01salo.jpg
Το O.K. Auto Ralli αποτέλεσε τον 4ο γύρο του Φιλανδικού πρωταθλήματος ράλλυ και πάλι σε ε.δ. καλυμμένες από το χιόνι. Εκεί οι "σπεσιαλίστες" του είδους Salo/Salminen με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X της τοπικής αντιπροσωπείας κατάφεραν να φτάσουν στην 3η συνεχόμενη νίκη τους για φέτος που όμως αυτή τη φορά ήρθε αρκετά πιο δύσκολα καθώς ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με άλλα 2 πληρώματα να τερματίζουν αρκετά κοντά τους. Τέθηκαν επικεφαλής από την 1η ε.δ. και κεδίζοντας συνολικά τις 4 από τις 7 ε.δ. του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν 1οι στον τερματισμό. Με αυτή τους τη νίκη αυξάνουν την διαφορά τους στην βαθμολογία και με 3 αγώνες να απομένουν φαντάζουν ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!  

Ενημέρωση

02rantanen.jpg

03nikara.jpg

04pinomaki.jpg

05kinnunen.jpg

06hautamaki.jpg

Μόλις 9''1 πίσω τους τερμάτισαν οι Rantanen/Lukka με το Peugeot 207 S2000. Γνωστοί μας από τις διακρίσεις τους τα τελευταία 2 χρόνια στο Rally Finland για το WRC, κατάφεραν και εδώ να κάνουν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους μένοντας πολύ κοντά στους νικητές μέχρι το τέλος, ενώ κέρδισαν και 2 ε.δ. του αγώνα. Επίσης επικράτησαν και στην ακόμα εντονότερη μάχη που είχαν για την 2η θέση για μόλις 2''4! Δείχνουν ότι έχουν την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσουν στον θεσμό αλλά οι εγκαταλείψεις στον 1ο διπλό αγώνα της χρονιάς τους άφησαν πίσω στην βαθμολογία.

Εξαιρετική εμφάνιση και για τους Νikara/Nikara με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. Μετά την νίκη τους την πρώτη μέρα του Arctic συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις και δείχνουν και αυτοί ότι θα έχουν λόγο για τον φετινό τίτλο ενώ επίσης δεν τους βοηθά η εγκατάλειψη τους την 2η μέρα του Arctic. Oι πολύτιμες εμπεριες που συνέλεξαν στο WRC το 2009 με τον θεσμό του PSD δείχνουν ότι σιγά σιγά αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς!

Οι Lindroos/Kilpelainen με το Subaru Impreza WRX N16 της TMR σε αυτόν τον αγώνα δεν κατάφεραν να βρεθούν κοντά στην μάχη του πόντιουμ και αρκέστηκαν στην μάχη για την 4η θέση στην οποία επικράτησαν για 5''5 έναντι των Tuohino/Pietilainen με το Ford Fiesta S2000. Και τα 2 πληρώματα "εξαργυρώνουν" στην βαθμολογία του θεσμού τους συνεχόμενους τερματισμούς τους ψηλά στην γενική και από ότι δείχνουν αυτοί είναι που "απειλούν" τον Salo καθώς βρίσκονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Pinomaki/Kaskinen με το Renault Clio R3. Oι περσυνοί πρωταθλητές της SM2 κατάφεραν να πάρουν μόλις την πρώτη τους νίκη για φέτος συνδυάζοντας την και με την πολύ καλή 12η θέση στην γενική! Δείχνουν ότι αρχίζουν και "ζεσταίνονται" και βρίσκονται σε θέση βολής στην βαθμολογία της κατηγορίας.

Πολύ κοντά τους τερμάτισαν τόσο οι Κinnunen/Korhonen με το Honda Civic R3 (9''1 πίσω) και οι Ηautamaki/Hautanen με Honda Civic Type R (άλλα 2'' πίσω). Οι Lappi/Ferm με το Citroen C2 R2 που προηγούνται στην βαθμολογία αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα και τερμάτισαν 8οι στην κατηγορία.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Vanajanlinna Ralli, στην περιοχή της Hameenlinna στις 14 Μαίου, όπου η μεταφορά του θεσμού σε καθαρά χωμάτινες επιφάνειες αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις μάχες της γενικής.

 

SM - O.K. Auto Ralli 2011 - Final Results

Video

SM - O.K. Auto Ralli 2011

 

SM - O.K. Auto Ralli 2011

 

SM - O.K. Auto Ralli 2011