Geneva Motorshow
Το 81ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 και θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό μέχρι τις 13 Μαρτίου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, η κ Micheline Kalmi-Rei, και πολυάριθμες προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής, της οικονομίας και της βιομηχανίας.

Peugeot 908 Hybrid4

 


Το 81ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν είναι μόνο ένα από τα πιο ελκυστικά στον κόσμο του αυτοκινήτου, αλλά αναγνωρίζεται ως ένα από τα "Top 5" διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων στον κόσμο. Ουκ ο λίγες μπορούν να χαρακτηριστούν οι 170 συνολικά πρεμιέρες αυτοκινήτων, 40 εκ των οποίων ακολουθούν την φιλική τάση προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας εναλλακτικές και οικολογικές τεχνολογίες.

Οι περίπου 700.000 αναμενόμενοι επισκέπτες στη διάρκεια των 11 ημερών της έκθεσης θα περιηγηθούν στον “μαγικό κόσμο” των οι 7 εκθεσιακοί χώρων του Palexpo της Γενεύης, που καλύπτουν περίπου 80.000 τετραγωνικά μέτρα, και έχουν καταληφθεί από 260 εκθέτες προερχόμενοι από 31 διαφορετικές χώρες εκπροσωπώντας περισσότερα από 700 μοντέλα. Απολαύστε τώρα κάποια από τα concept cars που κέντρισαν την προσοχή μου.

BMW Vision ConnectedDrive

BMW Vision ConnectedDrive

Η Βαυαρική εταιρεία επέλεξε να παρουσιάσει το πρωτότυπο roadster στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την πρωτοπόρα τάση που έχει  όσον αφορά την εξέλιξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Κύρια χαρακτηριστικά του Vision ConnenctedDrive είναι το μακρύ εμπρός καπό, τα μικρά σε μέγεθος εμπρός φώτα, όπως και τα πίσω σχήματος L.
Επίσης, εμφανή είναι η απουσία του εμπρόσθιου παρμπρίζ.

Italdesign concepts

Italdesign concepts

Δύο ακόμα concepts που φέρουν τα σήματα της VW έκανα την εμφάνιση τους στην έκθεση όχι κάτω από την «σκεπή» της VW αλλά της Italdesign η οποία πριν λίγους μόλις μήνες, πέρασε υπό τον έλεγχο της γερμανικής εταιρίας και μάλιστα σε ποσοστό της τάξης του 90%.
Τα concepts πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις των Ιταλών ως την πιθανή μορφή των νέων Scirocco και Polo ή ενδεχομένως και του επερχόμενου Up σε 4θυρη παραλλαγή.

Mini Rocketman Concept

Mini Rocketman Concept

Ένα μίνι Mini παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης, το επονομαζόμενο Rocketman. Βασισμένοι στην επιτυχία του αρχικού concept που πρώτο κυκλοφόρησε στην δεκαετία του 50, οι γερμανοί σχεδιαστές δημιούργησαν ένα πολύ πρωτοποριακό Mini.
Το Rocketman Concept είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το υπάρχον μοντέλο, και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίον ανοίγουν οι πόρτες του, τα πρωτοποριακά πίσω φώτα του, την διάφανη οροφή του όπως και τους 18ρηδες τροχούς.

Smart Forspeed Concept

Smart Forspeed Concept

Το γνωστό και πολύ «φορεμένο» στο ελληνικό  κοινό Smart προσθέτει άλλη μια παραλλαγή στην γκάμα της εταιρίας, ως πρότυπο προς το παρόν και εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα το Smart Forspeedconcept είναι ένα φουτουριστικό μίνι roadster, το οποίο φέρει στοιχεία από το Crossblade που εμφανίστηκε το 2002.
Κύρια χαρακτηριστικά του από αισθητικής άποψης το μικρό εμπρόσθιου παρπρίζ οι μικροί εξωτερικοί καθρέπτες. Από τεχνολογικής άποψης ενδιαφέρον προκαλούν τα  ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά που τροφοδοτούν με ενέργεια τις λειτουργίες και ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου.


Suzuki Swift S-Concept

Suzuki Swift S-Concept

Μία γρήγορη έκδοση προστίθεται στον κατάλογο της Suzuki, το Swift S που συμπληρώνει  την κορυφαία έκδοση της σειράς. Η παρουσίαση του S-Concept στην έκθεση, ήταν μία πρώτη γεύση από το μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή στο σύντομο μέλλον καθώς η τελική μορφή του μοντέλου δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα.
Παρόλα αυτά οι αγωνιστικές καταβολές στην κορυφαία έκδοση του μοντέλου είναι εμφανείς με την αεροτομή τύπου Super1600 να διακρίνεται στο πίσω μέρος του αμαξώματος, όπως και η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Toyota FT-86 II Concept

Toyota FT-86 II Concept

Η νεότερη και δεύτερη εκδοχή του πρωτοτύπου FT-86 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 έκανε την εμφάνιση της για άλλη μια φορά πριν την τελική και οριστική εμφάνιση  στην Έκθεση του Τόκιο. Μικρές αλλαγές όσο αφορούν την αισθητική του μοντέλου σε σχέση με την πρώτη έκδοση του.
Ότι αφορά τις επιδόσεις του μοντέλου η Subaru έχει αναλάβει να φέρει το έργο εις πέρας, καθώς μην ξεχνάτε πως οι δύο εταιρίες θα παρουσιάσουν αμφότερες παρεμφερή μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς, με διαφορά ότι το μοντέλο της Subaru θα αποδίδει περίπου 260 ίππους ενώ εκείνο της Toyota 200 ίππους, τροφοδοτούμενα πάντα με τον υπερτροφοδοτούμενο 2,5λίτρων της Subaru.

Audi A3 concept

Audi A3 concept

Για ακόμα μια φορά η Audi ελκύει όλα τα βλέμματα πάνω της και αυτή την φορά για την παγκόσμια παρουσίαση  της  πρωτότυπης μορφής του Α3 sedan στη Γενεύη.

Το Α3 sedan είναι η νέα γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου μοντέλου, όντας και η τέταρτη ανανέωση του μοντέλου αλλά αυτή την φορά βασιζόμενο στο δάπεδο του νέου Α3  τρίτης γενιάς. 
Επίσης το  Α3 concept έχει υιοθετήσει  το εμπρός επιθετικό μέρος του Quattro Concept, ενώ το πίσω μέρος  παραπέμπει στο μεγάλο αδελφό της οικογενείας το  Α7.

Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi Concept

Πρωτότυπο ενός compact crossover SUV αυτοκινήτου της Mazda , που χρησιμοποιεί τεχνολογία «SKYACTIV», την οποία αναπτύσσει τα τελευταία  χρόνια εφαρμόζοντάς την σταδιακά στα μοντέλα παραγωγής της. 

Εκτός από αυτό, στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε επίσης και το conceptcar «SHINARI»

Renault Captur Concept

Renault Captur Concept

Το πρωτότυπο crossover Captur παρουσίασε η Renault στην Γενεύη, ένα μοντέλο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, προβάλλοντας ένα σπορτίφ χαρακτηριστικά με κύριο χαρακτηριστικό του οι εντυπωσιακές πόρτες που θυμίζουν φτερά γλάρου.

Επίσης άλλα στοιχεία που το κάνουν εκκεντρικό είναι η αποσπώμενη οροφή του, η οποία το μετατρέπει σε cabriolet και στηρίζεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα και φυσικά οι θηριώδεις τροχοί των 22 ιντσών.
   
Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την έκθεση στη R40 Gallery .