01brunson.jpg
Το 45o Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκίνησε στους δρόμους του Pas de Calais, στα βόρεια της χώρας, χωρίς την συμμετοχή του περσυνού πρωταθλητή Bryan Bouffier ο οποίος θα διεκδικήσει την φετινή χρονιά τον τίτλο στο IRC. Ο αγώνας ήταν διήμερος και περιελάμβανε 14 ειδικές διαδρομές με 232.53 αγωνιστικά χλμ και τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν συνεχώς. Την 1η ημέρα έβρεχε ενώ η 2η προβλημάτισε ομάδες και οδηγούς καθώς σε κάποια χλμ των διαδρομών δεν είχε στεγνώσει το οδόστρωμα. Από τα 150 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα οι 85 συμμετοχές μετρούσαν στο πρωτάθλημα, και 25 στο πρωτάθλημα Junior. Οι Brunson/Mondon με ένα Subaru Impreza WRC της First Motosport κέρδισαν τον αγώνα αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους Snobeck/Mondesir με Citroen C4 WRC. Την 3η θέση κατέκτησαν οι Maurin/Ural με Ford Fiesta S2000.

Ενημέρωση

02snobeck.jpg

03maurin.jpg

04roche.jpg

06robert.jpg

08guigou.jpg

 

Οι νικητές κέρδισαν τις 6 από τις 14 ειδικές διαδρομές (τις 5 από την 1η μέρα) και δεν απειλήθηκαν στην διάρκεια του αγώνα. Το τέλος της πρώτης μέρας τoυς βρήκε με διαφορά 43,5 δευτερολέπτων από τους Roche/Roche με Peugeot 307 WRC. Από το ξεκίνημα της 2ης μέρας η διαφορά από τους διώκτες τους ήταν στο 1 λεπτό μέχρι την τελευταία ειδική που μείωσαν τον ρυθμό τους και κέρδισαν τελικά τον αγώνα με διαφορά 31.2 δευτερολέπτων.

Οι Snobeck/Mondesir με το ex-Loeb Citroen C4 WRC κατέκτησαν την δεύτερη θέση μετά από την μάχη που είχαν με τους Roche/Roche μέχρι και την 12η διαδρομή όπου το πλήρωμα του 307 WRC είχε λάστιχο που τους κόστισε 5 λεπτά, με αποτέλεσμα να πέσουν στην τέταρτη θέση. Η διαφορά τους μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα. Το γεγονός αυτό έφερε τους Maurin/Ural, που εκμεταλεύθηκαν και την εγκατάλειψη των Vigion/Yvernault με Peugeot 207 S2000 της GPC Motorsport από μηχανικό πρόβλημα στην 11η ειδική, στην 3η θέση γενικής με διαφορά τεσσάρων λεπτών από το πλήρωμα της C4 WRC.

Την πέμπτη θέση μετά από ένα πολύ καλό αγώνα κατέκτησαν οι Delanoue/Porcher με Mitsubishi Lancer RS Evolution VIII αφήνοντας στην έκτη θέση τους Marche/Gallier με Subaru Impreza WRX N12B.

Νικητές στην κατηγορία R3 αναδείχθηκαν οι Robert/Duval με Citroen DS3 R3T. Τους ακολούθησαν οι Amourette/Marie με ίδιο αυτοκίνητο. Την 3η θέση κατέκτησαν οι Βέλγοι Princen/Eelbode με Renault Clio R3.

2oι στην κατηγορία Ν/4 και 9οι γενικής τερμάτισαν οι Guigou/Boulloud με το νέο Renault Megane RS.

Σημαντική καινοτομία για το 2011 είναι το πρωτάθλημα Junior Rally που δημιουργήθηκε από την FFSA με την πλήρη υποστήριξη της Renault Sport. Στο θεσμό συμμετέχουν 25 οδηγοί κάτω των 25 ετών. Η γαλλική ομοσπονδία δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό τον θεσμό καθώς τα πληρώματα θα παρακολουθούνται και θα έχουν συνεχή εκπαίδευση. Σε κάθε αγώνα οι 15 πρώτοι θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο και επιταγές για αγορά ανταλλακτικών από την Renault Sport. Ο νικητής του θεσμού θα συμμετάσχει την επόμενη χρονιά με ένα Renault Twingo R2 στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στο νέο Junior Trophy με το αναβαθμισμένο Renault Twingo R1, ο νικητής του πρωταθλήματος νέων του 2009, 21χρονος Quentin Gilbert κέρδισε τον πρώτο γύρο με περισσότερο από τρία λεπτά μπροστά από τον Nicolas Romiguiere και τον Florian Bernardi.

Επόμενος αγώνας του γαλλικού πρωταθλήματος είναι το Rallye Lyon-Rhone Charbonnières στις 14 με 17 Απριλίου.

 

CDF - Rallye le Touquet 2011 - Final Results

Video

Rallye le Touquet 2011

Rallye le Touquet 2011

Rallye le Touquet 2011