01kopecky.jpg Οι Κοpecky/Stary με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000, ήταν οι μεγάλοι νικητές του 1ου γύρου του Τσέχικου πρωταθλήματος ράλλυ, το Bonver Valasska Rally. H ομάδα της Skoda που φέτος "γιορτάζει" 110 χρόνια παρουσίας στους αγώνες αυτοκινήτου αποφάσισε να εμφανιστεί το αυτοκίνητο της ομάδας με μια πιο "ρετρό" εμφάνιση που παραπέμπει στο paint concept των θρυλικών Skoda 130 RS. Aυτό δεν επηρέασε στο παραμικρό το κορυφαίο πλήρωμα της χώρας που έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και, κερδίζοντας τις 7 από τις 10 ε.δ. του αγώνα, δεν άφησε περιθώρια στους υπόλοιπους πολύ ισχύρους διεκδικητές να κάνουν σκέψεις για την νίκη. Δεν θα ακολουθήσουν όλους τους αγώνες του θεσμού, καθώς κάποιοι από αυτούς συμπίπτουν ή είναι πολύ κοντά ημερομηνιακά με αγώνες του ΙRC όπου είναι ο κύριος στόχος του πληρώματος και έτσι αναμένεται την φετινή χρονιά να έχουν λογικά "ρυθμιστικό" ρόλο!

Ενημέρωση

02kresta.jpg

03valousek.jpg

04pech.jpg

05tlustak.jpg

07dunovsky.jpg

09tarabus.jpg

Περίπου 2 μήνες πριν την έναρξη του αγώνα δημιουργήθηκε αρκετή συζήτηση ως προς την επιλογή της επίσημης Skoda να μην κατεβάσει στο πρωτάθλημα τους περσυνούς Πρωταθλητές Valousek/Hruza και ανακοινώνοντας το σε αυτούς τόσο κοντά στην έναρξη της χρονιάς, αφήνοντας τους έτσι ελάχιστο χρόνο ώστε να βρουν μπάκετ. Ευτυχώς όμως αυτοί κατάφεραν με την συμβολή τόσο της επίσημης Peugeot Sport όσο και της Peugeot Τσεχίας να κλείσουν συμφωνία για όλη τη χρονιά και έτσι φέτος θα εμφανιστούν με ένα latest spec εργοστασιακό Peugeot 207 S2000 ενώ ευχάριστη και η είδηση της συμμετοχής των Kresta/Gross με Skoda Fabia S2000 στον θεσμό που αναμένεται να "ανεβάσουν" πολύ ψηλά τον φετινό πήχη!

Έτσι και έγινε λοιπόν! Οι 2 συνδυασμοί είχαν μια μάχη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα που μόνο ως "ομηρική" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί! Κατά την διάρκεια της 1ης μέρας η max διαφορά μεταξύ τους έφτασε τα 5'' ενώ την 2η αυτή δεν ξεπέρασε τα 3''3! Και φυσικά όλα κρίθηκαν στην τελευταία ε.δ. όπου οι Kresta/Gross κατάφεραν να παραμείνουν εμπρός από τους Valousek/Hruza για μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου και να πάρουν αυτοί την 2η θέση τερματίζοντας 32''2 πίσω από τους νικητές! Αυτή η εξέλιξη μας αφήνει να περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τους επόμενους αγώνες και γενικότερα την εξέλιξη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς είναι τα 2 πληρώματα που αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Έξω από την διεκδίκηση του τίτλου βέβαια δεν θα πρέπει να αφήσουμε και τους Pech/Uhel καθώς παρά του ότι τερμάτισαν 4οι, 1'35'' σχεδόν πίσω από τους νικητές, στους επόμενους αγώνες το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που οδήγησαν θα αναβαθμιστεί σε προδιαγραφών R4 και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι οι ε.δ. της χώρας "βολεύουν" τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα πιθανόν να μπορέσει να βρεθεί πολύ πιο κοντά στα παραπάνω πληρώματα.  

Άλλα 2 σχεδόν λεπτά πίσω και 5οι γενικής τερμάτισαν οι περσυνοί δευτεραθλητές Ευρώπης Τlustak/Skaloud με το Skoda Fabia S2000 oι οποίοι βρέθηκαν σε μάχη με άλλα 2 πληρώματα για την θέση καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσουν γράφοντας αρκετά καλούς χρόνους στο τελευταίο loop του αγώνα. 6'' πίσω τους τερμάτισαν οι Odlozilik/Turecek επίσης με Skoda Fabia S2000 ενώ άλλα 9'' πίσω βρέθηκαν οι Bujacek/Omelka με Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που ήταν από τα πιο θεαματικά πληρώματα στον αγώνα!

Στην άτυπη μάχη των 2WD επικράτησαν οι Dunovsky/Machu που οδήγησαν πολύ γρήγορα ένα Suzuki Ignis S1600 και τερμάτισαν 15οι γενικής. Αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις όμως ήταν οι Tarabus/Trunkat που έκαναν το ντεπούτο του νέου Skoda Fabia R2 και μέχρι την προτελευταία ε.δ. κυνήγησαν στα ίσια τον Dunovsky ενώ μέχρι και την προηγούμενη ε.δ. ήταν εμπρός του αλλά στην τελευταία ε.δ. εγκατέλειψαν από κινητήρα. 

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε και τους Πολωνούς Solowow/Baran με το Ford Fiesta S2000 οι οποίοι εγκατέλειψαν και αυτοί στην τελευταία ε.δ. του αγώνα μετά από αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκειά του.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 7-9 Απριλίου με το Mogul Sumava Rallye Klatovy. 

 

MMCR - Bonver Valasska Rally 2011 - Final Results

 

Video

Bonver Valasska Rally 2011


Bonver Valasska Rally 2011

Bonver Valasska Rally 2011

Bonver Valasska Rally 2011