberg







Στην προσπάθειά τους να κάνουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο γνωστό στην χώρα τους οι διοργανωτές του αγώνα καινοτομούν με μία νέα ειδική διαδρομή. Οι οδηγοί και οι θεατές θα απολαύσουν μία όμορφη διαδρομή, μήκους 1.05χλμ, στις υπόγειες διαβάσεις της πόλης του Guanajuato που κάποτε εξυπηρετούσαν ορυχεία άργυρου.

Το Rally Mexico συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι ο πρώτος αγώνας σε χωμάτινη επιφάνεια,από τους 9, και στα στρατόπεδα της Citroen racing και της Ford περιμένουν με ανυπομονησία να δουν ποιος θα είναι ταχύτερος στο χώμα.

Ο νικητής των 4 τελευταίων αγώνων στο Mεξικό, Sebastien Loeb, δήλωσε πως: "αυτός ο αγώνας είναι ουσιαστικά ο πρώτος της σεζόν. Oι ειδικές διαδρομές μοιάζουν πολύ με αυτές που θα συναντήσουμε την φετινή χρονιά στους υπόλοιπους χωμάτινους αγώνες.Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για την νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε άλλους πόντους στο κυνήγι του τίτλου".

Ο 27χρονος Sebastien Ogier δήλωσε πως "έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το Μεξικό,είναι ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος που πήραμε μέρος και κατέληξε σε νίκη για το JWRC και όγδοη στην γενική κατάταξη, το 2008. Πέρυσι είχαμε μία συναρπαστική μάχη με τον Petter Solberg για τη δεύτερη θέση.Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ διασκεδαστικές για τον οδηγό και είμαι αισιόδοξος. Έχω καλή θέση εκκίνησης καθώς εκκινώ τέταρτος την πρώτη ημέρα. Όπως και με όλους τους αντιπάλους μου, είμαι ανυπόμονος να δω αν έχουμε κάνει καλή δουλειά στις δοκιμές."

H Ford θέλει να συνεχίσει το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε στην Σουηδία,κερδίζοντας την 1η και 3η θέση με Ηirvonen και Latvala αντίστοιχα.

Ο Mikko Hirvonen δήλωσε: "Η νίκη στο ντεμπούτο του αυτοκινήτου ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για μένα και την ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι εύκολος αγώνας, διότι το υψόμετρο επηρεάζει την απόδοση των αυτοκινήτων. Στο Μεξικό δεν έχουμε επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, αλλά πιστεύω ότι το νέο αυτοκίνητο θα μου δώσει την ευκαιρία να παλέψω για τη νίκη.
Οι αντίπαλοι εκκινούν μετά από εμένα και έτσι το πρώτο σκέλος θα είναι πολύ δύσκολο,αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε και πάλι την νίκη. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά στο Μεξικό που έχω αυτή τη θέση, είμαι συνηθισμένος σε αυτό και δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες".

O Jari-Matti Latvala παρά το ατύχημα που είχε πριν 15 μέρες σε περίοδο δοκιμών στην Πορτογαλία είπε πως είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για τον αγώνα και δήλωσε: "Η τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Πορτογαλία ήταν στεγνά, όπως θα είναι και στο Μεξικό. Ήταν ιδανικά, και η ομάδα ήταν σε θέση να τροποποιήσει τον κινητήρα για να έχουμε μεγάλη ισχύ, στο μεγάλο υψόμετρο του Μεξικό. Έχω επιλέξει λιγότερο επιθετικό set-up και είμαι βέβαιος πως το αυτοκίνητο θα είναι πλήρως ανταγωνιστικό."

Ο Petter Solberg δήλωσε: "ανυπομονώ να αγωνιστώ με το DS3 για πρώτη φορά στο χώμα.Είχαμε μία σκληρή ημέρα δοκιμών στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα και επικεντρωθήκαμε στην εξεύρεση του καλύτερου set up, και είμαι σίγουρος ότι το έχω. Ξεκινώντας πέμπτος την πρώτη ημέρα είναι επίσης καλό και πιστεύω ότι η θέση εκκίνησης θα είναι ο βασικός παράγοντας για αυτόν τον αγώνα."

Στον αγώνα θα λάβει μέρος και ο 23χρονος Μads Ostberg με την ομάδα της Stobart. O Νορβηγός κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Σουηδία μετά από καταπληκτική εμφάνιση και θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς όμως να βλέπει μια θέση στο βάθρο.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει και ο 20χρονος ταλαντούχος Evgeny Novikov με Fiesta RS WRC μετά από απουσία ενός έτους. O Novikov είναι ο νεότερος σε ηλικία που έχει κερδίσει ειδική διαδρομή σε αγώνα του WRC και δεν θα μας φανεί περίεργο αν τερματίσει σε υψηλή θέση.

Το rally Mexico ανοίγει την αυλαία για το SWRC με την πρεμιέρα της Red Bull Skoda και τον Hanninen να αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Μεξικό όπου θα συναντήσει τον Nasser Al-Attiyah με Ford Fiesta S2000 και Martin Prokop με ίδιο αυτοκίνητο να διεκδικούν την νίκη.